Lediga jobb som Elevassistent i Kalmar

Se lediga jobb som Elevassistent i Kalmar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kalmar som finns hos arbetsgivaren.

Elevcoach deltid

Södra skolan är en F-9-skola inklusive fritidshem i centrala Kalmar, med 375 elever och ca 50 personal. Vi är en friskola med lokalt ägande och har funnits sedan 2006. Vår pedagogik, HART, omfamnar alla stadier och vilar på en stabil gemensam värdegrund som följer individen på vägen mot målet. När hjärta och hjärna går hand i hand kan vi med stolthet, glädje och engagemang erbjuda en skolgång där barn och unga får kunskap av högsta kvalitet, kan påverka si... Visa mer
Södra skolan är en F-9-skola inklusive fritidshem i centrala Kalmar, med 375 elever och ca 50 personal. Vi är en friskola med lokalt ägande och har funnits sedan 2006. Vår pedagogik, HART, omfamnar alla stadier och vilar på en stabil gemensam värdegrund som följer individen på vägen mot målet. När hjärta och hjärna går hand i hand kan vi med stolthet, glädje och engagemang erbjuda en skolgång där barn och unga får kunskap av högsta kvalitet, kan påverka sin vardag, utvecklas som människor och bli redo för livets utmaningar.
På Södra skolan ser vi eleverna och arbetar nära dem. Vi har ett gott samarbete med lärarkollegor, elevhälsa och ledning. Våra fokusområden är EQ och språk. Alla elever på Södra skolan har EQ på schemat och det genomsyrar vårt förhållningssätt.
Arbetsuppgifter/Kompetens
Dina arbetsuppgifter är att följa eleven under skoldagen i undervisningssituationer i klass eller enskilt, på raster och i matsalen. Du ska stödja eleven positivt i hens lärande både kunskapsmässigt och socialt och kunna hantera helheten kring den processen det innebär i avvägningen gällande förväntningar och dagsform. Du samarbetar med vårdnadshavare, undervisande lärare och elevhälsan och har god förmåga att kommunicera.
Vi söker dig som har erfarenhet av att hantera och bemöta utåtagerande elever med NPF/autism. Vi söker coacher för låg, mellan och högstadiet.
Du ska ha ett lösningsinriktat och lågaffektivt förhållningssätt.
Du har god förmåga att samarbeta, vara kreativ, vara trygg i dig själv, och har god självinsikt.
Tjänsten kan tillsättas löpande under annonseringsperioden, så vänta inte med att söka.
Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Studiepedagog till häktet Kalmar

Ansök    Maj 22    Kriminalvården    Elevassistent
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Tjänsten som studiepedagog är placerad på anstalten och häktet Kalmar. Vuxenutbildningen motsvarar Komvux och är en nationellt samma... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Tjänsten som studiepedagog är placerad på anstalten och häktet Kalmar. Vuxenutbildningen motsvarar Komvux och är en nationellt sammanhållen verksamhet för klienter i Kriminalvården. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108) och Läroplan för vuxenutbildningen. Behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. Undervisningen sker både lokalt och på distans. Som ett led i att stärka stödet till de studerande genomför vi nu ett pilotprojekt med studiepedagoger i begränsad omfattning.

ARBETSUPPGIFTER
Som studiepedagog kommer du att stödja och handleda de enskilda studerande i deras studier, både praktiskt och pedagogiskt, medan lärarna ansvarar för undervisning, bedömning och betygsättning. I arbetet ingår att informera klienter om vuxenutbildningen och introducera nya studerande i hur det fungerar på lärcentrum. Den tredje delen i tjänsten är administration. Du bistår t ex klienter med bokning av vägledningssamtal, med ansökningar, beställer läromaterial och ansvarar för viss studiedokumentation i myndighetens system för häktesplanering. Samarbete är centralt. Du samarbetar med en rad funktioner kring klienterna, bland annat med lärare, administratörer, studie- och yrkesvägledare, kriminalvårdare och chefer.

KVALIFIKATIONER
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra med andra människor. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Gymnasieutbildning
• Erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Goda datorkunskaper

Det meriterar om du har:
• Eftergymnasial utbildning inom pedagogik, t ex lärarassistent, stödpedagog eller socialpedagog
• Utbildning inom specialpedagogik
• Utbildning inom administration
• Erfarenhet av arbete inom kommunal vuxenutbildning
• Erfarenhet av specialpedagogiskt arbete
• Erfarenhet av att praktiskt och pedagogiskt stödja och handleda enskilda studerande/elever
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Kunskaper i andra språk utöver svenska

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Elevassistent till Kalmar Centrumskola

Ansök    Maj 9    Nytida AB    Elevassistent
Nu söker vi på Kalmar Centrumskola en elevassistent. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap. Det här får du hos oss: - Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida, samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära - Förmånsportal ... Visa mer
Nu söker vi på Kalmar Centrumskola en elevassistent. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida, samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Coachande och stöttande chefer nära dig

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

- Kollektivavtal

Din roll
I din roll som elevassistent är du med och skapar en trygg grund för våra elever som har behov av extraordinärt stöd samt speciellt utformad pedagogik och social träning. Tillsammans med läraren planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten, till och från taxin och så vidare. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. I dina uppgifter ingår även viss dokumentation.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Om Kalmar Centrumskola
Skolan ligger i centrala Kalmar, vilket gör det lätt att ta sig hit med buss eller tåg.

Skolan är en resursskola, speciellt anpassad för elever med autism. Det är därutöver vanligt att man har ytterligare någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som ADHD eller ADD.

På Kalmar Centrumskola fokuserar vi på att individanpassa undervisningen och skolmiljön utifrån elevens behov och förutsättningar. Vi arbetar aktivt med en tydliggörande pedagogik samt ett lågaffektivt bemötande och förhållningssätt.

Du kommer att vara en del i ett inspirerande arbetslag, där det finns många års erfarenhet och hög kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barnomsorg/ barn och fritid alt annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 2023-08-10
Sista ansökningsdag: 2023-05-26
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
För mer information kontakta: rektor Märit Brandel 076-317 93 01
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre

Pedagogisk assistent till Smedbyskolan

Ansök    Sep 6    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Smedbyskolan är en f-9 skola som ligger i Smedby, ett mindre samhälle med goda kommunikationer, en mil väster om Kalmar. Våra elever trivs i sin skola och skolan har en viktig funktion i det växande samhället. Tillsammans med elever och vårdnadshavare gör vi vårt yttersta för att bidra till att utveckla samhället. Smedbyskolan bidrar positivt genom att upprätthålla en god utbildning med hög kvalité för alla elever som går på skolan, vilket våra fina resultat vittnar om.

Smedbyskolan ligger långt fram i den digitala utvecklingen, där undervisning och pedagogik går hand i hand med den digitalisering som sker i skolans värld. Vår skola är även en övningsskola för blivande lärare, vilket innebär att ett stort antal av universitetets lärarstudenter gör sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss. Detta innebär att majoriteten av våra lärare handleder och utbildar framtidens lärare. Alla våra lärare är legitimerade för den undervisning som bedrivs på skolan, och ett flertal arbetar som förstelärare. Tillsammans driver vi utveckling och ligger i framkant.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innefattar pedagogiskt arbete i fritidshemmen samt att vara en pedagogisk resurs i grundskolans verksamhet. Det innebär att du ska vara en extra resurs utifrån de behov som finns i hela verksamheten så att eleverna ges likvärdiga förutsättningar att utvecklas och följa med i undervisningen. Du kommer att stödja elevernas delaktighet under skoldagen, i kamratlivet och skolans övriga verksamhet med såväl självständighet som inkludering som mål.

Den del av din arbetsdag som rör fritidsverksamheten handlar främst om att öppna fritids kl. 06.00 eller att stänga fritids kl. 18.00.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:
- skapa goda relationer till samtliga elever
- ha enskilda eller gruppsamtal om att vara en god kamrat
- delta aktivt i arbetslagsarbetet
- tillsammans med skolans personal delta i övrigt arbete på skolan
- medverka i olika utvecklingsarbeten
- arbeta förebyggande med elevhälsa och trygghetsarbete
- genomföra rastaktiviteter
- genomföra fritidsaktiviteter med skolans fritidspedagoger
- ha god kontakt med föräldrar via sms, mail och telefon


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad pedagogisk assistent, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du som söker bör vara en positiv, trygg och lugn person. Vi kräver stor samarbetsförmåga och flexibilitet. Du är en person som ser möjligheter i stället för svårigheter och har en utvecklad förmåga att arbeta upp trygga relationer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Gröndalsskolan söker två pedagogiska assistenter

Ansök    Maj 6    Kalmar kommun    Elevassistent
Gröndalsskolan är en enhet med grundsärskola och har ca 90 elever samt ett 50-tal anställda. Gröndalsskolan är belägen på Telemarken med närhet till natur, hav och Kalmars centrala delar. Lokalmässigt är Gröndalsskolan förlagd i gemensamma lokaler tillsammans med delar av Lindöskolan och Tallhagsskolan. Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en m... Visa mer
Gröndalsskolan är en enhet med grundsärskola och har ca 90 elever samt ett 50-tal anställda. Gröndalsskolan är belägen på Telemarken med närhet till natur, hav och Kalmars centrala delar. Lokalmässigt är Gröndalsskolan förlagd i gemensamma lokaler tillsammans med delar av Lindöskolan och Tallhagsskolan.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.ARBETSUPPGIFTER
Pedagogisk-och omsorgsresurs i grundsärskola, träningsskola och fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som tillsammans med lärare och fritidhemspersonal vill vara med och utveckla vår nya skola. Arbetet innebär pedagogiskt och omsorgsarbete med elever i åldersblandade grupper. För tjänsten krävs gymnasial utbildning inom området barn och fritid, vård och omsorg eller mot svarande. För oss är Din förmåga till samarbete, ansvar och eget ledarskap viktiga egenskaper. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att Du har tidigare erfarenhet från grundsärskola samt arbete med tydliggörande pedagogik, NP-diagnoser och lågaffektivt bemötande. Utbildning i tecken som stöd är meriterande för tjänsten.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Iris Hadar söker pedagogiskt stöd i Kalmar!

Ansök    Okt 10    Iris Hadar AB    Elevassistent
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sve... Visa mer
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Om oss 

Vi arbetar med utbildning, utredning och rehabilitering av människor som av någon anledning behöver extra stöd i sin livs-, arbets- eller studiesituation. Iris Hadar är specialiserade på olika funktionsnedsättningar som syn, döv, hörsel, dyslexi och kognitiva funktionsnedsättningar.
Vill du vara med på vår resa? 

Dina arbetsuppgifter 
Brinner du för att hjälpa andra människor i form av pedagogiskt stöd?  Då är detta tjänsten för dig!

Inför vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en engagerad kollega för arbetet som pedagogiskt stöd. Uppdraget är att tillgängliggöra utbildningar för arbetssökande som på grund av funktionsnedsättning har särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själv ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha mycket kontakt med IPSU-samordnaren på utbildningsorten och lärare på utbildningen. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget förekommer. Resor förekommer i tjänsten.

Din profil  
Vi söker dig som är strukturerad och kan organisera samt prioritera dina och andras aktiviteter effektivt. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer då du är lyhörd och smidig i din kommunikation. Samtidigt som du har lätt för att påverka genom att skapa engagemang och motivera andra människor. Du har god samarbetsförmåga och engagemang att driva verksamheten framåt. 

Du som söker har erfarenhet av liknande insatser samt att du har erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Du bör ha kunskap om hur funktionsnedsättningar påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.  

Vi erbjuder  
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern med starka värderingar som arbetar för en trygg och god arbetsmiljö. Du kommer att få arbeta i en dynamisk och kreativ miljö där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Urval sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är en deltid eller heltid. 

För frågor kring tjänsten Distriktschef Erica Sjödin, [email protected] 0155-80 00 81


Varmt välkommen in med din ansökan! Visa mindre

Elevassistent

Om skolan: SYAB Transportgymnasium är en gymnasieskola med cirka 110 elever. Vi utbildar elever på Fordons- och Transportprogrammet med inriktning transport. Den naturliga yrkesutgången är yrkesförare inom godstransporter. På SYAB är elevnära arbetet viktigt och vi lägger stort engagemang på god värdegrund och utbildar inte bara för ett yrke utan även för livet. På inriktning transport får eleverna lära sig att framföra olika fordon. I årskurs 2 är utbil... Visa mer
Om skolan:
SYAB Transportgymnasium är en gymnasieskola med cirka 110 elever. Vi utbildar elever på Fordons- och Transportprogrammet med inriktning transport. Den naturliga yrkesutgången är yrkesförare inom godstransporter. På SYAB är elevnära arbetet viktigt och vi lägger stort engagemang på god värdegrund och utbildar inte bara för ett yrke utan även för livet.
På inriktning transport får eleverna lära sig att framföra olika fordon. I årskurs 2 är utbildningen inriktad på truck, hjullastare och personbil. I årskurs 3 får eleverna möjlighet att köra tung lastbil med släp. Efter godkänt yrkeskompetensbevis har eleverna körkort för dessa behörigheter. I utbildningstiden ingår också 15 veckors utbildning på ett eller flera åkerier.
Arbetsuppgifter:
SYAB transportgymnasium söker en elevassistent på ca 80% (28-32h / vecka) fram till sommarlovet med möjlighet till förlängning.
Som elevassistent blir du en viktig del i vår verksamhet. Ditt uppdrag blir att tillsammans med mentor, kollegor, speciallärare och övriga elevhälsoteamet, stötta en enskild elev under hela skoldagen. Du kommer att ha ett stort ansvar för att eleven ska lyckas nå gemensamt uppsatta mål. Vi söker dig som är naturlig och trygg i din förmåga att skapa relationer med unga människor. Du bemöter din omgivning med respekt, lyhördhet och nyfikenhet. Du bidrar till att varje elev utvecklas - får kunskap, drivkraft och motivation. Att samverka med andra faller sig naturligt och du har god förmåga att kommunicera. Som person är du lösningsfokuserad och har en positiv inställning till varje människas förmåga att utvecklas och deras möjlighet att alltid bli bättre. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Din förmåga till samarbete är mycket god. Intervjuer och urval till denna tjänst sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag! För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
Arbetslivserfarenhet/ Kvalifikationer:
· Elevassistent - erfarenhet efterfrågas
· Meriterande: erfarenhet inom yrkesområdet fordon och transport.
· Meriterande: Gymnasial grundutbildning, inkl godkänt svenska 2 betyg ( eller motsvarande) Visa mindre

Pedagogisk assistent Ljungbyholmsskolan

Ansök    Mar 7    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och aktivt arbetandes för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

Ljungbyholmsskolan är en F-6-skola med cirka 260 elever från förskoleklass upp till årskurs 6 samt fyra fritidshemsavdelningar. På skolan arbetar ca 35 personer. Skolan ligger i Ljungbyholms tätort nära natursköna områden. Här finns även skolbibliotek och fritidsgård. Vi värnar om hög kvalitet på undervisningen och vår stora skolgård bjuder in till kreativa raster.

Ljungbyholmsskolan har ett nära samarbete med Linnéuniversitets lärarutbildning. Varje läsår tar vi emot studenter som går en verksamhetsintegrerad utbildning och är på skolan två dagar varannan vecka under läsåret samt under sin femveckorspraktik.

ARBETSUPPGIFTER
Arbete som pedagogisk assistent på grundskola årskurs 5. Du ska stötta elev i behov av särskilt stöd under skoldagen vilket kräver engagemang och flexibilitet och ett nära samarbete med övriga pedagoger. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleven till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Som person är du trygg och säker och har förmåga att möta eleven utifrån dess behov. Du har lätt för att samarbeta med elever, vårdnadshavare och kolleger på skolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Iris söker en kreativ person som vill jobba som pedagogiskt stöd under somm

Ansök    Mar 31    Iris Hadar AB    Elevassistent
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sve... Visa mer
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Vill du stötta våra deltagare med att hitta rätt studieteknik?

Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential?

Då har du hittat rätt!

Varför ska jag välja Iris som arbetsgivare?
Vi erbjuder fartfylld och spännande sommar! Du kommer få arbeta självständigt men samtidigt erbjudas kollegialt stöd och kompetensutveckling. Vi på Iris Arbetsmarknad arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål - att stötta personer till att ta ett nästa steg på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Irisgänget som erbjuder dig inkludering, mångfald, utvecklingsmöjligheter och arbetsglädje!

Vad är mina arbetsuppgifter?
I vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi ett pedagogiskt stöd. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialpedagog, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. 

Vem passar för tjänsten? 
Vi söker dig som uppfyller något av följande kravprofiler:

Alternativ 1:
- relevant gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning, alternativt pedagogisk utbildning.

- erfarenhet av liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.   

Alternativ 2:
- avlagd grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen eller motsvarande äldre examen och utöver detta ska det finnas påbyggnadsutbildning till specialpedagog.
- minst 2 års dokumenterad erfarenhet i yrket, motsvarande heltid. Båda ovan angivna krav på "Lärare med examen och påbyggnadsutbildning till specialpedagog" ska vara uppfyllda.

Vidare vill vi att du har:
- dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning i en utbildningssituation under minst ett år.
- dokumenterad erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel i en utbildningssituation minst ett år

Vad för personliga egenskaper ska man ha för att passa för tjänsten?
Vi söker dig som är strukturerad och kan organisera samt prioritera dina och andras aktiviteter effektivt. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer då du är lyhörd och smidig i din kommunikation. Samtidigt som du har lätt för att påverka genom att skapa engagemang och motivera andra människor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Ytterligare information 
Annonsen avser ett sommarvikariat på heltid med möjlighet till förlängning.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag! Sista ansökningsdag är 2022-04-30.
 
OBS - innan anställning påbörjas kommer du behöva verifiera din kompetens genom vidimerade utbildnings- och anställningsintyg.

För frågor kring tjänsten kontakta Siri Gillberg på [email protected] eller 0105 161 954. 

För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-avdelningen [email protected].

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elevassistent till Kalmar Centrumskola

Ansök    Mar 4    Nytida AB    Elevassistent
Nu söker vi på Kalmar Centrumskola en eller två elevassistenter för elever i årskurs 5-9. Kalmar Centrumskola vänder sig till elever med diagnos inom AST, och som är i behov av större anpassningar än vad ordinarie grundskola kan erbjuda. Många elever har även tilläggsdiagnoser såsom ADHD, Tourettes syndrom, ångestproblematik med mera. Eleverna läser enligt grundskolans kursplan, men lokaler, arbetssätt, bemötande med mera är anpassat efter varje individs u... Visa mer
Nu söker vi på Kalmar Centrumskola en eller två elevassistenter för elever i årskurs 5-9. Kalmar Centrumskola vänder sig till elever med diagnos inom AST, och som är i behov av större anpassningar än vad ordinarie grundskola kan erbjuda. Många elever har även tilläggsdiagnoser såsom ADHD, Tourettes syndrom, ångestproblematik med mera. Eleverna läser enligt grundskolans kursplan, men lokaler, arbetssätt, bemötande med mera är anpassat efter varje individs unika behov.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida, samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Din roll
I din roll som elevassistent är du med och skapar en trygg grund för våra elever som har behov av extraordinärt stöd samt speciellt utformad pedagogik och social träning. Tillsammans med läraren planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten, i matsalen och så vidare. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. I dina uppgifter ingår även viss dokumentation.

Om Kalmar Centrumskola
Kalmar Centrumskola är belägen i centrala Kalmar. Det är gångavstånd till såväl busshållplats som tågstation. Till höstterminen 2022 har skolan för avsikt att flytta till nya, större lokaler i nuvarande fastighet. Vår ambition är att ta emot ca 40 elever i årskurs 5-9. Vår nuvarande arbetsgrupp bestående av 12 personer; lärare, elevassistenter, specialpedagog samt kurator, och vi kommer att behöva flera lärare och elevsassistenter i vårt gäng. Vi värnar om ett tätt samarbete kring våra elever, och är noga med att alla har en gemensam värdegrund, elevsyn samt stor kunskap och erfarenhet av att arbeta med målgruppen.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barnomsorg/ barn och fritid alt annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställning sker efter erforderliga beslut.

En assistenttjänst hos oss innebär en tjänst med årsarbetstid, en omfattning av 65%. Det innebär att du arbetar lite mer under vissa perioder, men å andra sidan är ledig under jullov, sommarlov med mera.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (ändra vid behov)

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag:2022-08-11
Sista ansökningsdag:2022-04-01
För mer information kontakta: Rektor Märit Brandel 076-317 93 01
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre

Elevassistent med teckenspråk

Vi söker en elevassistent som kommer att vara knuten till elev i förskoleklass. Eleven har nedsatt hörsel. Vi ser gärna kvinnliga sökare till tjänsten. Du måste kunna teckna och ha goda kunskaper i TAKK. Din arbetstid är förlagd under skoltid och på fritids. Du jobbar även under de lov som eleven väljer att eventuellt vara på fritids. Kalmar Waldorfskola är en skola som funnits i Kalmar i över 30 år, vi har elever från förskoleklass upp till och med gymnas... Visa mer
Vi söker en elevassistent som kommer att vara knuten till elev i förskoleklass.
Eleven har nedsatt hörsel.
Vi ser gärna kvinnliga sökare till tjänsten.
Du måste kunna teckna och ha goda kunskaper i TAKK.
Din arbetstid är förlagd under skoltid och på fritids. Du jobbar även under de lov som eleven väljer att eventuellt vara på fritids.
Kalmar Waldorfskola är en skola som funnits i Kalmar i över 30 år, vi har elever från förskoleklass upp till och med gymnasiet.
Vi ligger i nära anknytning till Kalmar lasarett och det vackra Stensö, ett friluftsområde som nås efter bara några minuter promenad.
Vi söker dig som tycker att jobba på en Waldorfskola skulle vara ett steg vidare i din utveckling.
Du ska vara intresserad utav att fördjupa dig i Waldorfpedagogiken.
Du ska kunna jobba självständigt, vara duktig på att kommunicera med elever så väl som dina kollegor.
Vi har en stor tillit till dig som pedagog och förväntar oss samma tillit tillbaka.
Vi ser gärna att du har en bakgrund i Waldorfpedagogiken, om inte att du är intresserad utav pedagogiken.
Som person är du engagerad och har lätt för att samarbeta med andra. Du är en empatisk och kreativ person, då kreativitet är ett viktigt inslag i vår verksamhet. En av de övergripande arbetsuppgifterna är att skapa en god arbetsmiljö på skolan.


Du är en välstrukturerad och pålitlig person som brinner för att sprida kunskap vidare till eleverna.
Vi behandlar ansökningarna löpande och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Visa mindre

Pedagogisk assistent Ljungbyholmsskolan

Ansök    Okt 12    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och aktivt arbetandes för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

Ljungbyholmsskolan är en F-6-skola med cirka 260 elever från förskoleklass upp till årskurs 6 samt fyra fritidshemsavdelningar. På skolan arbetar ca 35 personer. Skolan ligger i Ljungbyholms tätort nära natursköna områden. Här finns även skolbibliotek och fritidsgård. Vi värnar om hög kvalitet på undervisningen och vår stora skolgård bjuder in till kreativa raster.

Ljungbyholmsskolan har ett nära samarbete med Linnéuniversitets lärarutbildning. Varje läsår tar vi emot studenter som går en verksamhetsintegrerad utbildning och är på skolan två dagar varannan vecka under läsåret samt under sin femveckorspraktik.ARBETSUPPGIFTER
Arbete som pedagogisk assistent i förskoleklass. Du ska stötta elev i behov av särskilt stöd under skoldagen och på fritidshemmet vilket kräver engagemang och flexibilitet och ett nära samarbete med övriga pedagoger.

KVALIFIKATIONER
Din personliga lämplighet är det viktigaste, men vi ser gärna att du har någon form av pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta med barn/elever i behov av särskilt stöd. Som person är du trygg och säker och har förmåga att möta eleven utifrån dess behov. Du har lätt för att samarbeta med elever, vårdnadshavare och kollegor på skolan.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Två pedagogiska assistenter till Gröndalsskolan

Ansök    Maj 26    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Gröndalsskolan är en enhet med grundsärskola med ca 80 elever och ett 50-tal anställda. Gröndalsskolan är lokalmässigt belägen på två skolor: Gröndalsskolan och Tullbroskolan i centrala Kalmar. Från hösten 2021 kommer all verksamhet att vara förlagd på Gröndalsskolan tillsammans med delar av Lindöskolan och Tallhagsskolan.

ARBETSUPPGIFTER
Pedagogiskt och omsorgsarbete i grundsärskola och fritidshem åk 1-9. Arbetet innebär utformning av stöd, anpassningar och tydliggörande pedagogik under elevernas skoldag och på fritidshemmet. Arbetet sker i nära samverkan med andra pedagogiska assistenter och ansvarig lärare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som vill göra skillnad i ett meningsfullt arbete varje dag. Du får gärna ha en grundläggande utbildning inom pedagogiskt arbete och/eller vård och omsorg. Utbildning om intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser samt tecken som stöd är önskvärt. För oss är Din förmåga till samarbete, ansvar och eget ledarskap viktigt. Särskild vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenhet från arbete inom grundsärskola, skola eller förskola är meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Två pedagogiska assistenter till Gröndalsskolan

Ansök    Maj 26    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Gröndalsskolan är en enhet med grundsärskola med ca 80 elever och ett 50-tal anställda. Gröndalsskolan är lokalmässigt belägen på två skolor: Gröndalsskolan och Tullbroskolan i centrala Kalmar. Från hösten 2021 kommer all verksamhet att vara förlagd på Gröndalsskolan tillsammans med delar av Lindöskolan och Tallhagsskolan.

ARBETSUPPGIFTER
Pedagogiskt och omsorgsarbete i grundsärskola och fritidshem åk 1-9. Arbetet innebär utformning av stöd, anpassningar och tydliggörande pedagogik under elevernas skoldag och på fritidshemmet. Arbetet sker i nära samverkan med andra pedagogiska assistenter och ansvarig lärare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som vill göra skillnad i ett meningsfullt arbete varje dag. Du får gärna ha en grundläggande utbildning inom pedagogiskt arbete och/eller vård och omsorg. Utbildning om intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser samt tecken som stöd är önskvärt. För oss är Din förmåga till samarbete, ansvar och eget ledarskap viktigt. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenhet från arbete inom grundsärskola, skola eller förskola är meriterande. Tidigare erfarenhet från arbete i grundsärskola, skola eller förskola är meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Pedagogisk assistent Åbyskolan

Ansök    Maj 27    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Åbyskolan är vackert belägen i en gammal jordbruksbygd norr om Kalmar. Vi arbetar för en gemensam värdegrund och sätter eleverna i centrum.

Vi erbjuder följande verksamheter:
Förskoleklass
Skola 1-6
FritidshemARBETSUPPGIFTER
Pedagogisk assistent åt elev i årskurs 3 med NPF.
Vara ett stöd åt eleven både i skolan och på fritidshemmet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning på barn- och fritidsprogrammet, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har erfarenhet av arbete med barn och elever inom förskola/ grundskola, eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Stor vikt läggs på personliga egenskaper, eleven behöver struktur och en lugn person med tålamod bredvid sig.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Pedagogisk assistent, Funkaboskolan

Ansök    Maj 4    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola år 1-9.

Funkaboskolan ligger strax norr om Kalmar centrum och är en av de äldsta skolorna i staden. Upptagningsområdet sträcker sig från Ölandsleden i söder till Krafslösa i norr. I öster gränsar vi mot Kalmarsund och i väster mot Norra vägen.

Funkaboskolan erbjuder följande verksamheter:
Fritidshem
Förskoleklass
Grundskola åk 1-9

På skolan går ca 850 elever och här arbetar drygt 100 personer.

Vi tycker att olikheter och mångfald är en styrka och en tillgång, då detta gör oss till ett Sverige i miniatyr. Vi vill genom tydlighet och lyhördhet ta vara på elevernas intressen och tillföra nya utmaningar för att öka lusten att lära. Vi arbetar för att alla ska bemötas med tolerans och acceptans och för att alla ska ges förutsättningar att utvecklas till den bästa versionen av sig själv.

Funkaboskolan är en av Linneuniversitetets övningsskolor.ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innefattar pedagogiskt arbete i grundskolan samt att vara en pedagogisk resurs i fritidshemmets verksamhet. Det innebär att du ska vara en extra resurs utifrån de behov som finns i hela verksamheten så att eleverna ges likvärdiga förutsättningar att utvecklas och följa med i undervisningen. Du kommer att stödja elevernas delaktighet under skoldagen, i kamratlivet och skolans övriga verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning på barn- och fritidsprogrammet, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med barn och elever inom förskola/ grundskola, eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi vill att du ska kunna skapa goda relationer till samtliga elever och aktivt delta i skolans trygghetsarbete. Du ska ha lätt att samarbeta med både kollegor och vårdnadshavare.

Erfarenhet är meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Elevassistent Förskoleklass

Vi söker en elevassistent som kommer att vara knuten till enskild elev. Din arbetstid är förlagd under skoltid och på fritids. Du jobbar även under de lov som eleven väljer att eventuellt vara på fritids. Vi ser gärna manliga sökare till tjänsten Visa mer
Vi söker en elevassistent som kommer att vara knuten till enskild elev.
Din arbetstid är förlagd under skoltid och på fritids. Du jobbar även under de lov som eleven väljer att eventuellt vara på fritids.
Vi ser gärna manliga sökare till tjänsten Visa mindre

Trygghetspedagog/pedagogisk assistent Lindöskolan

Ansök    Maj 12    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Lindöskolan ligger i centrala Kalmar och omfattar förskoleklass - år 6 och fritidshem. Till läsåret 21/22 flyttar Lindöskolans mellanstadium till nya lokaler i kvarteret Telemarken. Där kommer vi befinna oss tillsammans med Gröndalsskolan och Tallhagsskolan.

ARBETSUPPGIFTER
Den viktigaste arbetsuppgiften är att vara en trygg person för eleverna ute på raster och i mellanrummen mellan lektioner. Vår skola ska vara en trygg plats för alla!
Vi söker en pedagogisk assistent som ska arbeta med följande:
Möta eleverna ute på morgonen.
Vara ute på raster
Rastaktiviteter
Ingå i skolans Trygghetsgrupp
Arbeta förebyggande med övrigt Elevhälsateam
Följa upp händelser på rasten
Ha kontinuerliga samtal och uppföljningar med elever
Ha kontakt med vårdnadshavare
Vara en extra vuxen på fritidshemmet på eftermiddagen


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning på barn- och fritidsprogrammet, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har lätt för att skapa relationer med barn och ungdomar. Du är lyhörd för elevers olika behov. Du är kreativ och inlyssnande i vad elever vill göra på sina raster under en skoldag. Du har lätt för att samarbeta. Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Två pedagogiska assistenter till Gröndalsskolan

Ansök    Jun 30    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.
Särskolan i Kalmar är förlagd till Gröndalsskolan samt Tullbroskolan och har ca 80 elever i grundsärskolans åk 1-9 samt fritidshem. Särskolans personalgrupp består av lärare, förskollärare, fritidspedagoger och pedagogiska assistenter. Från hösten 2020 flyttar halva skolan in i nya lokaler på Gröndalsskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Omsorgs-och pedagogiskt arbete med elever i grundsärskola och träningsskola från åk 1-9 samt fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Pedagogisk utbildning samt vård-eller omsorgsutbildning är önskvärd samt utbildning i tecken som stöd (TAKK). Du bör ha erfarenhet från arbete med barn-och ungdomar som har intellektuell funktionsnedsättning och funktionsvariationer. I arbetet förväntas ledarskap, ansvar, förmåga att läsa av verksamheten, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Särskild vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Erfarenhet från arbete i grundskola eller gymnasiesärskola är önskvärd.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Elevassistenter till Praktiska gymnasiet i Kalmar

Ansök    Nov 17    Praktiska Sverige AB    Elevassistent
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.  Läs mer om oss på www.praktiska.se.   Välkommen till gemenskapen!  Om tjänsten Vi söker flera elevassistenter som vill bli en del av oss på Praktiska gymnas... Visa mer
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. 

Läs mer om oss på www.praktiska.se.  

Välkommen till gemenskapen! 

Om tjänsten

Vi söker flera elevassistenter som vill bli en del av oss på Praktiska gymnasiet. Praktiska har omkring 150 elever fördelade på sju olika yrkesprogram. Du kommer i ditt uppdrag som elevassistent arbeta nära våra elever och stödja dem under deras skoldag både i de praktiska som teoretiska ämnena. Eleverna har varierade behov där det är viktigt att du som elevassistent har förmågan att skapa trygghet, tillit och goda varmhjärtade relationer. Arbetet innebär tätt samarbete med lärare och övrig personal i skolan och också med vårdnadshavare och andra utomstående aktörer. 

Tjänsten är en visstidsanställning fram till sommarlovet 2021 med eventuell förlängning kommande läsår (21/22). 

Din bakgrund

Vi önskar att du som söker till oss är en lugn och trygg person med stort tålamod. Du är självklart kreativ och flexibel, gillar variationen i de olika saker som dagligen sker. Vi tror också att du har höga förväntningar på såväl eleverna, dina kollegor och dig själv - och naturligtvis har du en stark tilltro till att alla kan utvecklas och nå sina mål.   

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2020-12-11. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Karin Billsten, [email protected], 070 223 81 51.

 Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se. Visa mindre

Södra skolan i Kalmar söker elevcoach/fritidsledare

Södra skolan är en F-9-skola inklusive fritidshem i centrala Kalmar, med 385 elever och ca 50 personal. Vi är en friskola med lokalt ägande och har funnits sedan 2006. Vår pedagogik, HART, omfamnar alla stadier och vilar på en stabil gemensam värdegrund som följer individen på vägen mot målet. När hjärta och hjärna går hand i hand kan vi med stolthet, glädje och engagemang erbjuda en skolgång där barn och unga får kunskap av högsta kvalitet, kan påverka si... Visa mer
Södra skolan är en F-9-skola inklusive fritidshem i centrala Kalmar, med 385 elever och ca 50 personal. Vi är en friskola med lokalt ägande och har funnits sedan 2006. Vår pedagogik, HART, omfamnar alla stadier och vilar på en stabil gemensam värdegrund som följer individen på vägen mot målet. När hjärta och hjärna går hand i hand kan vi med stolthet, glädje och engagemang erbjuda en skolgång där barn och unga får kunskap av högsta kvalitet, kan påverka sin vardag, utvecklas som människor och bli redo för livets utmaningar.
På Södra skolan ser vi eleverna och arbetar nära dem. Vi har ett gott samarbete mellan lärarkollegor, elevhälsa och ledning. Våra fokusområden är EQ och språk. Alla elever på Södra skolan har EQ på schemat och det genomsyrar vårt förhållningssätt.
Arbetsuppgifter
Inför vårterminen söker vi en elevcoach/fritidsledare på högstadiet. Elevcoachen fungerar som stöd till individer och grupper både i klassrummet och framför allt på raster och i övergångar mellan olika aktiviteter.
Kompetens och erfarenhet:
Vi söker dig som brinner för ungdomar och tycker att det är roligt att aktivera och leda ungdomar. Du har en positiv inställning och ett flexibelt sätt. Du gillar att prata med ungdomar, men kan också säga ifrån och vara tydlig med vad som är ok och inte.
Vi prioriterar din förmåga att möta elever och att du känner engagemang för våra ungdomar. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vilja att utvecklas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vi kommer att rekrytera löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!


Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Falkenbergsskolans Resurscentrum söker pedagogisk assistent

Ansök    Jun 24    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Falkenbergsskolan ligger strax söder om centrala Kalmar. Vi erbjuder följande verksamheter:

Förskoleklass
Grundskola år 1-9
Fritidshem

I hjärtat av Falkenbergsskolan ligger alltsedan läsårsstart 2019 Resurscentrum. Här arbetar speciallärare, lärare och elevassistenter tillsammans med elever som av en eller annan orsak behöver ha tillgång till en kompletterande lärmiljö under skoldagen. I ljusa och för ändamålet väl inredda lokaler skapas varje dag viktig skolutveckling utifrån våra elevers välbefinnande och måluppfyllelse i centrum. Nu söker vi vår näste viktiga medarbetare som vill anta utmaningen att göra skillnad varje dag i sitt arbete och även gillar kollegialt lagarbete som formas under tydlig arbetsledning.ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med speciallärare och lärare aktivt delta i undervisning och därtill ingående moment under våra elevers skoldag inom ram för Falkenbergsskolans Resurscentrum

KVALIFIKATIONER
Som pedagogisk assistent har du en avslutad gymnasieutbildning på barn-och fritidsprogrammet, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Alternativt kan pedagogisk assistent ha en annan gymnasial utbildning i kombination med erfarenhet av arbete med barn-och ungdomar som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av att arbeta med barn-och ungdomar är meriterande

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Pedagogisk assistent Ljungbyholmsskolan

Ansök    Jun 25    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och aktivt arbetandes för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

Ljungbyholmsskolan är en F-6-skola som ligger i tätorten Ljungbyholm. Skolan har ca 280 elever och vi är 35 personer som arbetar på skolan. Ljungbyholmsskolan har ett nära samarbete med Linnéuniversitetets lärarutbildning och är en VI-profil/övningsskola.ARBETSUPPGIFTER
Arbete som pedagogisk assistent på grundskola/fritidshem. Du ska stötta elev i behov av särskilt stöd under skoldagen vilket kräver engagemang och flexibilitet och ett nära samarbete med övriga pedagoger.

KVALIFIKATIONER
Din personliga lämplighet är det viktigaste, men vi ser gärna att du har någon form av pedagogisk utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn/elever. Som person är du trygg och säker och har förmåga att möta eleven utifrån dess behov. Du har lätt för att samarbeta med elever, vårdnadshavare och kolleger på skolan.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Gröndalsskolan söker två pedagogiska assistenter

Ansök    Jun 25    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.
Särskolan i Kalmar är förlagd på Gröndalsskolan och Tullbroskolan och har ca 80 elever i grundsärskolans åk 1-9 samt fritidshem. Särskolans personalgrupp består av lärare, förskollärare, fritidspedagoger och pedagogiska assistenter. Från hösten 2020 flyttar halva skolan in i nya lokaler på Gröndalsskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Omsorgs-och pedagogiskt arbete med elever i grundsärskola och träningsskola från åk 1-9 samt fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Pedagogisk utbildning samt vård-eller omsorgsutbildning är önskvärd. Du bör ha erfarenhet från arbete med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning och funktionsvariationer. i arbetet förväntas ledarskap, ansvar, förmåga att läsa av verksamheten, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Särskild vikt kommer att läggas på samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Du bör ha erfarenhet från arbete med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning och funktionsvariationer. Erfarenhet från grundsärskola eller gymnasiesärskola är meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Pedagogisk assistent till Dörbyskolan

Ansök    Jun 24    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Dörbyskolan ligger i Smedby, ett samhälle åtta kilometer väster om Kalmar med mycket goda kommunikationer. Vi tar emot nästan 400 elever i åldrarna 6-12 år.

Vi utgör en bra arbetsplats med en tydlig, välfungerande organisation, god ekonomi och bra arbetsmiljö. Dörbyskolan ligger långt fram i den digitala utvecklingen, där undervisning och pedagogik går hand i hand med digitaliseringen som sker i skolans värld. Vår skola är även en övningsskola för blivande lärare, vilket innebär att ett stort antal av universitetets lärarstudenter gör sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss. Vi driver utveckling och ligger i framkant.

Du är välkommen att utvecklas med oss!ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innefattar pedagogiskt arbete i fritidshemmen samt att vara en pedagogisk resurs i grundskolans verksamhet. Det innebär att du ska vara en extra resurs utifrån de behov som finns i hela verksamheten så att eleverna ges likvärdiga förutsättningar att utvecklas och följa med i undervisningen. Du kommer att stödja elevernas delaktighet under skoldagen, i kamratlivet och skolans övriga verksamhet med såväl självständighet som inkludering som mål.

Den del av din arbetsdag som rör fritidsverksamheten handlar främst om att öppna fritids kl. 06.00 eller att stänga fritids kl. 18.00.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:
- skapa goda relationer till samtliga elever
- ha enskilda eller gruppsamtal om att vara en god kamrat
- delta aktivt i arbetslagsarbetet
- tillsammans med skolans personal delta i övrigt arbete på skolan
- medverka i olika utvecklingsarbeten
- arbeta förebyggande med elevhälsa och trygghetsarbete
- genomföra rastaktiviteter
- genomföra fritidsaktiviteter med skolans fritidspedagoger
- ha god kontakt med föräldrar via sms, mail och telefon


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad pedagogisk assistent, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du som söker bör vara en positiv, trygg och lugn person. Vi kräver stor samarbetsförmåga och flexibilitet. Du bör vara en person som ser möjligheter i stället för svårigheter och har en utvecklad förmåga att arbeta upp trygga relationer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Ingen erfarenhet av arbete i skola eller fritidshemsverksamhet krävs.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Pedagogisk assitent Djurängsskolan

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Djurängen ligger i ett naturskönt område strax norr om Kalmar innerstad. Det är blandad bebyggelse, med villor och flerfamiljshus.

Vi erbjuder följande verksamheter:
Förskoleklass
Skola 1-6
Fritidshem

Djurängsskolans vision är "En trygg miljö för lärande", tryggheten ska genomsyra hela skoldagen och alla moment som ingår i den. Vi strävar efter att hela enheten ska ha en gemensam pedagogisk grundsyn och vi för en fortlöpande diskussion om vad framtidens barn behöver ha med sig för att bli fullvärdiga samhällsmedlemmar. Vi arbetar aktivt med en språkstimulerande undervisning för att ge våra elever möjligheten att utveckla sin förmågor optimalt.ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med klasslärare genomföra undervisning med såväl enskild elev som med helklass. Vara aktivt närvarande under skoldagens alla moment för att stötta elever i behov av extraordinärt stöd, tex under raster, matsituation, olika förflyttningar, lektioner. Vara en aktiv och drivande del på vårt fritidshem under eftermiddagstid. Ansvara för att självständigt genomföra aktiviteter där.

KVALIFIKATIONER
Du behöver ha stor insikt och kompetens kring elever med olika typer av funktionsvariationer. Du måste har kunskap och kompetens kring att jobba lågaffektivt. Du behöver ha kunskap kring fritidshemmets uppdrag och läroplanen som gäller den verksamheten. Du behöver vara flexibel och kunna ligga steget före eleverna. Du måste vara van vid att dokumentera ditt arbete för att utifrån dokumentationen lägga upp ditt arbete på bästa gynnsamma sätt för eleverna. Du måste kunna jobba självständigt men även kunna samverka i arbetslaget och främst med klasslärararen. Du behöver ha goda kunskaper kring samverkan med vårdnadshavare. Erfarenhet från liknade uppdrag är ett krav.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Barnskötare/Undersköterska Rinkabyholmsskolan

Ansök    Jun 24    Kalmar kommun    Elevassistent
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Rinkabyholmsskolan är belägen i ett mindre samhälle i närheten av natursköna omgivningar och Kalmarsund. Rinkabyholm har goda kommunikationer till Kalmar centrum inte minst genom den vackra cykelvägen. Upptagningsområdet omfattar Rinkabyholms gamla stationssamhälle, Hossmo, Dunö och Boholmarna.
Vi erbjuder följande verksamheter: Förskola, förskoleklass, skola år 1-6 och fritidshem.
Rinkabyholmsskolan är en 1-6 skola med ett lokal- och verksamhetsintegrerat fritidshem. På skolan finns idag ca 450 elever fördelade på 17 klasser och 4 förskoleklasser.
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ha ansvar för elev med medicinskt....

KVALIFIKATIONER
Du har barnskötarutbildning och undersköterskeutbildning.
Erfarenhet av arbete med barn med diabetes eller sondmatnig är meriterande

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Pedagogisk assistent Rocknebyskolan

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Rocknebyskolan med verksamheterna förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 samt fritidshem har en härlig naturmiljö inpå knutarna. Det är en mötesplats där det ska vara roligt att lära och viktigt att kunna. Värdegrundsarbetet är viktigt för oss för att eleverna ska få en god måluppfyllelse. Skolan har en fantastisk utemiljö och vi har promenadavstånd till bibliotek och stora naturområden. Fritidshemmet finns inom skolans väggar och samarbete sker på många olika sätt.

Välkommen till Rocknebyskolan!


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta som pedagogisk assistent på Rocknebyskolan. Det kan handla om att vara stöd till enskild elev och/eller till en grupp. Du kommer att arbeta både i skolan och på fritids. Du medverkar till att elevernas skoldag blir utvecklande och utmanande. Vi arbetar i team runt våra elever, all personal har en viktig roll.

KVALIFIKATIONER
Pedagogisk utbildning, alternativt gymnasial utbildning med inriktning mot arbete med barn och elever. Du är engagerad, flexibel och ansvarstagande samt skapar goda relationer. Du har förmåga att vara tydlig, motivera och inspirera till lärande. Du anser att samarbete är en viktig förutsättning för en bra verksamhet. I ditt arbete ser du möjligheter, nya lösningar och bidrar till utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Två pedagogiska assistenter till Särskolan i Kalmar

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Särskolan i Kalmar är lokalmässigt förlagd till Oxhagsskolan och Tullbroskolan.ARBETSUPPGIFTER
Pedagogisk assistent i grundsärskola, träningsskola och fritidshem. Arbetet innebär pedagogiskt stöd förenat med vård och omsorg utifrån elevernas behov.

KVALIFIKATIONER
Pedagogisk utbildning förenat med vård och omsorgsutbildning. Vi ser gärna att Du har utbildning om autism, lågaffektivt bemötande samt tecken som stöd. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar inom vård, omsorg och undervisning är meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Elevassistent

Inför hösten 2019 söker vi på SYAB Transportgymnasium 3 elevassistenter.Arbetet innebär främst att stödja en enskild elev men i förekommande fall även en undervisningsgrupp. Konkret handlar arbetet om att arbeta med studieteknik som att exempelvis hjälpa eleven att föra anteckningar under en lektion. Arbetet kan också handla om att hjälpa till i det sociala samspelet i för eleven särskilt krävande situationer.Undervisande lärare är ansvarig för undervisnin... Visa mer
Inför hösten 2019 söker vi på SYAB Transportgymnasium 3 elevassistenter.Arbetet innebär främst att stödja en enskild elev men i förekommande fall även en undervisningsgrupp. Konkret handlar arbetet om att arbeta med studieteknik som att exempelvis hjälpa eleven att föra anteckningar under en lektion. Arbetet kan också handla om att hjälpa till i det sociala samspelet i för eleven särskilt krävande situationer.Undervisande lärare är ansvarig för undervisningssituationen och ni samråder kring din roll i klassrummet.Du kommer också att vara en del av elevhälsoteamet och ha kontakt med elevens vårdnadshavare.Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter och att du har intresse för, och kunskaper om fordons- och transportbranschen. Adekvat utbildning är meriterande men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Två pedagogiska assistenter i träningsskola med teckenspspråk

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Särskolan i Kalmar är lokalmässigt belägen på Oxhagsskolan och Tullbroskolan. Skolan har ca 70 elever i åldrarna 6-16 år och en personalgrupp på ca 50 medarbetare.ARBETSUPPGIFTER
Pedagogiskt-och omsorgsarbete med elever i grundsärskolans träningsskola i åk 1-9 och fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Utbildning inom pedagogisk vård och omsorg samt teckenspråk eller tecken som stöd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete i grundsärskola samt teckenspråk är meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre