Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Kalmar

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Kalmar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kalmar som finns hos arbetsgivaren.

Timvikariat och semestervikariat på Villa Lindö behandlingshem

Casator Care Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning. Casator Care är en liten koncern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem. Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involver... Visa mer
Casator Care
Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning.
Casator Care är en liten koncern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem.
Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involverade runt familjen.
På Villa Lindö Behandlingshem arbetar vi med barn 0-14år, deras föräldrar samt gravida utifrån en individuell inriktad behandling i enlighet med BBIC. Vår målgrupp är föräldrar och gravida kvinnor med psykiatrisk problematik, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik av alkohol-, narkotika-, blandmissbruk eller spelmissbruk. Våra uppdragsgivare är främst Socialtjänsten och Kriminalvården.
Inom Casatorcare får du ett spännande och givande arbete med varierande arbetsuppgifter. Du kommer till din arbetsplats med energi och glädje. Som personal och anställd hos oss är du professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och engagerad. Du är trygg, tydlig och bemöter våra boende med respekt och har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Just nu söker vi timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter:
DINA ARBETSUPPGIFTER
Du ska erbjuda de boende kvalificerad behandling och en god, trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som timvikarie på våra boende arbetar du på uppdrag från ansvariga kontaktpersoner/utredare baserat på vårdplan kring de familjer som bor hos oss. I arbetsuppgifterna ingår också observationer, dokumentation samt vardagssysslor såsom städning, handling med mera.
KVALIFIKATIONER
• Krav om minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik. Exempelvis 2-åring YH-utbildning inom ovan ämnen eller som minst 120hp inom ovan ämnen. Sökande som ej uppfyller detta krav kommer ej att kallas.
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta med missbruk, trauma, funktionsvariationer.
• Kunskap om lagstiftning SoL, LVU och LVM.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana och vana av journalföring
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Arbetstider: schemalagd arbetstid - dag, kväll, sovande jour, vardagar och helger, vaken natt (om behov finns).
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid inför anställning.
Casator Care arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Intervjuer kommer bokas löpande. Visa mindre

Umgängesstödjare till jour- och familjehem

Vi söker nu nya kollegor till vårt områdeIndivid & Familj.Vi söker umgängesstödjare tillTeam Familjehem Småland AB. Om rollen Som umgängesstödjare är huvudmålet att placerade barn/ungdomar får stöd i att träffa sitt biologiska nätverk och du är en trygghetsperson för den unga. Rollen kommer även innebära avlastning, då man utför aktiviteter med barn/unga, för att avlasta familjehem, men också skapa passionstyrda upplevelse för den unga. Som umgängesstödjar... Visa mer
Vi söker nu nya kollegor till vårt områdeIndivid & Familj.Vi söker umgängesstödjare tillTeam Familjehem Småland AB.
Om rollen
Som umgängesstödjare är huvudmålet att placerade barn/ungdomar får stöd i att träffa sitt biologiska nätverk och du är en trygghetsperson för den unga. Rollen kommer även innebära avlastning, då man utför aktiviteter med barn/unga, för att avlasta familjehem, men också skapa passionstyrda upplevelse för den unga.
Som umgängesstödjare är det av största vikt att man har barnperspektivet i fokus. I din roll måste du ha god förmåga att samarbeta med andra.Det är viktigt att du har en mognad och kan leda arbetet i genomförandet, men också ha mod att avbryta umgänget om spelregler inte följs. Du kommer att noga förberedas på uppdraget som skiftar efter förutsättningar.
Arbetstiden är varierande,helg och kvällsarbete förekommer.
Vem är det vi söker?
Du har tidigare erfarenhet från arbetet med barn/ungdomar med en social problematik eller utsatthet.Kanske studerar du idag till socialpedagog, socionom, undersköterska, barn och fritidsprogrammet, behandlingsassistent eller likvärdig utbildning.
Utbildning som socialpedagog, undersköterska, barn- och fritidsprogrammet, behandlingsassistent eller likvärdig utbildning.

Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift


B- körkort


Vi ser det även som mycket meriterande om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, KBT, AKK och Lågaffektivt bemötande.


Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Lyhörd, ansvarsfull, flexibel och lugn är egenskaper vi värdesätter högt


Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra


Du har en positiv grundsyn och ett stort engagemang för unga

Våra barn- och ungdomars bästa är grunden till allt vi gör och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i alla våra anställningar.

Övrigt
Anställningsform: Timanställning
Tjänstgöringsgrad: Vid behov
Tillträdesdag: Snarast möjligtVi är kollektivavtalsbundna till Vårdföretagarna/Kommunal, Bransch E.
Om rekryteringsprocessen
Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Glöm inte att specificera hur din bakgrund och erfarenheter matchar de kvalifikationer vi söker för denna roll. I samband med eventuell anställning behöver belastningsregister uppvisas. Du beställer det via polisen hemsida, tryck HÄR. Visa mindre

Skolsocialt arbete med ungdomar

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid. Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalma... Visa mer
Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.
ARBETSUPPGIFTER
Kalmarsunds gymnasieförbund startar upp ett projekt med skolsociala team på våra gymnasieskolor och söker nu en individ som trivs att arbeta tillsammans med ungdomar och har en uttalad förmåga att bemöta dem med respekt samt har styrka i att sätta tydliga gränser för att uppnå önskvärda beteenden. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar samt kompetens inom områden såsom socialpedagogik eller andra relevanta utbildningar med motsvarande kompetenser? Då är du aktuell för denna tjänst och vi ser fram emot din ansökan.

Skolsociala team är ett samarbetsprojekt mellan Kalmarsunds gymnasieförbund och Socialförvaltningen Kalmar. Syftet med projektet är att genom relationsskapande arbete trygga våra skolmiljöer samt ge eleverna stöd som leder dem rätt i den personliga- och kunskapsmässiga utvecklingen. Projektet ska pågå under 2024 med möjlighet till förlängning.

Vi söker dig som vill vara med och starta upp vårt nya projekt med skolsociala team. Du kommer att arbeta nära ungdomar och bidra till att skapa trygga och inkluderande skolmiljöer inom Kalmarsunds gymnasieförbund. Genom förebyggande och främjande trygghetsarbete har du i uppgift att tillsammans med skolornas personal skapa förtroendefulla relationer med elever. Du är med och skapar en hälsosam och trygg lärmiljö som främjar elevernas välbefinnande och personliga utveckling. Tillsammans med teamet är du lättillgänglig och engagerad i fältarbete på skolorna, där du identifierar och hanterar potentiella riskbeteenden i tid. Arbetet fokuserar på att främja studiero, konflikthantering, drogprevention och samverkan med socialtjänst och polis. Genom tät samverkan och brottsbyggande insatser stödjer du elever i riskzonen för utanförskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning inom socialpedagogik eller har motsvarande kompetenser genom annan utbildning eller yrkeserfarenhet. Du bör ha goda kunskaper om relevant lagstiftning och vara insatt i aktuell forskning inom området. Vidare bör du besitta hög relationell kompetens och vara skicklig på att anpassa ditt bemötande utifrån individ och situation. Samarbetsförmåga och förmåga att sätta tydliga gränser är viktiga egenskaper för rollen. Personlig lämplighet är också av stor betydelse.

Skicka in din ansökan idag då rekrytering sker löpande.

ÖVRIGT
Före erbjudande om
anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas.

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn Trygga Barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som place... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.

Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.

I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??

Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?

Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?

Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.

För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och b
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Tim- och semestervikariat - Villa Lindö Utredning och Tjänster AB

Casator Care Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning. Casator care är en liten koncern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem. Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involver... Visa mer
Casator Care
Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning.
Casator care är en liten koncern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem.
Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involverade runt familjen.
På Villa Lindö Utredning och Tjänster arbetar vi med barn i åldrarna 0-16år, deras föräldrar samt blivande föräldrar på uppdrag från Socialtjänst. På Utredning – och akut enheten utreder vi barns behov och föräldrarnas förmåga ur ett helhetsperspektiv, med barnets behov i centrum. Vi tar emot familjer med olika bakgrund och behov. Den gemensamma nämnaren är att det finns ett behov runt barnen som behöver utredas eller tillgodoses. Vi arbetar i team av socionomer, beteendevetare, psykologer, psykiater.
Inom Casatorcare får du ett spännande och givande arbete med varierande arbetsuppgifter. Du kommer till din arbetsplats med energi och glädje. Som personal och anställd hos oss är du professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och engagerad. Du är trygg, tydlig och bemöter våra boende med respekt och har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Just nu söker vi timvikarier och semestervikarier till vår verksamhet:
DINA ARBETSUPPGIFTER
Du ska erbjuda de boende kvalificerad behandling och en god, trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som timvikarie på våra boende arbetar du på uppdrag från ansvariga kontaktpersoner/utredare baserat på vårdplan kring de familjer som bor hos oss. I arbetsuppgifterna ingår också observationer, dokumentation samt vardagssysslor såsom städning, handling med mera.
KVALIFIKATIONER
• Krav om minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik. Exempelvis 2-åring YH-utbildning inom ovan ämnen eller som minst 120hp inom ovan ämnen. Sökande som ej uppfyller detta krav kommer ej att kallas.
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta med missbruk, trauma, funktionsvariationer.
• Kunskap om lagstiftning SoL, LVU och LVM.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana och vana av journalföring
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Arbetstider: schemalagd arbetstid - dag, kväll, sovande jour, vardagar och helger, vaken natt (om behov finns).
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid inför anställning.
Casator care arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Intervjuer kommer bokas löpande. Visa mindre

Timvikariat - Utredning och Tjänster AB

Casator Care Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning. Casator care är en liten koncern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem. Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involver... Visa mer
Casator Care
Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning.
Casator care är en liten koncern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem.
Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involverade runt familjen.
På Villa Lindö Utredning och Tjänster arbetar vi med barn i åldrarna 0-16år, deras föräldrar samt blivande föräldrar på uppdrag från Socialtjänst. På Utredning – och akut enheten utreder vi barns behov och föräldrarnas förmåga ur ett helhetsperspektiv, med barnets behov i centrum. Vi tar emot familjer med olika bakgrund och behov. Den gemensamma nämnaren är att det finns ett behov runt barnen som behöver utredas eller tillgodoses. Vi arbetar i team av socionomer, beteendevetare, psykologer, psykiater.
På Villa Lindö Behandlingshem arbetar vi med barn 0-14år, deras föräldrar samt gravida utifrån en individuell inriktad behandling i enlighet med BBIC. Vår målgrupp är föräldrar och gravida kvinnor med psykiatrisk problematik, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik av alkohol-, narkotika-, blandmissbruk eller spelmissbruk. Våra uppdragsgivare är främst Socialtjänsten och Kriminalvården.
Inom Casatorcare får du ett spännande och givande arbete med varierande arbetsuppgifter. Du kommer till din arbetsplats med energi och glädje. Som personal och anställd hos oss är du professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och engagerad. Du är trygg, tydlig och bemöter våra boende med respekt och har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Just nu söker vi timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter:
DINA ARBETSUPPGIFTER
Du ska erbjuda de boende kvalificerad behandling och en god, trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som timvikarie på våra boende arbetar du på uppdrag från ansvariga kontaktpersoner/utredare baserat på vårdplan kring de familjer som bor hos oss. I arbetsuppgifterna ingår också vardagssysslor såsom städning, handling med mera.
KVALIFIKATIONER
• Krav om minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik. Exempelvis 2-åring YH-utbildning inom ovan ämnen eller som minst 120hp inom ovan ämnen. Sökande som ej uppfyller detta krav kommer ej att kallas.
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta med missbruk, trauma, funktionsvariationer.
• Kunskap om lagstiftning SoL, LVU och LVM.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana och vana av journalföring
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Arbetstider: schemalagd arbetstid - dag, kväll, sovande jour, vardagar och helger, vaken natt (om behov finns).
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid inför anställning.
Casator care arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Intervjuer kommer bokas löpande. Visa mindre

Behandlingsassistent

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu medarbetare till vårt stödboende för vuxna personer som har ett missbruk/beroende av alkohol, droger eller en samsjuklighet. Boendet ligger centralt i Kalmar och består av nio lägenheter med gemensamma utrymmen där den boende ingår i en hushållsgemenskap vilket innebär att personalen tillagar alla måltider. En stor del av arbetet består av att stödja, uppmuntra och motivera till en välfungerande vardag med respekt för den enskildes självbestämmande och integritet. Vi ska ge personen förutsättningar att uppnå de mål som tas fram i genomförandeplanen med den enskilde.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, helg och sovande jourtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst två år inom områdena socialt arbete, pedagogik, psykiatri, omvårdnad eller beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med psykiska funktionsnedsättningar, missbruks- och beroendeproblematik samt erfarenhet av arbete med social dokumentation.

Vi ser att du är lyhörd, engagerad och ansvarstagande. Det är viktigt att du har en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån de behov som finns eller uppstår i det direkta arbetet med de boende och inom arbetsgruppen.

Eftersom du behöver transportera dig i tjänsten är B-körkort för manuellt växlad bil ett krav.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Familjebehandlare

Kasam Familj "Barnets bästa ska komma i främsta rummet därför har Kasam Familj höga kompetens- och kvalitetskrav. Vi arbetar med månadsvisa egenkontroller för att säkerställa att vi gör det vi säger att vi gör" Kasam Familj är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, öppenvård för familjer och utrednings- och behandlingshem för barn 0-13 år med föräldrar. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena pers... Visa mer
Kasam Familj
"Barnets bästa ska komma i främsta rummet därför har Kasam Familj höga kompetens- och kvalitetskrav. Vi arbetar med månadsvisa egenkontroller för att säkerställa att vi gör det vi säger att vi gör"
Kasam Familj är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, öppenvård för familjer och utrednings- och behandlingshem för barn 0-13 år med föräldrar. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena perspektivet präglar vårt arbete. Våra befintliga verksamheter finns i Skåne och Blekinge.


Behandlingshem ”Lilla Björn”
Behandlingshemmet ”Lilla Björn” är en småskalig behandlingsverksamhet belägen i Fågelmara utanför Karlskrona på en gård. Verksamhetens främsta mål är att stärka föräldrar i deras förmåga och arbeta med anknytningsstödjande insatser.
Lilla Björn tar emot familjer för behandling efter uppdrag av socialtjänsten. Verksamheten har plats för två familjer, Behandlingsteamet består av föreståndare, familjebehandlare leg. Psykoterapeut och föreståndare.
Arbetsbeskrivning
Som familjebehandlare ingår du i behandlingsteamet och utför olika insatser utifrån genomförandeplan. Du arbetar med föräldrautbildningar, coachning, motiverande samtal och handledning. Du samordnar de olika insatserna kring familjerna och ansvarar för att utvärdera insatserna och revidera genomförandeplaner enligt nya delmål.


Arbetsuppgifter
• Behandlande samtal med barn och deras föräldrar
• Stärka relationer och möjliggöra kommunikation i familjen
• Stödja och utveckla positivt samspel mellan barn och föräldrar
• Anknytningsstödjande insatser
• Föräldrautbildningar
• Upprätta och revidera genomförandeplaner
• Upprätta slutrapport enligt måluppfyllelse
Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig arbetserfarenhet från arbete med barn och deras föräldrar.
Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha ett gott bemötande. Krav på god dokumentationsvana. Vi lägger stor vikt vid att du kan uttrycka sig väl i skrift.


Vi erbjuder:
• En inkluderande arbetsmiljö med mycket arbetsglädje.
• Kompetensförsörjning och personlig utveckling
• Inflytande och delaktighet
I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du lever våra värderingar.
Mer om Kasam Familj
Våra ledord är innovation, självledarskap och mod.
Innovation innefattar förändringar i en affärsmodell och/eller nya synsätt. Innovation uppstår när vi tänker utifrån verksamhetens behov, som ofta är ”utanför boxen”, snarare än hur vi brukar göra. Med hjälp av rådgivning, förståelse för marknaden och viljan att utvecklas kan man utveckla produkter utifrån barnets behov, som också indirekt styr verksamhetens behov.
Självledarskap (self leadership) innebär att styra sina tankar och beteenden mot mål (Byrant & Kazan 2012). Självledarskap innebär en förståelse för nuläget, det önskade läget och vad du kan göra för att nå dit. Att förstå vad du ska göra (lyhördhet och kompetens), prioritera vilken ordning det ska göras (prioriteringsarbete) i och se till att du får bra förutsättningar för att göra det (ansvar). Självledarskap skapar fler medarbetare än chefer och på det viset får medarbetarna en mindre ledning. Medarbetare förväntas i allt högre grad att planera sitt arbete och sin tid utan input från sina chefer. Medarbetare förväntas se vad som behövs göras och att de ska fatta egna beslut. Det blir mindre chefskap (ledning) och större behov av ledarskap. Cheferna måste hålla sig till och kommunicera ”the big picture/värdegrund” medan medarbetare måste ta större ansvar för att faktiskt leda sig själva.
Självledarskap ställer helt andra krav på verksamhetsstyrning. Hur man fördelar makt och ansvar, hur man kommunicerar om uppdrag och syfte med verksamheten etc.
Därför är Kasam Familjs andra ledcitat:
”Om du inte kan leda dig själv, kan ingen annan göra det heller”.
Vi är modiga nog att kunna ställa krav på vår omgivning (kollegor, uppdragsgivare, familjer/familjehem, externa kontakter, samarbetspartners) med syfte att skapa förutsättning för att tillgodose barnets behov. Vi är modiga nog att kunna ta ansvar för det som är svårt och modiga nog för att be om hjälp när det behövs. Mod för oss är kollegor som tar initiativ och handlar på eget bevåg.
Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida http://www.kasamfamilj.se/
Varaktighet/Arbetstid:
Provanställning 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
• Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) snarast då urval sker löpande
• För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
B-körkort är ett krav.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet. I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och m... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Vi är unika i vårt slag då vi lägger särskild vikt vid barn utsatta för narcissistiskt våld. Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson. Vidare tilldelas alla barnen ett barnombud för att säkerställa att barnkonventionen genomsyrar hela vår verksamhet.
Utöver placering av barn söker vi även personer som kan ta emot vuxna som är i behov av skydd och stöd på grund av våldsutsatthet. Vi tar emot ansökningar från hela Sverige!
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade. Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjehem som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Vivant Omsorg AB dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn!
Samtliga familje- och jourhem erhåller kontinuerlig handledning och utbildningstillfällen, både enskilt och i grupp. Vi arbetar utifrån BBIC – barnets behov i centrum. Vårt mål är att alla barn ska tillgodoses en gynnsam utveckling och erhålla goda förutsättningar inför vuxenlivet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
Ansökan
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet?
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta?
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet?
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback?
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget?
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot?
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Programledare till anstalten Kalmar

Kriminalvården växer vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Häktet och anstalten i Kalmar bildar tillsammans verksamhetsområdet Kalmar och är därmed organisatoriskt samma enhet. Medarbetarna som... Visa mer
Kriminalvården växer vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Häktet och anstalten i Kalmar bildar tillsammans verksamhetsområdet Kalmar och är därmed organisatoriskt samma enhet. Medarbetarna som arbetet i Kalmar tjänstgör tidvis på häktet och anstalten beroende på behovet som verksamheten har. Anstalten i Kalmar har 78 platser i säkerhetsklass 2, den är landets äldsta och byggdes år 1852. Häktet i Kalmar har 37 platser och planeras inom kort att ha 39 platser. Häktet och anstalten är belägna i centrala Kalmar några minuters promenad från centralstationen. Verksamhetsområde Kalmar har totalt cirka 140 anställda.

Det pågår för närvarande planering för en ny anstalt och ett nytt häkte i Kalmar. Den nya anstalten planeras ha plats för mellan 300-400 klienter. Det nya häktet kommer vara beläget i centrala Kalmar med 60 platser. Som det ser ut just nu kommer det nya häktet att stå klart år 2026 och den nya anstalten år 2028.

ARBETSUPPGIFTER
Som en viktig del av arbetet med att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision "Bättre ut" bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen är manualstyrda och bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori.

Vid anstalten Kalmar bedrivs program riktade mot kriminalitet och missbruk. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. Programledarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med kriminalvårdsinspektör och övriga programledare planera, leda, utveckla och följa upp programverksamheten på anstalten. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets och ordningsfrågor under behandlingsarbetet. Viktigt är ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalten.

I tjänsten ingår förutom att leda program även administrativa arbetsuppgifter. Arbetet med klienterna sker utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Som programledare arbetar du med behandling i grupp för ett antal intagna med betoning på grupprocess. Du har även enskilda samtal som en del i behandlingen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har en pedagogisk insikt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har väl grundade och tydliga värderingar. I stressiga situationer är du lugn, stabil och kontrollerad. Du har en god omdömesförmåga, är tydlig i din kommunikation och uppvisar stor personlig mognad.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk förmåga samt personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenheten som kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Kriminalvårdens Programledarutbildning
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården
• Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete
• Relevanta språkkunskaperÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Samordnare till utrednings- och behandlingshem

Kasam Familj "Barnets bästa ska komma i främsta rummet därför har Kasam Familj höga kompetens- och kvalitetskrav. Vi arbetar med månadsvisa egenkontroller för att säkerställa att vi gör det vi säger att vi gör" Kasam Familj är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, öppenvård för familjer och utrednings- och behandlingshem för barn 0-16 år med föräldrar. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena per... Visa mer
Kasam Familj
"Barnets bästa ska komma i främsta rummet därför har Kasam Familj höga kompetens- och kvalitetskrav. Vi arbetar med månadsvisa egenkontroller för att säkerställa att vi gör det vi säger att vi gör"
Kasam Familj är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, öppenvård för familjer och utrednings- och behandlingshem för barn 0-16 år med föräldrar. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena perspektivet präglar vårt arbete. Våra befintliga verksamheter finns i Skåne och Blekinge.
Utrednings- och behandlingshem ”Stora- och Lilla Björn”
Behandlingshemmet ”Lilla Björn” är en småskalig behandlingsverksamhet belägen i Fågelmara utanför Karlskrona på en gård. Verksamhetens främsta mål är att reducera risken för barn/unga att placeras utanför sitt hem genom att stärka föräldrar i deras föräldraförmåga.
Lilla Björn tar emot familjer för behandling efter uppdrag av socialtjänsten. Verksamheten har två platser för behandlingsplacering och arbetar främst med anknytningsstödjande insatser och familjebehandling. Behandlingsteamet består av föreståndare, familjebehandlare, leg. Psykoterapeut och socialpedagog.
Utredningshemmet ”Stora Björn” arbetar med utredningstjänster efter uppdrag av socialtjänsten och tar emot barn med föräldrar för utredningsplacering. Stora Björn ligger beläget i Fågelmara utanför Karlskrona på en gård och har plats för tre till fyra familjer. På enheten arbetar ett utredningsteam tillsammans med Kasams specialistteam med målet att leverera utredningsprodukter av högsta kvalité.
Arbetsbeskrivning
För att vistelsen på boendet ska bli så hemlik som möjligt är det av vikt att familjerna bereds tillfälle till en meningsfull fritid. Det är vidare av vikt att den genomförandeplan som upprättats genomförs. Som samordnare tillser du och följer upp att de boende erhåller detta. Detta innefattar kontakter med samtlig personal samt verksamhetens specialistteam. Därtill tillser du att fastigheten är i gott och funktionellt skick, att familjerna har vad de behöver samt att verksamhetens djurhållning sköts. Du är vidare ansvarig för att familjerna bereds tillfälle att inkomma med synpunkter genom s.k husmöten.
Arbetsuppgifter
Ansvara för att samordna familjers veckoplaneringar
Ansvara för att delegera och följa upp de dagliga aktiviteterna
Ansvara för att ringa in timvikarie vid ordinarie personals frånvaro
Ansvara för att verksamheten har en hemlik miljöKvalifikationer
Som samordnare är det av vikt att kunna balansera olika intressen, vara lösningsfokuserad samt vara drivande. Du ska kunna agera självständigt för att tillse att verksamheten flyter väl. Du behöver vana att arbeta i ett högt tempo i en ständigt föränderlig verksamhet. Du behöver en bakgrund i projektledning eller arbetsledande ställning. Du ska ha en tro på människans förändringsbenägenhet, ett icke-dömande förhållningssätt samt vara nyfiken på människor.
Mer om Kasam Familj
Våra ledord är innovation, självledarskap och mod.
Innovation innefattar förändringar i en affärsmodell och/eller nya synsätt. Innovation uppstår när vi tänker utifrån verksamhetens behov, som ofta är ”utanför boxen”, snarare än hur vi brukar göra. Med hjälp av rådgivning, förståelse för marknaden och viljan att utvecklas kan man utveckla produkter utifrån barnets behov, som också indirekt styr verksamhetens behov.
Självledarskap (self leadership) innebär att styra sina tankar och beteenden mot mål (Byrant & Kazan 2012). Självledarskap innebär en förståelse för nuläget, det önskade läget och vad du kan göra för att nå dit. Att förstå vad du ska göra (lyhördhet och kompetens), prioritera vilken ordning det ska göras (prioriteringsarbete) i och se till att du får bra förutsättningar för att göra det (ansvar). Självledarskap skapar fler medarbetare än chefer och på det viset får medarbetarna en mindre ledning. Medarbetare förväntas i allt högre grad att planera sitt arbete och sin tid utan input från sina chefer. Medarbetare förväntas se vad som behövs göras och att de ska fatta egna beslut. Det blir mindre chefskap (ledning) och större behov av ledarskap. Cheferna måste hålla sig till och kommunicera ”the big picture/värdegrund” medan medarbetare måste ta större ansvar för att faktiskt leda sig själva.
Självledarskap ställer helt andra krav på verksamhetsstyrning. Hur man fördelar makt och ansvar, hur man kommunicerar om uppdrag och syfte med verksamheten etc.
Därför är Kasam Familjs andra ledcitat:
”Om du inte kan leda dig själv, kan ingen annan göra det heller”.
Vi är modiga nog att kunna ställa krav på vår omgivning (kollegor, uppdragsgivare, familjer/familjehem, externa kontakter, samarbetspartners) med syfte att skapa förutsättning för att tillgodose barnets behov. Vi är modiga nog att kunna ta ansvar för det som är svårt och modiga nog för att be om hjälp när det behövs. Mod för oss är kollegor som tar initiativ och handlar på eget bevåg.
Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida http://www.kasamfamilj.se/
Tjänsten
Heltid, tillsvidare.
Start omgående eller enligt överenskommelse.
Ort
Fågelmara
Kontaktuppgifter och ansökan
Ansöker gör du med CV och personligt brev. Din ansökan mailar du [email protected]
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Behandlingsassistent

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en ny kollega till enheten för boende och insats på barn och familj i socialförvaltningen. Enheten består av två verksamheter ett HVB (hem för vård eller boende) och ett stödboende. Barn och unga som bor på HVB eller i stödboende behöver av olika anledningar boende och omvårdnad exempelvis till följd av omsorgsbrister hos vårdnadshavare och/eller ett eget socialt nedbrytande beteende.

Aquarellen HVB är ett boende för barn och unga med fem platser och en akutplats. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 13 och 17 år och är placerade enligt SoL eller LVU.
Mobila teamet Ungdom är en verksamhet som i huvudsak arbetar med stödboendeplacerade ungdomar mellan 18 och 20 år (placering är möjlig även från 16 år), men teamet arbetar även med en del öppenvårdsinsatser som tex. särskilt kvalificerad kontaktperson.

Inom enheten samarbetar vi genom att dela resurser och kompetens mellan verksamheterna.

ARBETSUPPGIFTER
Socialförvaltningen har ett processorienterat syn- och arbetssätt. Vårt arbete utgår ifrån dem vi finns till för och för att lyckas med det har vi ett kundfokus som innebär att vi ser på vår verksamhet utifrån och in. Vi har en helhetssyn och ser hur olika saker hänger ihop och påverkar varandra. Vår positiva människosyn innebär att vi utgår ifrån att alla tar ansvar och kan, vill och får bidra till arbetets resultat. Processerna hjälper oss att vara överens om hur vi arbetar, veta vad vi gör och det blir enklare att få syn på vad som behöver förbättras. På så sätt kan vi säkra att vårt arbete skapar värde för de vi finns till för.

Uppdraget på enheten är att trygga, säkra och stödja barn och ungas levnadsvillkor och det gör vi genom att vara goda förebilder, genom struktur och färdighetsträning samt genom att se ungdomen som medskapare av insatsen. Barnet och barnets behov står hela tiden i centrum vilket ställer höga krav på samverkan, samspel och en god kommunikation mellan samtliga i barnets nätverk, dels mellan oss som arbetar i boendet, dels med vårdnadshavare och andra närstående, skola, socialsekreterare. Det ställer också krav på att självständigt kunna arbeta utifrån de beslut och förhållningssätt som man i planeringen kommit överens om.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning om minst två år, med inriktning mot socialt arbete eller beteendevetenskap. Det är meriterande med erfarenhet av motiverings- och förändringsarbete med barn/unga och deras familjer, erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer samt vana av att arbeta i och värdesätta att arbeta i team.
Meriterande är också utbildning i MI (Motiverande samtal), lågaffektivt bemötande, traumamedveten omsorg och Signs of Safety.

Arbetet förutsätter att du har ett professionellt och därmed värderingsfritt förhållningssätt till alla du möter. Du arbetar normaliserande och utgår ifrån förhållningssättet att vi arbetar i deras hem (de bor inte på vårt jobb). Det är viktigt att du har självinsikt om hur du fungerar i grupp och om hur du påverkar gruppens gemensamma arbete. Vidare är du prestigelös, ser olikheter som en styrka och olika kompetens som en tillgång och källa till lärande och utveckling, både för dig och för teamet. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer genom ett genuint intresserat förhållningssätt och kan skapa förutsättningar för ungdomen att själv reflektera.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort B krävs.

För anställning på boende krävs uppvisande av utdrag ur belastnings- och misstankeregister för HVB-hem för barn och unga.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Behandlare

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!ARBETSUPPGIFTER
Familjehuset barn och ungdom är en del av Socialförvaltningen verksamhetsområde barn och unga. Enheten arbetar med biståndsbedömda insatser utifrån barnets och familjens behov av stöd. På Familjehuset barn har vi barnets bästa i fokus. Vårt uppdrag är att på bistånd efter eller under utredning ge behandlande öppenvårdsinsatser till familjer med barn i åldrarna 0-12 år. Vi arbetar nära vår enhet Familjehuset ungdom som arbetar med målgruppen ungdomar 13-18 år och deras familjer. Den gemensamma grunden för arbetet på Familjehuset är att stärka relationen mellan barn och deras föräldrar, att hjälpa föräldrar med deras viktiga uppgift att ge sina barn en trygg och bra uppväxt. Den utannonserade tjänsten gäller Familjehuset barn.

Vi som arbetar här är familjebehandlare och familjepedagoger, sammanlagt elva personer. Familjehuset barn arbetar utifrån en systemisk och anknytningsteoretisk grund, tillsammans med familjen och utifrån de behov av förändring som framkommit i utredning skapar vi möjligheter för förändring. Vi arbetar både i våra egna lokaler och i familjens hem eller på andra platser som kan vara lämpliga. Arbetet kan inkludera övrigt nätverk och samverkan med viktiga aktörer runt barnet. Några medarbetare arbetar utifrån Marte meo-metoden.

En annan del av arbetet är med barn- eller föräldragrupper såsom Circle of Security (COS), KOmmunikationsMETod (Komet), Barn i Missbruksmiljö (BiM). I dina arbetsuppgifter ingår även att sprida kunskap om barn och familjearbete inom förvaltningen och till våra samarbetspartners. Vi samarbetar intern med socialtjänstens övriga funktioner och externt med exempelvis skola, BUP och andra aktörer som är viktiga runt barnet och familjen. Vi har handledning regelbundet.


KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig som vill komplettera vår grupp. Du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har vidareutbildning i familjeterapi (steg 1) eller annan vidareutbildning inom behandling och förändringsarbete för målgruppen. Du har också erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och är van att föra samtal med både barn och vuxna. Det har stor betydelse att du har en god självkännedom, personlig mognad och en stabil social situation. Du trivs att arbeta självständigt och i team och är beredd att prestigelöst dela erfarenheter med dina närmsta kollegor i handledning och team-möten

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete som kurator, socialsekreterare eller familjebehandlare. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i socialtjänstens olika verksamhetsområden och/eller socialt arbete i andra myndigheter och organisationer.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Timvikariat och semestervikariat

Casator Care Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning. Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem. Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involver... Visa mer
Casator Care
Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning.
Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem.
Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involverade runt familjen.
På Villa Lindö Utredning och Tjänster arbetar vi med barn i åldrarna 0-16år, deras föräldrar samt blivande föräldrar på uppdrag från Socialtjänst. På Utredning – och akutenheten utreder vi barns behov och föräldrarnas förmåga ur ett helhetsperspektiv, med barnets behov i centrum. Vi tar emot familjer med olika bakgrund och behov. Den gemensamma nämnaren är att det finns ett behov runt barnen som behöver utredas eller tillgodoses. Vi arbetar i team av socionomer, beteendevetare, psykologer, psykiater.
På Villa Lindö Behandlingshem arbetar vi med barn 0-14år, deras föräldrar samt gravida utifrån en individuell inriktad behandling i enlighet med BBIC. Vår målgrupp är föräldrar och gravida kvinnor med psykiatrisk problematik, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik av alkohol-, narkotika-, blandmissbruk eller spelmissbruk. Våra uppdragsgivare är främst Socialtjänsten och Kriminalvården.
Inom Casatorcare får du ett spännande och givande arbete med varierande arbetsuppgifter. Du kommer till din arbetsplats med energi och glädje. Som personal och anställd hos oss är du professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och engagerad. Du är trygg, tydlig och bemöter våra boende med respekt och har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Just nu söker vi timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter:
DINA ARBETSUPPGIFTER
Du ska erbjuda de boende kvalificerad behandling och en god, trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som timvikarie på våra boende arbetar du på uppdrag från ansvariga kontaktpersoner/utredare baserat på vårdplan kring de familjer som bor hos oss. I arbetsuppgifterna ingår också vardagssysslor såsom städning, handling med mera.
KVALIFIKATIONER
• Krav om minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik. Exempelvis 2-åring YH-utbildning inom ovan ämnen eller som minst 120hp inom ovan ämnen. Sökande som ej uppfyller detta krav kommer ej att kallas.
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta med missbruk, trauma, funktionsvariationer.
• Kunskap om lagstiftning SoL, LVU och LVM.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana och vana av journalföring
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Arbetstider: schemalagd arbetstid - dag, kväll, sovande jour, vardagar och helger, vaken natt (om behov finns).
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid inför anställning.
Casator care arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Intervjuer kommer bokas löpande. Visa mindre

Behandlingsassistent/Behandlare

Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc. På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi är nu i behov av att utöka vår arbetsgrupp och söker en behandlingsassistent/... Visa mer
Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc.
På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi är nu i behov av att utöka vår arbetsgrupp och söker en behandlingsassistent/behandlare.
Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder samt har ett brinnande intresse för att arbeta med unga killar och tjejer som behöver en trygg, stabil grund för att kunna gå vidare i livet. Du är professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och har förmågan att sätta gränser och arbeta strukturerat. Du har lätt för att skapa relationer och har tålamod och förmågan att se skillnad på människa och problematik.
Du kommer bland annat arbeta som kontaktperson vilket innebär samtal med ungdomen, arbete med genomförandeplan, olika kontakter med nätverk, myndigheter, skola och stöd med ADL etc. Arbetet innebär att skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag.
Utbildningar
Vi söker dig med socionomexamen, socialpedagogexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Meriterande är kunskap och utbildning kring:
- Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
- Lösningsfokuserade samtal, Motiverande samtal
-Traumamedveten omsorg
- Lågaffektivt bemötande
- Dokumentationsvana


Erfarenhet av HVB-hem och aktuell målgrupp.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Tjänst
Tillsvidareanställning, schemalagd arbetstid med kvällar, helger och sovande jour. Visa mindre

Villa Lindö söker behandlingspersonal

Casator Care Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning. Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem. Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involver... Visa mer
Casator Care
Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning.
Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem.
Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involverade runt familjen.
På Villa Lindö Utredning och Tjänster arbetar vi med barn i åldrarna 0-16år, deras föräldrar samt blivande föräldrar på uppdrag från Socialtjänst. På Utredning – och akutenheten utreder vi barns behov och föräldrarnas förmåga ur ett helhetsperspektiv, med barnets behov i centrum. Vi tar emot familjer med olika bakgrund och behov. Den gemensamma nämnaren är att det finns ett behov runt barnen som behöver utredas eller tillgodoses. Vi arbetar i team av socionomer, beteendevetare, psykologer, psykiater.
På Villa Lindö Behandlingshem arbetar vi med barn 0-14år, deras föräldrar samt gravida utifrån en individuell inriktad behandling i enlighet med BBIC. Vår målgrupp är föräldrar och gravida kvinnor med psykiatrisk problematik, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik av alkohol-, narkotika-, blandmissbruk eller spelmissbruk. Våra uppdragsgivare är främst Socialtjänsten och Kriminalvården.
Inom Casatorcare får du ett spännande och givande arbete med varierande arbetsuppgifter. Du kommer till din arbetsplats med energi och glädje. Som personal och anställd hos oss är du professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och engagerad. Du är trygg, tydlig och bemöter våra boende med respekt och har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Just nu söker vi timvikarier och deltidsanställda till våra verksamheter:
DINA ARBETSUPPGIFTER
Du ska erbjuda de boende kvalificerad behandling och en god, trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som timvikarie på våra boende arbetar du på uppdrag från ansvariga kontaktpersoner/utredare baserat på vårdplan kring de ungdomar och familjer som bor i våra verksamheter. I arbetsuppgifterna ingår också vardagssysslor såsom städning, matlagning, handling med mera.
KVALIFIKATIONER
• Krav om minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik. Exempelvis 2-åring YH-utbildning inom ovan ämnen eller som minst 120hp inom ovan ämnen. Sökande som ej uppfyller detta krav kommer ej att kallas.
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna som av olika anledningar har hamnat i kriminalitet, har missbruksproblematik, funktionsvariationer, psykisk ohälsa och upplevt trauma. Kunskap om lagstiftning SoL, LVU och LVM.
• MI, KBT, ART, CRA, ÅP, rePULSE är meriterande såväl föräldrastödutbildningar såsom Vägledande Samspel, Aktivt Föräldraskap eller annan.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana och vana av journalföring
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Arbetstider: schemalagd arbetstid - dag, kväll, sovande jour, vardagar och helger, vaken natt (om behov finns).
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid inför anställning.
Casator care arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Intervjuer kommer bokas löpande. Visa mindre

Familjebehandlare

Kasam Familj är en vårdkedja som består konsulentstött familjehemsvård, öppenvård, specialistteam samt utrednings- och behandlingshem för barn 0-13 år med föräldrar. Vi söker nu en familjebehandlare till vårt behandlingsteam på Stora- och Lilla Björn. Stora- och Lilla Björn är två verksamheter som tar emot föräldrar med barn 0-13 år för utredning- och behandlingsinsatser. Verksamheterna är belägna mellan Kalmar och Karlskrona i Norra Kråkerum ute på landet... Visa mer
Kasam Familj är en vårdkedja som består konsulentstött familjehemsvård, öppenvård, specialistteam samt utrednings- och behandlingshem för barn 0-13 år med föräldrar.
Vi söker nu en familjebehandlare till vårt behandlingsteam på Stora- och Lilla Björn.
Stora- och Lilla Björn är två verksamheter som tar emot föräldrar med barn 0-13 år för utredning- och behandlingsinsatser. Verksamheterna är belägna mellan Kalmar och Karlskrona i Norra Kråkerum ute på landet.
Vi arbetar i två team, utredningsteam och behandlingsteam. Utredningsteamet består av specialistsocionom, utredande leg. psykoterapeut, utredningscontroller, leg. psykolog och leg. läkare.
Behandlingsteamet består av leg. psykolog, leg. psykoterapeut, steg 1 KBT-terapeut och familjebehandlare.
ANSVAR
Som familjebehandlare på Stora- och Lilla Björn ansvarar du för att;
• Behandlande samtal med barn och deras föräldrar
• Stärka relationer och möjliggöra kommunikation i familjen
• Stödja och utveckla positivt samspel mellan barn och föräldrar
• Erbjuda familjen stödsamtal med fokus på föräldraskapet
ARBETSUPPGIFTER
• Daglig journalföring
• Upprätta och revidera genomförandeplaner
• Upprätta slutrapport enligt måluppfyllelse
• Ge förslag på förbättringar som kan leda till utveckling inom verksamheten.
• Arbeta aktivt för att uppfylla de mål i verksamheten som är aktuella för funktionen.
KRAVPROFIL
Vi söker dig som har mångårig arbetserfarenhet från arbete med barn och deras föräldrar.
Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha ett gott bemötande. Krav på god dokumentationsvana. Vi lägger stor vikt vid att du kan uttrycka sig väl i skrift.


Vi erbjuder:
• En inkluderande arbetsmiljö med mycket arbetsglädje.
• Kompetensförsörjning och personlig utveckling
• Inflytande och delaktighet
• On-boarding program med mentorskap
I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du lever våra värderingar.
Vårt arbete präglas av barnperspektivet och vår bas ligger i salutogent förhållningssätt, systemteori och KASAM. .
Varaktighet/Arbetstid:
Provanställning 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
• Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) snarast då urval sker löpande, märk ansökan med ”Familjebehandlare Stora Björn”.
• För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
B-körkort är ett krav.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Koordinator

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för biblioteken, fritidsgårdarna, Kulturskolan, Äventyrsbadet, Ungdomshuset Unik och Kalmar teater samt förvaltar idrottsanläggningar i kommunen. Förvaltningen ger bidrag och stöd till föreningslivet inom kultur- och fritidsområdet. På kultur- och fritidsförvaltningen arbetar cirka 150 personer uppdelade på 7 enheter.ARBETSUPPGIFTER
Som koordinator ansvarar du för att skapa aktiviteter för åldersgruppen 10-12 år, där fokus ligger på lovaktiviteter.

Målet för koordinatorn är att skapa trygga, tillgängliga och attraktiva fritidsaktiviteter för den aktuella åldersgruppen.

Vidare kommer koordinatorn kommer även fungera som länk mellan kultur- och fritidsförvaltningens ordinarie verksamheter och de kommunala mötesplatserna som växer fram i Oxhagen, Berga och Norrliden och kommer att ha som uppgift att samordna verksamhet riktade till dessa områden, anställa sommar- och lovjobbare samt lägga scheman för dessa i samverkan med förvaltningens samlade resurser.

Du kommer också att vara kultur- och fritidsförvaltningens representant i det förebyggandearbete som är kopplat till målgruppen och avlasta ordinarie personal i detta.


KVALIFIKATIONER
Dokumenterad erfarenhet att arbeta med arbeta och organisera aktiviteter för barn och ungdomar. Dokumenterad erfarenhet att arbeta med arbeta och organisera aktiviteter för barn och ungdomar.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Behandlingsassistent/Behandlare

Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc. På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi är nu i behov av att utöka vår arbetsgrupp och söker en behandlingsassistent/... Visa mer
Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc.
På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi är nu i behov av att utöka vår arbetsgrupp och söker en behandlingsassistent/behandlare.
Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder samt har ett brinnande intresse för att arbeta med unga killar och tjejer som behöver en trygg, stabil grund för att kunna gå vidare i livet. Du är professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och har förmågan att sätta gränser och arbeta strukturerat. Du har lätt för att skapa relationer och har tålamod och förmågan att se skillnad på människa och problematik.
Du kommer bland annat arbeta som kontaktperson vilket innebär samtal med ungdomen, arbete med genomförandeplan, olika kontakter med nätverk, myndigheter, skola och stöd med ADL etc. Arbetet innebär att skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag.
Utbildningar
Vi söker dig med socionomexamen, socialpedagogexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Meriterande är kunskap och utbildning kring:
- Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
- Lösningsfokuserade samtal, Motiverande samtal
-Traumamedveten omsorg
- Lågaffektivt bemötande
- Dokumentationsvana


Erfarenhet av HVB-hem och aktuell målgrupp.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Tjänst
Tillsvidareanställning, schemalagd arbetstid med kvällar, helger och sovande jour. Visa mindre

Behandlingsassistent, timvikarie

Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc. På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi söker nu timvikarier som kan hoppa in vid behov. Vi söker dig som ser möjligh... Visa mer
Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc.
På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi söker nu timvikarier som kan hoppa in vid behov.
Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder samt har ett brinnande intresse för att arbeta med unga killar och tjejer som behöver en trygg, stabil grund för att kunna gå vidare i livet. Du är professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och har förmågan att sätta gränser och arbeta strukturerat. Du har lätt för att skapa relationer och har tålamod och förmågan att se skillnad på människa och problematik. Arbetet innebär att skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag.
Utbildningar
Vi söker dig med socionomexamen, socialpedagogexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi söker även dig som är i slutfasen av ovanstående utbildningar. Meriterande är kunskap och utbildning kring:
- Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
- Lösningsfokuserade samtal, Motiverande samtal
-Traumamedveten omsorg
- Lågaffektivt bemötande
- Dokumentationsvana


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Visa mindre

Behandlingsassistent, sommarjobb och timvikarier

Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc. På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi söker nu personal som vill arbeta heltid eller deltid under sommaren och vi s... Visa mer
Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc.
På Botorp behandlingshem bor ungdomar mellan 13-20 år som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi söker nu personal som vill arbeta heltid eller deltid under sommaren och vi söker även timvikarier som kan hoppa in vid behov.
Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder samt har ett brinnande intresse för att arbeta med unga killar och tjejer som behöver en trygg, stabil grund för att kunna gå vidare i livet. Du är professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och har förmågan att sätta gränser och arbeta strukturerat. Du har lätt för att skapa relationer och har tålamod och förmågan att se skillnad på människa och problematik. Arbetet innebär att skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag.
Utbildningar
Vi söker dig med socionomexamen, socialpedagogexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi söker även dig som är i slutfasen av ovanstående utbildningar. Meriterande är kunskap och utbildning kring:
- Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
- Lösningsfokuserade samtal, Motiverande samtal
-Traumamedveten omsorg
- Lågaffektivt bemötande
- Dokumentationsvana


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Visa mindre

Villa Lindö söker timvikarier

Casator Care Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning. Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem. Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involver... Visa mer
Casator Care
Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning.
Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem.
Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involverade runt familjen.
På Villa Lindö Utredning och Tjänster arbetar vi med barn i åldrarna 0-16år, deras föräldrar samt blivande föräldrar på uppdrag från Socialtjänst. På Utredning – och akutenheten utreder vi barns behov och föräldrarnas förmåga ur ett helhetsperspektiv, med barnets behov i centrum. Vi tar emot familjer med olika bakgrund och behov. Den gemensamma nämnaren är att det finns ett behov runt barnen som behöver utredas eller tillgodoses. Vi arbetar i team av socionomer, beteendevetare, psykologer, psykiater.
På Villa Lindö Behandlingshem arbetar vi med barn 0-14år, deras föräldrar samt gravida utifrån en individuell inriktad behandling i enlighet med BBIC. Vår målgrupp är föräldrar och gravida kvinnor med psykiatrisk problematik, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik av alkohol-, narkotika-, blandmissbruk eller spelmissbruk. Våra uppdragsgivare är främst Socialtjänsten och Kriminalvården.
Inom Casatorcare får du ett spännande och givande arbete med varierande arbetsuppgifter. Du kommer till din arbetsplats med energi och glädje. Som personal och anställd hos oss är du professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och engagerad. Du är trygg, tydlig och bemöter våra boende med respekt och har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Just nu söker vi timvikarier till 2 av våra verksamheter:
DINA ARBETSUPPGIFTER
Du ska erbjuda de boende kvalificerad behandling och en god, trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som timvikarie på våra boende arbetar du på uppdrag från ansvariga kontaktpersoner/utredare baserat på vårdplan kring de ungdomar och familjer som bor i våra verksamheter. I arbetsuppgifterna ingår också vardagssysslor såsom städning, matlagning, handling med mera.
KVALIFIKATIONER
• Minst två års eftergymnasial utbildning med behandlingsinriktning, såsom behandlingspedagogutbildning, socialpedagogisk utbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller socionom.
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna som av olika anledningar har hamnat i kriminalitet, har missbruksproblematik, funktionsvariationer, psykisk ohälsa och upplevt trauma. Erfarenhet av missbruksvård och psykiatri är meriterande, Såväl som god förmåga och vana att hantera konflikter.
• Genomgång av MI-utbildning, KBT, ART, CRA, A-CRA, ÅP är meriterande såväl föräldrastödsutbildningar såsom Vägledande Samspel ICDP, Aktivt Föräldraskap, Martemeo.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana och vana av journalföring
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Arbetstider: schemalagd arbetstid - dag, kväll, sovande jour, vardagar och helger, vaken natt (om behov finns).
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid inför anställning.
Casator care arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Visa mindre

Behandlare

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!ARBETSUPPGIFTER
Vi utvecklar vårt förebyggande arbete inom öppenvården för barn och unga genom en ny enhet som kommer att arbeta i strukturerad samverkan med kommunens grundskolor och hälsovården. Samarbetet Tillsammans för barnen innebär ett stärkt samarbete mellan skola, socialtjänst och regionens barn- och ungdomshälsa. Detta ska öka möjligheten för barn att få tidigt och lättillgängligt stöd.

I arbetsuppgifterna ingår regelbundna träffar med skolorna för att snabbt kunna erbjuda rådgivnings- och stödsamtal till barnfamiljer Dessutom kommer du att hålla i våra föräldrastödsprogram tillsammans med övriga öppenvårdsenheter. Du kommer att ingå i ett arbetslag med engagerade och kunniga medarbetare och arbeta nära våra övriga öppenvårdsenheter för barn, ungdomar och deras familjer. Vi har nära arbetsledning och bra kollegialt stöd i arbetet och erbjuder extern handledning. Vi arbetar i Journal Digital för målfokuserad behandling och hög delaktighet av familjerna.
Våra enheter arbetar idag med FFT, KOMET, ABS, COPE, Cos, Mi, Kriminalitetsprogrammet, ACRA, Marte Meo, PYC och andra beprövade interventioner i stödet till de familjer vi möter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan relevant akademisk utbildning. Du har även tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och familjer. Du har en god förmåga till samarbete och samverkan.

Meriterande är vidareutbildning inom socialt behandlingsarbete, exempelvis steg 1 Familjeterapi, FFT, Cos, Marte Meo eller liknade förändringsstödjande metoder. Erfarenhet av arbete med anknytningsproblematik, våldsproblematik eller svårigheter inom området neuropsykiatri är också meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Casatorcare söker timvikarier

Casator Care Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning. Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem. Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involver... Visa mer
Casator Care
Trygg och säker omvårdnad, behandling, rehabilitering, särskilt boende och utredning.
Casator care är en liten concern med 4 verksamheter placerade i Kalmar, Vassmolösa och Ålem.
Verksamheterna, förutom Sörgården som vänder sig till enbart vuxna, arbetar för att stärka och främja barns situation och relationer till sina närmaste med ett arbetssätt där fokus ligger på att involvera, engagera och delaktiggöra barn, föräldrar och övriga involverade runt familjen.
På Villa Lindö Utredning och Tjänster arbetar vi med barn i åldrarna 0-16år, deras föräldrar samt blivande föräldrar på uppdrag från Socialtjänst. På Utredning – och akutenheten utreder vi barns behov och föräldrarnas förmåga ur ett helhetsperspektiv, med barnets behov i centrum. Vi tar emot familjer med olika bakgrund och behov. Den gemensamma nämnaren är att det finns ett behov runt barnen som behöver utredas eller tillgodoses. Vi arbetar i team av socionomer, beteendevetare, psykologer, psykiater.
På Villa Lindö Behandlingshem arbetar vi med barn 0-14år, deras föräldrar samt gravida utifrån en individuell inriktad behandling i enlighet med BBIC. Vår målgrupp är föräldrar och gravida kvinnor med psykiatrisk problematik, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik av alkohol-, narkotika-, blandmissbruk eller spelmissbruk. Våra uppdragsgivare är främst Socialtjänsten och Kriminalvården.
På Botorp Behandlingshem arbetar vi med barn och ungdomar mellan 13–20 år. Botorp är ett HVB hem för ungdomar som utsätter sin hälsa och utveckling för påtagliga risker genom problem i det sociala samspelet, relationsproblem till föräldrar, kamrater och har bristfällig skolgång. Ungdomarna kan ha ett destruktivt umgänge och vara i riskzonen för att hamna i missbruk, kriminalitet eller annat destruktivt beteende, neuropsykiatriska svårigheter.
Inom Casatorcare får du ett spännande och givande arbete med varierande arbetsuppgifter. Du kommer till din arbetsplats med energi och glädje. Som personal och anställd hos oss är du professionell, lyhörd, ansvarstagande, självständig och engagerad. Du är trygg, tydlig och bemöter våra boende med respekt och har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Just nu söker vi timvikarier till 3 av våra verksamheter:
DINA ARBETSUPPGIFTER
Du ska erbjuda de boende kvalificerad behandling och en god, trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som timvikarie på våra boende arbetar du på uppdrag från ansvariga kontaktpersoner/utredare baserat på vårdplan kring de ungdomar och familjer som bor i våra verksamheter. I arbetsuppgifterna ingår också vardagssysslor såsom städning, matlagning, handling med mera.
KVALIFIKATIONER
• Minst två års eftergymnasial utbildning med behandlingsinriktning, såsom behandlingspedagogutbildning, socialpedagogisk utbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller socionom.
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna som av olika anledningar har hamnat i kriminalitet, har missbruksproblematik, funktionsvariationer, psykisk ohälsa och upplevt trauma. Erfarenhet av missbruksvård och psykiatri är meriterande, Såväl som god förmåga och vana att hantera konflikter.
• Genomgång av MI-utbildning, KBT, ART, CRA, A-CRA, ÅP är meriterande såväl föräldrastödsutbildningar såsom Vägledande Samspel ICDP, Aktivt Föräldraskap, Martemeo.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana och vana av journalföring
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Arbetstider: schemalagd arbetstid - dag, kväll, sovande jour, vardagar och helger, vaken natt (om behov finns).
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid inför anställning.
Casator care arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Visa mindre

Behandlingsassistent

Sedan starten 1990 fungerar Botorp Behandlingshem fortfarande som en vårdenhet med det lösningsfokuserade behandlingsarbetet i centrum. Vår målgrupp är 13-21 år där situationen gör att ungdomar av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi är i behov av en behandlingsassistent och söker nu dig som vill vara med och påverka från grunden, i ett företag med en stark tro på förändring. Kompetensutveckling och lösningsfokuserad handledning är viktiga moment hos os... Visa mer
Sedan starten 1990 fungerar Botorp Behandlingshem fortfarande som en vårdenhet med det lösningsfokuserade behandlingsarbetet i centrum. Vår målgrupp är 13-21 år där situationen gör att ungdomar av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi är i behov av en behandlingsassistent och söker nu dig som vill vara med och påverka från grunden, i ett företag med en stark tro på förändring. Kompetensutveckling och lösningsfokuserad handledning är viktiga moment hos oss och vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete som genomsyrar allt vi gör.
Botorp behandlingshem är en del av koncernen Casator Care som bygger sina verksamheter kring en humanistisk värdegrund där varje människas enskilda värde är okränkbart. Hos oss ska alla människor mötas med respekt för sin person, etnicitet, religion, sexualitet, ålder och kön etc.
Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder samt har ett brinnande intresse för att arbeta med unga killar och tjejer som behöver en trygg, stabil grund för att kunna gå vidare i livet. Du kommer bland annat arbeta som kontaktperson vilket innebär samtal med ungdomen, arbete med genomförandeplan, olika kontakter med nätverk, myndigheter, skola och stöd med ADL etc.
Utbildningar
Vi söker dig med socionomexamen, socialpedagogexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Kompetenser
Meriterande kunskaper om:
- Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
- Lösningsfokuserad samtalsmetodik
- Lågaffektivt bemötande
- Dokumentationsvana

Erfarenhet av HVB-hem och aktuell målgrupp.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Tjänst
Tillsvidareanställning, schemalagd arbetstid med kvällar, helger och sovande jour.
Körkort
B körkort är ett krav.
Lön enligt överenskommelse och vi tillämpar provanställning
Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta föreståndare
Daniel Edin
Telefonnummer: 0480-321 11
e-post: [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Socialpedagog

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid. Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalma... Visa mer
Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.

Kalmarsunds gymnasieförbund söker nu en socialpedagog som tillsammans med andra medarbetare i organisationen ska bidra i det förebyggande arbetet för att stärka elevernas välmående och hälsa. Då tjänsten är nyinrättad inom organisationen kommer arbetet i början att handla om att bygga relationer med skolorna samt hitta former för tjänsten.
Socialpedagogen har även ett övergripande ansvar som ANDTS-coach. I uppdraget ingår att på olika sätt stötta skolledning och lärare i arbetet med att realisera och strategiskt arbeta med den framtagna ANDTS-policyn.

Funktionen har även möjlighet att etablera och verka för ett starkt samarbete med polis och socialförvaltning. Genom välfungerande samarbete mellan Kalmarsunds gymnasieförbund, polis och socialförvaltning är förhoppningen att minska användning och försäljning av droger men även minska andra eventuella problematiker.
Funktionen socialpedagog/ANDTS-coach bidrar även till att förbundet lättare får en helhetsbild över de områden som förbundet och skolorna behöver arbeta mer aktivt med. Genom att funktionen/socialpedagogen aktivt arbetar i skolmiljöer utanför lektionstid, dvs när eleverna har raster och/eller håltimmar är förhoppningen att genom relationsskapande kunna ringa in elever som av olika anledningar hamnat snett. Det kan även handla om att fungera som en stöttande länk och vuxen när det gäller frågor som rör ANDTS eller andra frågor gällande elevernas mående. Funktionen kommer även vara en viktig länk mellan skolornas EHT-team och eleverna.

ARBETSUPPGIFTER
• Arbeta främjande och förebyggande med elever på skolenheten och skapa förtroendefulla relationer.

• Främjande arbete mot droger, tobak och alkohol för att skapa trygghet och säkerhet på enheten. Skapar tillsammans med andra professioner aktiviteter utifrån de specifika behoven på enheten.

• ANDTS-coach. Stötta personal i arbetet med att realisera och arbeta aktivt med ANDTS frågor.

• Är lättillgänglig för elever och personal.

• Fältarbete på skolorna. Tillbringa tid där eleverna vistas under skoltid på raster och håltimmar, exempelvis i korridorer, matsal och café.

• Bidra till arbetet med likabehandling och värdegrund på enheten.

• Hjälpa och vägleda elever i konflikthantering. Medla mellan elever och hjälpa dem att hitta verktyg för att hantera konflikter som uppstår.

• Delaktig i det förebyggande arbetet i elevhälsoteamet på enheten.

• Arbeta tillsammans med elevhälsans personal med elevernas mående för att främja hälsa.

• Fånga upp de elever som riskerar att hamna i utanförskap och vid behov vara en brobyggare till elevhälsopersonal i individuella elevärenden för att lämna över ärenden som är av mer åtgärdande karaktär.

• Samverka med externa instanser så som polis och socialtjänst vid behov.


KVALIFIKATIONER
Socialpedagog eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget.
Du har erfarenhet av att ha arbetat som socialpedagog eller haft liknande uppdrag. Tidigare arbete inom skolan är meriterande.

I din roll är/har du:
• Initiativtagande. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
• Relationsskapande. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer.
• Kulturellt medveten. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.
• God samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!
Före erbjudande om
anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas.

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Socialpedagog/elevresurs till kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Arbetsuppgifter Ditt arbete som socialpedagog/elevresurs kommer bland annat a... Visa mer
Kalmar Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika.

Arbetsuppgifter
Ditt arbete som socialpedagog/elevresurs kommer bland annat att innefatta enskilda elev- och föräldrakontakter, stödsamtal, samarbete med enskilda lärare och arbetslag, gruppsamtal med elever. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, skolsköterska och specialpedagog. Dina arbetsuppgifter består i att ge stöd till elever och föräldrar samt till lärare i sociala frågor där socialpedagoger arbetar förebyggande och främjande. En annan del i arbetsuppgifterna består i att tillsammans med skolans övrig personal ansvara för skolans trygghetsarbete genom att anordna elevsociala aktiviteter som till exempel rastaktiviteter och andra gruppstärkande aktiviteter, att organisera trygghetsvandringar och gruppövningar, genomföra enkäter och intervjuer i syfte med att göra skolan tryggare för både elever och personal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socialpedagogisk examen eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan arbeta självständigt med ett helhetsperspektiv på verksamheten och du har en god förmåga att samarbeta i team med andra professioner. Har du tidigare erfarenhet av arbete i skola är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Våra värdeord
Tillsammans – vi sätter laget före jaget.
Ambassadörskap - vi är ambassadörer för våra verksamheter och utbildningskoncept.
Kunskapsutveckling – vårt uppdrag är att få varje elev att nå sin fulla potential.

Villkor
Tillsättningen avser en tillsvidareanställning på 60% med start omgående eller enligt överenskommelse. Rekryteringsarbetet kommer att påbörjas omgående och kan komma att avslutas innan sista ansökningsdag har passerat.

Om Fria Läroverken
Fria Läroverken har sju gymnasieskolor i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Våra gymnasier förenas av en gemensam vision att vara ”Sveriges bästa gymnasieskola för att kombinera ambitiösa studier med idrott” Vi brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Visa mindre

Behandlingsassistent

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Aquarellen HVB (hem för vård eller boende) är ett boende för barn och unga med fem platser och en akutplats. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 13 och 17 och är placerade enligt SoL eller LVU. De behöver av olika anledningar boende och omvårdnad exempelvis till följd av omsorgsbrister hos vårdnadshavare och/eller ett eget socialt nedbrytande beteende. Personalgruppen består idag av åtta medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Barnet och barnets behov står hela tiden i centrum vilket ställer höga krav på samverkan, samspel och en god kommunikation mellan samtliga i barnets nätverk, det kan vara vårdnadshavare och andra närstående, skola, socialsekreterare. Vi har organiserat arbetet med att samordna insatser för barnet/ungdomen genom att fördela ansvar mellan enhetschef, samordnare och kontaktpersoner.

Socialförvaltningen har ett processorienterat synsätt. Alla organisationens olika delar utgår ifrån dem vi finns till för. För att lyckas med det har vi ett kundfokus som innebär att vi ser på vår verksamhet utifrån och in. Vi har en helhetssyn och ser hur olika saker hänger ihop och påverkar varandra. Vi har en positiv människosyn som innebär att vi utgår ifrån att alla tar ansvar och kan, vill och får bidra till arbetets resultat. Vi arbetar förebyggande genom att tänka möjligheter och risker. Processerna hjälper oss att vara överens om hur vi arbetar, veta vad vi gör och det blir enklare att få syn på vad som behöver förbättras. På så sätt kan vi säkra att vårt arbete skapar värde för de vi finns till för.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst två år, med inriktning mot socialt arbete eller beteendevetenskap. Du har erfarenhet av motiverings- och förändringsarbete med barn/unga och deras familjer. Du har också erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer samt är van vid och värdesätter att arbeta i team.
Meriterande är utbildning i MI (Motiverande samtal), lågaffektivt bemötande, traumamedveten omsorg och Signs of Safety.

Arbetet förutsätter att du har ett professionellt och därmed värderingsfritt förhållningssätt till alla du möter. Du arbetar normaliserande och utgår ifrån förhållningssättet att vi arbetar i deras hem (de bor inte på vårt jobb). Det är viktigt att du har självinsikt om hur du fungerar i grupp och om hur du påverkar gruppens gemensamma arbete. Vidare är du prestigelös, ser olikheter som en styrka och olika kompetens som en tillgång och källa till lärande och utveckling, både för dig och för teamet. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer genom ett genuint intresserat förhållningssätt och kan skapa förutsättningar för ungdomen att själv reflektera.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort B krävs.

Aquarellen är inne i ett förändringsarbete. Därför är det i dagsläget oklart hur många nya medarbetare vi söker.

För anställning på HVB-hem för barn och unga krävs uppvisande av utdrag ur belastnings- och misstankeregister.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Villa Lindö söker timvikarier och semestervikarier

Vi söker timvikarier och semestervikarier till Villa Lindö behandlingshem och Villa Lindö Utredning och tjänster. Som behandlingsassistent på Villa Lindö behandlingshem kommer du att ingå i ett arbetslag där vi gemensamt jobbar utifrån en fastställd genomförandeplan för att nå de mål våra klienter behöver nå för att kunna fungera så optimalt som möjligt efter avslutad behandling. Visa mer
Vi söker timvikarier och semestervikarier till Villa Lindö behandlingshem och Villa Lindö Utredning och tjänster.


Som behandlingsassistent på Villa Lindö behandlingshem kommer du att ingå i ett arbetslag där vi gemensamt jobbar utifrån en fastställd genomförandeplan för att nå de mål våra klienter behöver nå för att kunna fungera så optimalt som möjligt efter avslutad behandling. Visa mindre

Villa Lindö söker timvikarier och semestervikarier

Vi söker timvikarier och semestervikarier till Villa Lindö behandlingshem och Villa Lindö Utredning och tjänster Som behandlingsassistent på Villa Lindö behandlingshem kommer du att ingå i ett arbetslag där vi gemensamt jobbar utifrån en fastställd genomförandeplan för att nå de mål våra klienter behöver nå för att kunna fungera så optimalt som möjligt efter avslutad behandling. Kvalifikationer: Du är utbildad socionom, behandlingspedagog eller anna... Visa mer
Vi söker timvikarier och semestervikarier till Villa Lindö behandlingshem och Villa Lindö Utredning och tjänster

Som behandlingsassistent på Villa Lindö behandlingshem kommer du att ingå i ett arbetslag där vi gemensamt jobbar utifrån en fastställd genomförandeplan för att nå de mål våra klienter behöver nå för att kunna fungera så optimalt som möjligt efter avslutad behandling.

Kvalifikationer:
Du är utbildad socionom, behandlingspedagog eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer adekvat för vår verksamhet. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet där du är van vid att arbeta med samspel och anknytning mamma och barn och/eller missbruk. Har du erfarenhet av lågaffektivt arbetsätt är det extra meriterande.
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, tålamod och tar ett stort ansvar i sitt arbete. B-körkort är ett krav.
Vi ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför alla sökande, oavsett bakgrund. Arbetsgivaren kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har ett gott bemötande och en positiv människosyn. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du kan arbeta självständigt och är flexibel och initiativrik. Dina stödinsatser sker både individuellt och i grupp.

VI eftersöker en person som är:

- Trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

- Tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du är van vid att fatta beslut, arbeta målinriktat och uppnå resultat.

- Utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. Relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.


Villa Lindö är en del av koncernen Casator Care. Vi arbetar bland annat efter ICDP, BBIC modellen (Barns behov i centrum) och vi dokumenterar i Infosoc. Verksamheten ska präglas av professionell ledning, öppenhet och konstruktiv dialog. Barnperspektivet inom Villa Lindös verksamhet är uttalat med bl.a. ett eget daghem med särskilt anpassad pedagogik.

Villa Lindö behandlingshem erbjuder behandling för mammor och pappor med barn (0-12 år medföljande syskon upp till 15 år) samt gravida kvinnor med psykiatrisk problematik, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik.

På Villa Lindös utredning – och akutenhet erbjuder vi kvalificerade utredningar och akutplaceringar för familjer ur ett helhetsperspektiv, med barnets behov i centrum. Vi tar emot familjer med barn i åldrarna 0-13 år (medföljande syskon upp till 16 år) samt blivande föräldrar. Visa mindre

Vi söker timvikarie, visstidsanställda främst till kväll, natt och helg.

Villa Lindö Utredning och Tjänster AB ingår i Casator Care koncernen och har bedrivit sin verksamhet i 15 år. Verksamheten vänder sig till familjer med barn (0-13 år) samt gravida. Verksamheten genomför utredningar enl. SoL och LVU och utredningsteamet består av psykiater, psykolog, socionomer, behandlingsassistenter och föreståndare. Verksamheten tar även emot akutplaceringar. Vi söker dig som har någon eftergymnasial utbildning inom socialt eller pedago... Visa mer
Villa Lindö Utredning och Tjänster AB ingår i Casator Care koncernen och har bedrivit sin verksamhet i 15 år. Verksamheten vänder sig till familjer med barn (0-13 år) samt gravida. Verksamheten genomför utredningar enl. SoL och LVU och utredningsteamet består av psykiater, psykolog, socionomer, behandlingsassistenter och föreståndare. Verksamheten tar även emot akutplaceringar. Vi söker dig som har någon eftergymnasial utbildning inom socialt eller pedagogiskt arbete.
Du har erfarenhet av att arbeta med socialt arbete och gärna erfarenhet av att arbeta med barn. Erfarenhet av att arbeta med missbruk och psykisk ohälsa är meriterande.

Vi söker personal som har kunskap av anknytning och samspel Vi söker dig som vill arbete kväll, natt och helg som utredningsassistent och observatör. Vi är ett akut-och utredningshem för familjer med psykosocial problematik.
Vi kommer nu och en tid framöver behöva extra personal så vi söker timvikarier/ visstidsanställda.

Du kommer vara behjälplig i utredningsarbetet. Du vistas tillsammans med familjerna i det dagliga och kommer delta i olika aktiviteter.

Ring för mer information. Visa mindre

Behandlingspersonal

Åsarnas HVB söker personal för både längre och kortare tjänstgöringstid. Ditt jobb består i huvudsak av stöd, omvårdnad och tillsyn av våra barn. Arbetet med barnen består i huvudsak av motivationsarbete och stöd i vardagen. Kvalifikationer Stor vikt läggs på personlig lämplighet då arbetet på Åsarnas HVB utgår från relationsbyggandet. ·        Utbildning såsom t. ex behandlingsassistent, behandlingspedagog, beteendevetare eller annan utbildning som a... Visa mer
Åsarnas HVB söker personal för både längre och kortare tjänstgöringstid.
Ditt jobb består i huvudsak av stöd, omvårdnad och tillsyn av våra barn. Arbetet med barnen består i huvudsak av motivationsarbete och stöd i vardagen.


Kvalifikationer
Stor vikt läggs på personlig lämplighet då arbetet på Åsarnas HVB utgår från relationsbyggandet.


·        Utbildning såsom t. ex behandlingsassistent, behandlingspedagog, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är meriterande.
·        Erfarenhet av KBT och arbete med barn och unga i liknande verksamhet är meriterande.
·        Goda kunskaper i svenska, tal och skrift krävs för tjänsten.
·        Körkort är ett krav.


Övrigt
Vi rekommenderar att du som är sökande till tjänsten beställer ett utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister så snart som möjligt.


Arbetstid: Särskilt schema.

Frågor om tjänsten besvaras av


Taina Karlsson
E-post: [email protected]
Tel: 0768366006


Tomas Theorin
E-post: [email protected]
Tel: 0733113902 Visa mindre

SEMESTERVIKARIER 2019 - Socialt arbete

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer och en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och har fyra år i rad blivit utsedd till Sveriges bästa sommarstad. Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen d... Visa mer
Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer och en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och har fyra år i rad blivit utsedd till Sveriges bästa sommarstad.

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

Om du vill träffa oss så finns vi på:
• Arbetsförmedlingens jobbmässa på Guldfågeln arena den 7 mars.
• Gå till kalmar.se/sommarjobb där vi löpande uppdaterar på vilka mässor och evenemang vi deltar.


ARBETSUPPGIFTER
Socialpsykiatri
Inom socialpsykiatrin arbetar du med att stödja personer med psykiska funktionsnedsättningar. Arbetet innebär insatser i form av så väl praktisk, socialt som pedagogiskt stöd för att engagera, uppmuntra och motivera den enskilde till delaktighet. Detta görs med respekt för den enskildes självbestämmande.

Missbruk och beroende
Smedbacken är en motivation- och utredningsenhet, ett HVB-hem för män över 18 år. I enheten ingår ett slussboende och ett behandlingshem där grupp-behandlingen utgår från tolvstegsprogrammet
Verksamheten utgår från ett miljöterapeutiskt förhållningssätt där ramar och struktur styr verksamheten.

Malmen är ett stödboende för vuxna personer som har ett
missbruk/beroende eller en samsjuklighet.

Mobilt Team Missbruk arbetar med att erbjuda stöd, tillsyn och psykosocialt
förändringsarbete åt personer med missbruks- och beroendeproblem. Verksamhetens uppdrag består av tre delar;
•Boendestöd och/eller tillsyn för personer i boenden
•Strukturerad daglig samvaro och hjälp till en meningsfull sysselsättning
och fritid.
•Uppsökande och motiverande arbete

Verksamheten arbetar med män och kvinnor från 18 år och uppåt med miss-bruks- och beroendeproblematik.


KVALIFIKATIONER
Arbetet inom socialpsykiatri/missbruk kräver att du är lyhörd och ansvarstagande. Du måste vara flexibel och kunna anpassa arbetssättet utifrån de behov som finns eller uppstår. Arbetet sker utifrån verksamhetens mål och uppdrag.

Socialpsykiatri
Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet. Vi är också intresserade av dig som har pedagogisk eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning. Arbetslivserfarenhet inom ovanstående områden ses som kvalificerande. Har du dessutom arbetat hos oss tidigare och har goda referenser är även det meriterande.
Vid semestervikariat kräver vi inga förkunskaper eller arbetslivserfarenhet men för att trivas och göra ett bra jobb behöver du ha ett genuint intresse för människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Missbruk
För att arbeta inom verksamheterna som rör missbruk söker vi dig som har en slutförd eller pågående eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete eller annan pedagogisk beteendevetenskaplig inriktning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För anställning hos oss krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister

För samtliga våra semestervikariat ska du vara minst 18 år. Ansökningshandlingarna kommer att behandlas löpande så därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort B krävs

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre