Lediga jobb som Lärare i förskola/Förskollärare i Kalmar

Se lediga jobb som Lärare i förskola/Förskollärare i Kalmar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kalmar som finns hos arbetsgivaren.

Vikarie på förskolorna Hjärtat

Hej du pensionerade förskollärare och barnskötare! Vill du kunna arbeta när du vill och fortfarande känna glädjen i att möta barn i olika åldrar och i liten verksamhet. Då är Förskolorna Hjärtat rätt verksamhet för er. Vi är 3 förskolor som finns i Trekanten och utanför Rinkabyholm närmare bestämt Hossmo. Här finns små pedagogiska verksamheter med barn i åldrarna 1-5 år. Visa mer
Hej du pensionerade förskollärare och barnskötare!
Vill du kunna arbeta när du vill och fortfarande känna glädjen i att möta barn i olika åldrar och i liten verksamhet. Då är Förskolorna Hjärtat rätt verksamhet för er. Vi är 3 förskolor som finns i Trekanten och utanför Rinkabyholm närmare bestämt Hossmo. Här finns små pedagogiska verksamheter med barn i åldrarna 1-5 år. Visa mindre

Föräldrakooperativet Kotten söker legitimerad förskollärare

Välkommen till oss: Föräldrakooperativet Kotten är en liten hemtrevlig förskola i Kalmar där trygghet, glädje och entusiasm står i fokus. Förskolan ligger på Johannesborg, ca 3 km från Kalmar centrum. Vi bedriver vår verksamhet i ett stort charmigt äldre hus med en fantastisk trädgård och med närhet till härliga grönområden. Vi har en barngrupp på ca 20 barn och personalgruppen består av tre förskollärare, en barnskötare och en kokerska. Föräldrakooperativ... Visa mer
Välkommen till oss: Föräldrakooperativet Kotten är en liten hemtrevlig förskola i Kalmar där trygghet, glädje och entusiasm står i fokus. Förskolan ligger på Johannesborg, ca 3 km från Kalmar centrum. Vi bedriver vår verksamhet i ett stort charmigt äldre hus med en fantastisk trädgård och med närhet till härliga grönområden. Vi har en barngrupp på ca 20 barn och personalgruppen består av tre förskollärare, en barnskötare och en kokerska. Föräldrakooperativet Kotten sköts enligt kommunens riktlinjer, men drivs i privat regi. Föreningen är välskött och har god ekonomi. Kotten är en ekonomisk förening där medlemmarna utgörs av alla vårdnadshavare med barn på Kotten. Förskolans inriktning är natur och motorik, som alltid finns med i allt vi gör. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med att utveckla och fortsätta göra vår förskola ännu bättre. Tillsammans skapar vi en positiv framtidstro.


Ditt nya jobb: Vi söker dig som vill bli vår nya kollega på förskolan Kotten. Ditt undervisningsuppdrag består av att tillsammans med arbetslaget, leda, utforma, och utveckla förskolan. Detta görs med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Du ska kunna skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor samt bidra till ett gott klimat för både barn och vuxna på vår förskola.


Din kompetens: Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har undervisningsuppdraget i fokus. Du arbetar aktivt för att erbjuda barnen trygghet och en utbildning där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, barn och vårdnadshavare. Stor vikt läggs vid din yrkesskicklighet, ditt positiva synsätt, och personlig lämplighet.


För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.


Rekrytering sker löpande


Förmåner:
Som medarbetare hos oss har du tillgång till:
Arbetskläder för inom- och utomhusbruk
Kompetensutvecklingsdagar - utbildningar och föreläsningar.
Årlig hälsokontroll
Liten intim förskola med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka.
Generöst friskvårdsbidrag Visa mindre

Förskollärare

Föräldrakooperativet Stinsen söker legitimerad förskollärare. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med att utveckla och fortsätta göra vår förskola ännu bättre. Visa mer
Föräldrakooperativet Stinsen söker legitimerad förskollärare. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med att utveckla och fortsätta göra vår förskola ännu bättre. Visa mindre

Förskollärare på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Hjärtligt välkommen att arbeta som förskollärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Förskolebemanning! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag förskolan! Nu söker vi dig som är legitimerad förskollärare och som vill arbeta tillsammans med oss som konsult! Vi erbjuder en lång rad bemanningsuppdrag över hela landet inom såväl på privata som på kommunala förskolor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa ju... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som förskollärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Förskolebemanning!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag förskolan! Nu söker vi dig som är legitimerad förskollärare och som vill arbeta tillsammans med oss som konsult!
Vi erbjuder en lång rad bemanningsuppdrag över hela landet inom såväl på privata som på kommunala förskolor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad i landet, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Skara eller Sandviken. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Hos oss är det en kärnfråga att du som vår förskollärare alltid får vara en aktiv del i din egen schemaläggning. Därtill ser vi alltid till att du erhåller en hög lön när du är ute på ett uppdrag tillsammans med oss. Vi är experter på att löneförhandla åt våra konsulter och på så vis kan du alltid känna dig trygg hos oss att vi förhandlat fram den högsta möjliga lönen åt dig inför varje enskilt bemanningsuppdrag!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för förskollärare!
Vi tror på att ha Sveriges bästa förskollärare anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra.
PersonalExpressen förmedlar professionell, ambitiös och jordnära vård- och omsorgspersonal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Skolan och förskolan ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra förskollärare och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig för bemanningsuppdrag.
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt vi kan för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Förskollärare på Förskolan Lilla Hjärtat

Hej du förskollärare! Funderat på att göra något annat? Vill du pröva på en annan arbetsplats? Arbetar du idag i annan verksamhet än den du är utbildad inom? Vi är ett team som arbetar för och med barnen samt vårdnadshavarna varje dag för att ge barnen så mycket av allt. Vi kan erbjuda ett förskollärarvikariat under minst 1 år och med stor möjlighet till vidare anställning. Vikariatet startar under januari 2024 på Förskolan Lilla Hjärtat som är en privat f... Visa mer
Hej du förskollärare!
Funderat på att göra något annat?
Vill du pröva på en annan arbetsplats?
Arbetar du idag i annan verksamhet än den du är utbildad inom? Vi är ett team som arbetar för och med barnen samt vårdnadshavarna varje dag för att ge barnen så mycket av allt.
Vi kan erbjuda ett förskollärarvikariat under minst 1 år och med stor möjlighet till vidare anställning.
Vikariatet startar under januari 2024 på Förskolan Lilla Hjärtat som är en privat förskola med barn mellan 1-5 år. Förskolan har egen kock och lagar all mat på förskolan varje dag. Vi är en förskola som värnar om traditioner, hälsa och rörelser bla. Ni kan läsa mer på vår hemsida www.lillahjartat.org.
Är du intresserad? Välkommen med din ansökan till; [email protected] Visa mindre

Förskollärare till Förskolan Smedby

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss! Då värderar du förmodligen, precis som vi, ett jobb som är viktigt på riktigt. Här på Kalmar kommun arbetar vi tillsammans för att hela tiden göra Kalmar ännu bättre - för alla som lever sina liv här, driver företag eller besöker vår fina kommun. Utbildningsförvaltningens verksamheter har utvecklats starkt under de senaste tio åren, med ökande resultat för eleverna, höga värden när det gäller nöjdhet ... Visa mer
Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss! Då värderar du förmodligen, precis som vi, ett jobb som är viktigt på riktigt. Här på Kalmar kommun arbetar vi tillsammans för att hela tiden göra Kalmar ännu bättre - för alla som lever sina liv här, driver företag eller besöker vår fina kommun.

Utbildningsförvaltningens verksamheter har utvecklats starkt under de senaste tio åren, med ökande resultat för eleverna, höga värden när det gäller nöjdhet och trygghet, och inte minst en av Sveriges högsta lärarbehörigheter. Vi vill fånga alla barns och elevers lust att lära samt uppmuntra varje individ att vilja utvecklas.
Välkommen till oss!

I rollen som förskollärare hos oss ingår du i ett arbetslag med andra professioner där ni tillsammans ansvarar för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. I det pedagogiska arbetet med barnen är du en god ledare och positiv förebild som arbetar systematiskt och dokumenterar det förändrade lärandet hos varje barn. Förskolan Smedby speglar samhället där det finns en mångfald av människor och kompetenser som samverkar för barnets bästa.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för undervisningen genom att planera, genomföra, dokumentera samt utvärdera utbildningen i enlighet med styrdokumenten. Din uppgift är att skapa goda förutsättningar för en utmanande lärmiljö inomhus men även utomhus. Du har även lätt för att samarbeta, kommunicera och etablera hållbara relationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskolan.
Du är positiv, engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Trafikundervisning i skolan

Trafiksäkerhetsorganisation NTF ska våren 2023 inleda ett samarbete med Kalmar kommun kring trafiksäkerhet i F-6 skolor. Samarbetet innebär att samtliga barn i F-klass, årskurs 2 och årskurs 4, ska få möjligheten att utbilda sig i trafiksäkerhet. Det betyder i praktiken utbildning i klassrum, samt praktisk del utomhus där barnen övar sig i att cykla en teknikbana. Utbildningarna ska genomföras preliminärt under april-juni 2023 på sammanlagt 18 F-6 skolor i... Visa mer
Trafiksäkerhetsorganisation NTF ska våren 2023 inleda ett samarbete med Kalmar kommun kring trafiksäkerhet i F-6 skolor. Samarbetet innebär att samtliga barn i F-klass, årskurs 2 och årskurs 4, ska få möjligheten att utbilda sig i trafiksäkerhet. Det betyder i praktiken utbildning i klassrum, samt praktisk del utomhus där barnen övar sig i att cykla en teknikbana.
Utbildningarna ska genomföras preliminärt under april-juni 2023 på sammanlagt 18 F-6 skolor i Kalmar kommun.
Vem söker vi?
Vi söker nu dig, som vid sidan av dina studier, eller som letar efter timanställning under en begränsad period, vill skaffa dig arbetslivserfarenhet genom att arbeta i skolmiljöer med barn i åldern 6-10 år. Vi ser gärna att du är intresserad av trafik och trafiksäkerhetsfrågor, men det är inget krav. Vi ser gärna att du läser eller har läst en pedagogisk utbildning, gärna med inriktning mot grundskolan, men det är inget krav.
Vad ingår?
De sökande som blir antagna kommer att få en skräddarsydd utbildning av oss, samt schema för utbildningstillfällen och vi går gemensamt igenom upplägg och skolor. Allt material tillhandahåller vi.
Krav
Då arbetet kan innebära resor till skolor utanför centrala Kalmar, samt att man måste ha med sig praktiska saker till teknikbana, är tillgång till bil och körkort ett krav.
Tjänsten är en visstidsanställning som fördelas på timmar. Vi betalar också ut milersättning. Vi söker i nuläget 2-3 personer.
Ansökan
Berätta gärna om dig själv, vad du läser för utbildning eller vad har du för tidigare erfarenheter. Varför skulle just du passa för att jobba med dessa utbildningar? Är du intresserad av trafik och trafiksäkerhetsfrågor? Berätta gärna om det. Har du andra frågor så tveka inte att höra av dig till oss.
Rekrytering
Rekrytering sker löpande så tveka inte att söka redan idag. Visa mindre

Öppna förskolan Kalmar

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.ARBETSUPPGIFTER
På öppna förskolan bedrivs pedagogiskt arbete tillsammans med barn 0-6 år och deras vårdnadshavare. Som pedagog på öppna förskolan arbetar du med att skapa förutsättningar för barns och familjers positiva utveckling. Att vara en förebild och att stödja och stärka föräldrar i föräldraskapet är en viktig arbetsuppgift, liksom att stimulera samspel, anknytning och språkutveckling. Du arbetar för en integration för att stärka det sociala nätverket som främjar gemenskap oavsett bakgrund. Arbetssättet på familjecentralen förutsätter att verksamheterna samverkar utifrån ett barn- och familjeperspektiv, genom att alltid sätta barnets bästa i främsta rummet

KVALIFIKATIONER
Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument.
I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.
För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Gå gärna in på https://youtu.be/dT_m5kJZRxQ så får du veta mer om öppen förskola.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare Förskolan Smedby

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Förskolan Smedby söker nu en ny kollega!
Vår förskola ligger strax väster om Kalmar med goda buss- och tågförbindelser flera gånger i timmen. Förskolan i Smedby är fördelad i tre olika byggnader men har ett nära samarbete. Förskolan Smedby speglar samhället där det finns en mångfald av människor och kompetenser som samverkar för barnets bästa.


ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare ansvarar du för undervisningen och för att planera, genomföra, dokumentera samt utvärdera utbildningen i enlighet med styrdokumenten. Din uppgift är att skapa goda förutsättningar för lärande och undervisning för alla barn i utbildningen.

I rollen som förskollärare ingår du i ett arbetslag med andra professioner där ni tillsammans ansvarar för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. I det pedagogiska arbetet med barnen är du en god ledare och positiv förebild som arbetar systematiskt och dokumenterar det förändrade kunnandet hos varje barn.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskolan.

Tillsammans med barnskötare, specialpedagog, kurator och IT-pedagog arbetar ni för att skapa de bästa förutsättningarna för en utvecklande, lustfylld och tillgänglig utbildning för alla.

Det är meriterande om du har erfarenhet/kunskaper av TAKK eller teckenspråk. Du är professionell i din yrkesroll och vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i förskolan.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskolan Vimpeltorpet, Trollet och Djurängen söker IT-pedagog

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Vi söker dig som förskollärare med ett brinnande intresse för arbetet med de digitala verktygen i förskolan. Som IT-pedagog ser du möjligheterna och bidrar till att ge både pedagoger och barn en adekvat digital kompetens.

På Förskolan Vimpeltorpet inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi med utgångspunkt kring en gemensam människosyn och barnsyn. Ett ställningstagande som innebär att vi ser ett barn som är rikt och kompetent med en stark inneboende kraft att utforska värden. Barn måste få lära sig genom att använda alla sina sinnen, utifrån ett forskande förhållningssätt, att själva få ställa de frågor och konstruera de problem som de vill undersöka. Att ha en reflekterande pedagogik tillsammans med barnen där vi tillsammans diskuterar och går i dialog med varandra och omgivningen. Vad är det som fångar barnens intresse just nu och hur utmanar vi deras teorier och hypoteser om världen de undersöker? Det går att tänka på fler sätt kring någonting.

De vuxna är medskapande av kunskap och undervisar från situation från situation. Undervisning handlar om att upptäcka, ställa frågor, väcka barnets intresse och sätta saker i rörelse, berika och ge barnen tid att göra om och om igen på olika sätt.

Genom pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg kan vi synliggöra vårt arbetssätt och pedagogiska tänkande. Att försöka förstå och lyssna in det som pågår bland barnen och dokumentera detta men också ge barnen själva möjligheter att dokumentera sitt eget eller andras lärande och undersökande.

I tjänsten ingår även att arbeta mot Förskolan Trollet och Förskolan Djurängen. Läs gärna mer om förskolornas arbete på kalmar.se. Förskolan Vimpeltorpet har personalansvar för IT-pedagogen.ARBETSUPPGIFTER
Som IT-pedagog arbetar du i nära samarbete med ledning, pedagoger och barn i syfte att utveckla varje barns rätt till att möta digitala verktyg som en integrerad del av undervisningen. Tillsammans med barn och pedagoger utvecklar ni undervisningen med och genom digitala verktyg. Du inspirerar och utbildar kollegor genom workshops eller andra utbildningsinsatser. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att utbilda pedagogerna genom att delta i avdelningens projekt och undervisning. Du samarbetar med enheternas specialpedagog i utvecklandet av digitala hjälpmedel till barn i behov av särskilt stöd. Du ingår i utbildningsförvaltningens IT-pedagoggrupp samt är kontaktperson mot serviceförvaltningen IT-avdelning. I arbetsuppgifterna ingår även en del administrativa arbetsuppgifter så som exempelvis, hantera konton, inventarielistor, hemsidor, UNIKUM etc.
Som IT-pedagog håller du dig uppdaterad kring aktuell forskning inom digitalisering i förskolan.

I din tjänst arbetar du mot tre enheter Vimpeltorpet, Trollet och Djurängen.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare. Vi ser gärna att du har arbetat som förskollärare tidigare och har erfarenhet av digitala verktyg i förskolan.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare Förskolan Oxhagen-Malmen

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Oxhagen-Malmen har två förskolor som är centralt belägna i Kalmar. I förskolornas närhet finns natursköna miljöer med parker och grönområden som inbjuder till spännande möten, tex Skälby friluftsområde och Kalmar slott, alldeles invid Kalmarsund.
Vi arbetar temainriktat med vårt gemensamma tema ”Stadens områden som pedagogiskt rum i en hållbar framtid”. Vi har ett fokus på delbart lärande som innehåller ett demokratiskt arbetssätt där barnen involveras i ”planering av dagen” och ”återberättande” som är två centrala begrepp i detta arbete. På ett lekfullt och utforskande sätt ger vi barnen möjligheter att undersöka och analysera olika lösningar. Vi ger barnen rika möjligheter till att upptäcka och utforska omvärlden tillsammans med kamrater, pedagoger och individuellt.

ARBETSUPPGIFTER
På förskolan förekommande arbetsuppgifter, framförallt rörande utbildning av barn i åldrarna 1-5 år

KVALIFIKATIONER
Förskolärarexamen

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Tvärskogs förskola

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en förskollärare till förskolan i Tvärskog. Din uppgift är att ansvara för utbildning för barn i åldern 1 till 5 år. Du utgår från barnens önskemål och funderingar vid din planering och du dokumenterar den dagliga undervisningen med hjälp av till exempel iPad. Läroplanen för förskolan är alltid aktuell i ditt arbete. Dessutom förväntas du ansvara för och genomföra utvecklingssamtal. Ett av dina ledord är att du anpassar undervisningen efter barnen. Du ska se fördelarna med att arbeta i arbetslag och att kunna följa barnen i deras utveckling.

Du kommer att ha tillgång till smartboard som ett stöd i undervisningen och inom enheten finns möjligheter till samarbete med både IKT-pedagog och specialpedagog.

Det är en tillgång att vara intresserad av djur och natur om du önskar jobba hos oss.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Vi ser att du har goda IT-kunskaper och stor vana av SKA. Du är van vid att använda olika digitala verktyg i din yrkesutövning, såsom smartboard.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

IT-pedagog till förskolan

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!
Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola år 1-9.

ARBETSUPPGIFTER
IT-pedagogens arbetsuppgifter innefattar bl.a. att:

• tillsammans med förskolans ledning utveckla digitaliseringen i förskolan.
• utveckla användandet av digitala verktyg som alternativ/kompletterande undervisning för barn med särskilt behov.
• utveckla den digitala kompetensen utifrån evidensbaserad forskning.
• initiera och leda projektarbeten samt vara behjälplig vid skrivandet av projektplaner inom IT.
• samordna skötsel och drift av verksamheternas IT-utrustning; exempelvis föra inventarielistor, beställa hård- och mjukvara, hantera underhåll.
• medverka vid konferenser, möten och arbetslagsträffar för att informera, diskutera samt utbilda inom digitaliseringsfrågor och utveckling.
• vara kontaktperson mot kommunens IT-enhet samt mot förvaltningens planeringssekreterare kring IT-frågor.
• tillsammans med förvaltningens planeringssekreterare och övriga IT-pedagoger hitta lösningar på problem samt leda den övergripande utvecklingen framåt inom området.
• vara ansvarig för verksamhetens digitala information.
• vara administratör för enheternas hemsidor.

Vi söker en IT-pedagoger som totalt kommer att arbeta med 3 enheter. Aktuella förskolor för tjänsten är: Förskolorna Ljusstaden, Björkenäs och Rockneby.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad förskollärare och väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Likaså är du väl förtrogen med och har erfarenhet av att ha arbetat med digitala verktyg och har en mycket god kunskap och kompetens inom digitala medier som pedagogiska verktyg.

Du ska även ha ett utvecklat kritiskt tänkande och ett ansvarsfullt förhållningssätt kring hur digitaliseringen påverkar individen och samhället.

Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du är strukturerad och van att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har förmågan att inspirera och skapa engagemang.

Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

IT-pedagog förskolan Rinkabyholm

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Vi söker dig som vill vara med på vår utvecklingsresa i rollen som IT-pedagog och medverka till att skapa och utveckla vårt makerspace och digitaliseringen på förskolan Rinkabyholm som är under uppbyggnad där fokus är att skapa ett nutids- och framtidstorg för barn och pedagoger där de estetiska lärprocesserna integreras med digitala verktyg.

Under höstterminen har du ett utökat ansvar som vikarierande IT-pedagog och i den rollen ansvarar du för digitala verktyg, medier och digitaliseringskompetens på tre förskolor i kommunen.

Förskolan Rinkabyholm är en välfungerande enhet som brinner för att ligga i framkant. Här arbetar engagerade pedagoger som brinner för att skapa den bästa förskolan för alla barn. Förskolan har goda resultat i kvalitetsrapporter, medarbetarenkäter och kundenkäter. Vi har ca 245 barn i verksamheten, fördelat på 3 olika adresser i Rinkabyholm.


ARBETSUPPGIFTER
IT-pedagog
•Du ansvarar för förskolans makerspace där fokus är att skapa ett nutids- och framtidstorg för barn och pedagoger där de estetiska lärprocesserna möter digitala verktyg.
•Du har omvärldsbevakning för att ansvara att förskolan följer samhällets utveckling och aktuell forskning.
•Du inspirerar och handleder pedagoger genom att hålla i workshops och kompetensutveckling på enheten.
•Du arbetar tillsammans med pedagogerna i barngrupp för att utbilda, utveckla och stötta pedagogerna, verksamhetsnära, när det kommer till användandet av digitala verktyg
•Ansvar för att planera, genomföra och utvärdera undervisning.
•Tillsammans med förskolans ledning utveckla digitaliseringen i förskolan.
•Bidra till en god lärmiljö där det finns en tydlig progression med digitala verktyg.


Utökat ansvar under ht-22 innebär bl.a.
•Tillsammans med förskolans ledning utveckla digitaliseringen i förskolan.
•Tillsammans med pedagogerna arbeta i barngrupp för att utbilda, utveckla och stötta pedagogerna, verksamhetsnära, när det kommer till användandet av digitala verktyg.
•Utveckla användandet av digitala verktyg som alternativ/kompletterande undervisning för barn med särskilt behov.
•Utveckla den digitala kompetensen utifrån evidensbaserad forskning.
•Initiera och leda projektarbeten samt vara behjälplig vid skrivandet av projektplaner inom IT.
•Samordna skötsel och drift av verksamheternas IT-utrustning; exempelvis föra inventarielistor, beställa hård- och mjukvara, hantera underhåll.
•Medverka vid konferenser, möten och arbetslagsträffar för att informera, diskutera samt utbilda inom digitaliseringsfrågor och utveckling.
•Vara kontaktperson mot kommunens IT-enhet samt mot förvaltningens planeringssekreterare kring IT-frågor.
•Tillsammans med förvaltningens planeringssekreterare och övriga IT-pedagoger hitta lösningar på problem samt leda den övergripande utvecklingen framåt inom området.
•Vara ansvarig för verksamhetens digitala information.
•Vara administratör för enheternas hemsidor.


KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad förskollärare och väl förtrogen med förskolans styrdokument och uppdrag.
Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du känner stor lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du tar ansvar för ditt uppdrag och medverkar aktivt till utveckling av verksamheten.

Digital kompetens och intresse av att arbeta med digitala verktyg är en förutsättning. Du ska även ha ett utvecklat kritiskt tänkande och ett ansvarsfullt förhållningssätt kring hur digitaliseringen påverkar individen och samhället.

Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga och är trygg att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är nyfiken och intresserad. Har förmågan att tänka utanför boxen och besitter en stor kreativ förmåga. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du är strukturerad och van att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har förmågan att inspirera och skapa engagemang.

Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid på förskolan Rinkabyholm med ett utökat uppdrag som vikarierande IT-pedagog för enheterna: förskolan Rinkabyholm, förskolan Smedby och förskolan Trekanten under höstterminen.ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Utbildad förskollärare

Liten förskola, där barn får vara barn, söker pedagog, gärna med erfarenhet. Waldorfutbildning är meriterande men ej ett krav. Dock ska du vara öppen för att lära känna pedagogiken närmare. Tjänsten är ett vikariat 6 mån med god chans till tillsvidareanställning. Tillträdes senast 15/8 2022 Visa mer
Liten förskola, där barn får vara barn, söker pedagog, gärna med erfarenhet.
Waldorfutbildning är meriterande men ej ett krav. Dock ska du vara öppen för att lära känna pedagogiken närmare.
Tjänsten är ett vikariat 6 mån med god chans till tillsvidareanställning.
Tillträdes senast 15/8 2022 Visa mindre

Förskollärare Förskolan Smedby

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Förskolan Smedby bedriver utbildning i tre hus, Smedängen, Tingbydal och Kroggärdet. Vår strävan är att vara en enhet med barnen i fokus, med gemensam barnsyn, värdegrund och förhållningssätt. Våra läroplansplaneringar innehåller det som vi tror behövs för ett professionellt arbete med barn. Målen integreras i förskolans miljö, i vardagsrutiner samt i projekt eller aktiviteter.

Som förskollärare ansvarar du för att varje barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt följs, dokumenteras och analyseras för att det ska vara möjligt att utvärdera hur förskolan tillgodoser barnens möjligheter att utvecklas och lära i enlighet med läroplanens mål.

Tillsammans med ditt arbetslag ska du lägga grunden till det livslånga lärandet. Din undervisning ska vara rolig, trygg och lärorik.
I tjänsten ingår alla arbetsuppgifter som finns beskrivna i Läroplanen.
ARBETSUPPGIFTER
Bedriva undervisning i barngrupp.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Utbildad förskollärare

Liten förskola, där barn får vara barn, söker pedagog, gärna med erfarenhet. Waldorfutbildning är meriterande men ej ett krav. Dock ska du vara öppen för att lära känna pedagogiken närmare. Visa mer
Liten förskola, där barn får vara barn, söker pedagog, gärna med erfarenhet.
Waldorfutbildning är meriterande men ej ett krav. Dock ska du vara öppen för att lära känna pedagogiken närmare. Visa mindre

Gröndalsskolan söker speciallärare för ämnesområden

Gröndalsskolan är en enhet med grundsärskola och har ca 90 elever samt ett 50-tal anställda. Gröndalsskolan är belägen på Telemarken med närhet till natur, hav och Kalmars centrala delar. Lokalmässigt är Gröndalsskolan förlagd i gemensamma lokaler tillsammans med delar av Lindöskolan och Tallhagsskolan. Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en m... Visa mer
Gröndalsskolan är en enhet med grundsärskola och har ca 90 elever samt ett 50-tal anställda. Gröndalsskolan är belägen på Telemarken med närhet till natur, hav och Kalmars centrala delar. Lokalmässigt är Gröndalsskolan förlagd i gemensamma lokaler tillsammans med delar av Lindöskolan och Tallhagsskolan.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.ARBETSUPPGIFTER
Undervisning i grundsärskolans ämnesområden åk 1-9 samt ansvar som klasslärare.

KVALIFIKATIONER
Gröndalsskolan söker fler engagerade lagspelare som vill vara med och utveckla vår nya skola. Du har en grundutbildning som förskollärare, lärarlegitimation och vidareutbildning till speciallärare. Hos oss på Gröndalsskolan kommer Du arbeta med ämnesövergripande undervisning i arbetslag som ansvarar för åldersblandade grupper. För oss är Din förmåga till samarbete, ansvar och eget ledarskap viktiga egenskaper. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att Du har tidigare erfarenhet från grundsärskolans ämnesområden, arbete med tydliggörande pedagogik och NP-diagnoser. Utbildning i alternativa kommunikationsformer samt tecken som stöd är meriterande.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Utbildad förskollärare

Liten förskola, där barn får vara barn, söker pedagog, gärna med erfarenhet. Waldorfutbildning är meriterande men ej ett krav. Dock ska du vara öppen för att lära känna pedagogiken närmare. Visa mer
Liten förskola, där barn får vara barn, söker pedagog, gärna med erfarenhet.
Waldorfutbildning är meriterande men ej ett krav. Dock ska du vara öppen för att lära känna pedagogiken närmare. Visa mindre

Förskollärartjänst 100% Förskolorna Hjärtat

Förskolorna Hjärtat söker en förskollärare som vill arbeta på en liten förskola med familjär touch. Tjänsten ska tillsättas 220815. För information om förskolorna vänligen gå in på www.hjartat.com, www.storahjartat.se och www.lillahjartat.org. Vid ansökan ska cv, personligt brev och referenser finnas med. Rektor Lotta H-nilsson Visa mer
Förskolorna Hjärtat söker en förskollärare som vill arbeta på en liten förskola med familjär touch.
Tjänsten ska tillsättas 220815.
För information om förskolorna vänligen gå in på
www.hjartat.com, www.storahjartat.se och www.lillahjartat.org.
Vid ansökan ska cv, personligt brev och referenser finnas med.
Rektor Lotta H-nilsson Visa mindre

Två IT-pedagoger till förskolan

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Vi söker dig som vill vara IT-pedagog och medverka till att utveckla våra digitala verktyg, medier och digitaliseringskompetens på våra förskolor.

ARBETSUPPGIFTER
IT-pedagogens arbetsuppgifter innefattar bl.a. att:

• tillsammans med förskolans ledning utveckla digitaliseringen i förskolan.
• utveckla användandet av digitala verktyg som alternativ/kompletterande undervisning för barn med särskilt behov.
• utveckla den digitala kompetensen utifrån evidensbaserad forskning.
• initiera och leda projektarbeten samt vara behjälplig vid skrivandet av projektplaner inom IT.
• samordna skötsel och drift av verksamheternas IT-utrustning; exempelvis föra inventarielistor, beställa hård- och mjukvara, hantera underhåll.
• medverka vid konferenser, möten och arbetslagsträffar för att informera, diskutera samt utbilda inom digitaliseringsfrågor och utveckling.
• vara kontaktperson mot kommunens IT-enhet samt mot förvaltningens planeringssekreterare kring IT-frågor.
• tillsammans med förvaltningens planeringssekreterare och övriga IT-pedagoger hitta lösningar på problem samt leda den övergripande utvecklingen framåt inom området.
• vara ansvarig för verksamhetens digitala information.
• vara administratör för enheternas hemsidor.

Vi söker två IT-pedagoger som totalt kommer att arbeta med 3 enheter var. Aktuella förskolor för tjänsterna är: Förskolorna Rinkabyholm, Smedby och Trekanten samt förskolorna Lindeberga-Sjöängen, Pulpeten Smedjan och Läckeby.


KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad förskollärare och väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Likaså är du väl förtrogen med och har erfarenhet av att ha arbetat med digitala verktyg och har en mycket god kunskap och kompetens inom digitala medier som pedagogiska verktyg.

Du ska även ha ett utvecklat kritiskt tänkande och ett ansvarsfullt förhållningssätt kring hur digitaliseringen påverkar individen och samhället.

Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du är strukturerad och van att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har förmågan att inspirera och skapa engagemang.

Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till förskolan i Halltorp – Södermöre kommundelsförvaltning

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och aktivt arbetandes för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

Halltorps förskola har en gemensam vision: Vi vill uppnå att barnen får med sig en positiv framtidstro nyfikenhet och glädje. Vårt gemensamma tema är: Hållbar utveckling och hälsosam livsstil. Syftet är att väcka barnens lust och nyfikenhet för fysisk aktivitet, måltider och hälsosam livsstil, ge barnen verktyg till att möta sin framtid, skapa en positiv framtidstro som ger nyfikenhet och lust till att lära samt väcka förundran i vardagen. Vi arbetar med gemensamt tema i olika projekt, utifrån barnens intressen. Det som genomsyrar vår utbildning är lusten att lära genom lek och olika projekt samt engagemang hos pedagogerna. Att utgå från barnens tankar och teorier är viktigt för oss och att barnen får tid att utforska tillsammans med andra barn och vuxna.ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och bidra till barns utveckling? Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har ett stort engagemang för ditt yrke. Som person är du positiv, flexibel, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att vara med och utveckla verksamheten och en förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du utbildad förskollärare med intresse av att vara med och utveckla vår förskola så ser vi fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Ljungbyholm förskola

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss! Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
I samhällets hjärta, med närhet till skog och natur, ligger förskolan Ljungbyholm. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund: Här växer medmänniskor. Vår gemensamma värdegrund och verksamhetsidé har sin utgångspunkt i skollag, förskolans läroplan och barnkonventionen:

- Vi arbetar för att barnen ska känna sig trygga med pedagoger, miljöer och kamrater
- Vi stöttar barnen i att vara en tillgång för varandra
- Vi arbetar på olika sätt för barns möjlighet till kommunikation, samhörighet, delaktighet, inflytande och självständighet - barn kan!
- Vi utforskar och lär tillsammans med barnen
- Vi är inte lika - vi visar omsorg och förståelse för barnens samt våra medmänniskors olikheter. Vi ger barn möjlighet att göra samma sak på olika sätt och prova många gånger.

Vi arbetar med temat möten i barnens världar. Utifrån temat arbetar varje avdelning med ett projekt som har sin grund i barnens världar, det vill säga vad som upptar barnens nyfikenhet och intresse. Utifrån barnens upplevelser, tankar och lust att lära sig mer om i projektet, arbetar vi sedan med läroplanens olika delar. Vi strävar efter att erbjuda barnen en miljö där de kan utforska, samspela och lära. En miljö som bjuder in till möten, inspirerar, utmanar och är tillgänglig för alla.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

Är du ny i rollen kommer du, utöver samarbetet med kunniga kollegor, att ha regelbunden kontakt med en av våra erfarna mentorer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har ett stort engagemang för ditt yrke. Som person är du positiv, flexibel, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att vara med och utveckla verksamheten och en förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du utbildad förskollärare med intresse av att vara med och utveckla vår förskola så ser vi fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Pedagog med vana att använda hammare och såg till Tvärskogs förskola

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och ett aktivt arbete för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
En händig och kreativ pedagog som brinner för att arbeta med förskolans inne- och utemiljöer vore toppen!

Vi söker en pedagog som ska arbeta med det viktigaste som finns; våra härliga och nyfikna barn. Du ska tycka om att arbeta TILLSAMMANS med dina arbetskamrater men du ska också kunna ta beslut på egen hand. Dessutom ska du ha en extra känsla för och vilja att utveckla förskolans miljö. Hållbarhet och naturmaterial är ledord för dig! Du ska även känna att du vill se och ta ansvar för barn med särskilda behov.

Givetvis använder du digitala hjälpmedel och har kunskaper om digital dokumentation och erfarenhet av ett systematiskt kvalitetsarbete. Du ser även de stora fördelarna med ett lågaffektivt bemötande.

Du vill föra en bra utbildning vidare!

Tvärskogs förskola har en utomhusmiljö med stor grönska och härliga öppna ytor. In på knuten finns både skog och pulkabacke.

Förskolan har tre avdelningar och du kommer att placeras på en av dem, men ha ett övergripande ansvar för miljön.KVALIFIKATIONER
Du är utbildad pedagog med behörighet att arbeta inom förskolan. Du förväntas ha erfarenhet av att arbeta med att ändra och förändra miljöer, både inomhus och utomhus. Vidare förväntas du ha kunskaper om att arbeta med barn med särskilda behov.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till förskolan Hagby - Södermöre kommundelsförvaltning

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.
Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och aktivt arbetandes för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och bidra till barns utveckling? Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är examinerad förskollärare och som har kunskap och erfarenhet av pedagogisk dokumentation och ett Reggio Emiliainspirerat arbetssätt.

Som person är du flexibel, strukturerad, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att vara med och utveckla verksamheten och en förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till förskolan Rinkabyholm

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Förskolan Rinkabyholm ligger strax söder om Kalmar med goda pendlingsmöjligheter. Vi har naturen runt knuten och värdesätter att vistas där tillsammans med barngrupperna.

Vår verksamhet är fördelad i tre olika byggnader i stadsdelen Rinkabyholm med ett nära samarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare på Rinkabyholms förskola arbetar du utifrån våra styrdokument. I dina arbetsuppgifter ingår att vara en medforskande pedagog tillsammans med barnen, du har ansvar för bl.a. undervisningen och den pedagogiska dokumentationen.
Vi värdesätter ett nära samarbete inom och mellan de olika arbetslagen och här är laget större än jaget.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare

Utöver detta ser vi gärna att du har
• god förmåga att samarbeta
• har barnet i centrum
• lösningsinriktad och ser möjligheter
• du har ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett socialt och öppet klimat
• förmåga att skapa goda relationer
• erfarenhet och utbildning i arbetet med pedagogiska dokumentationer ses som meriterande.


ÖVRIGT
Intervjuer sker löpande.

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Ljungbyholm förskola

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss! Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
I samhällets hjärta, med närhet till skog och natur, ligger förskolan Ljungbyholm. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund: Här växer medmänniskor. Vår gemensamma värdegrund och verksamhetsidé har sin utgångspunkt i skollag, förskolans läroplan och barnkonventionen:

- Vi arbetar för att barnen ska känna sig trygga med pedagoger, miljöer och kamrater
- Vi stöttar barnen i att vara en tillgång för varandra
- Vi arbetar på olika sätt för barns möjlighet till kommunikation, samhörighet, delaktighet, inflytande och självständighet - barn kan!
- Vi utforskar och lär tillsammans med barnen
- Vi är inte lika - vi visar omsorg och förståelse för barnens samt våra medmänniskors olikheter. Vi ger barn möjlighet att göra samma sak på olika sätt och prova många gånger.

Vi arbetar med temat möten i barnens världar. Utifrån temat arbetar varje avdelning med ett projekt som har sin grund i barnens världar, det vill säga vad som upptar barnens nyfikenhet och intresse. Utifrån barnens upplevelser, tankar och lust att lära sig mer om i projektet, arbetar vi sedan med läroplanens olika delar. Vi strävar efter att erbjuda barnen en miljö där de kan utforska, samspela och lära. En miljö som bjuder in till möten, inspirerar, utmanar och är tillgänglig för alla.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

Är du ny i rollen kommer du, utöver samarbetet med kunniga kollegor, att ha regelbunden kontakt med en av våra erfarna mentorer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har ett stort engagemang för ditt yrke. Som person är du positiv, flexibel, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att vara med och utveckla verksamheten och en förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du utbildad förskollärare med intresse av att vara med och utveckla vår förskola så ser vi fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

It-pedagog i förskola vikariat

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Förskolan Vallmon består av 9 avdelningar. Geografiskt finns vi i södra delen av Kalmar tätort i närheten av Falkenbergsskolan.
Hos oss bedrivs pedagogisk verksamhet för barn i åldern 15 år.
ARBETSUPPGIFTER
IT-pedagogens arbetsuppgifter innefattar att:
• tillsammans med förskolans ledning utveckla digitaliseringen i förskolan.
• utveckla användandet av digitala verktyg som alternativ/kompletterande undervisning för barn med särskilt behov.
• utveckla den digitala kompetensen utifrån evidensbaserad forskning.
• initiera och leda projektarbeten samt vara behjälplig vid skrivandet av projektplaner inom IT.
• samordna skötsel och drift av verksamheternas IT-utrustning; exempelvis föra inventarielistor, beställa hård- och mjukvara, hantera underhåll.
• medverka vid konferenser, möten och arbetslagsträffar för att informera, diskutera samt utbilda inom digitaliseringsfrågor och utveckling.
• vara kontaktperson mot kommunens IT-enhet samt mot förvaltningens planeringssekreterare kring IT-frågor.
• tillsammans med förvaltningens planeringssekreterare och övriga IT-pedagoger hitta lösningar på problem samt leda den övergripande utvecklingen framåt inom området.
• vara ansvarig för verksamhetens digitala information.
• vara administratör för enheternas hemsidor.

Du kommer arbeta på flera enheter.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad förskollärare och väl förtrogen med förskolans styrdokument. Likaså är du väl förtrogen med och har erfarenhet av att ha arbetat med digitala verktyg och har en mycket god kunskap och kompetens inom digitala medier som pedagogiska verktyg. Du ska även ha ett utvecklat kritiskt tänkande och ett ansvarsfullt förhållningssätt kring hur digitaliseringen påverkar individen och samhället. Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du är strukturerad och van att arbeta självständigt. Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Vill du jobba på en mindre förskola?

Älskar du att arbeta med barn? Vi vill låta barn få vara barn. Är meningsfullhet och tid med barnen viktigare för dig än pengar? I så fall är denna plats rätt för dig. Förskolan ligger i en 20-talsvilla med stor lummig trädgård. Utevistelse är grundläggande. Vi söker utbildad förskollärare. Om du saknar waldorfutbildning bör du vara öppen för att lära känna pedagogiken. Naturligtvis följer vi LpFö 18. Tillträde januari 2022 Visa mer
Älskar du att arbeta med barn? Vi vill låta barn få vara barn.
Är meningsfullhet och tid med barnen viktigare för dig än pengar? I så fall är denna plats rätt för dig.
Förskolan ligger i en 20-talsvilla med stor lummig trädgård. Utevistelse är grundläggande.
Vi söker utbildad förskollärare. Om du saknar waldorfutbildning bör du vara öppen för att lära känna pedagogiken. Naturligtvis följer vi LpFö 18.
Tillträde januari 2022 Visa mindre

Förskollärare till Kalmar Waldorfförskola Ekan

Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag! Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjöld Gymnasiet. Vi söker en förskollärare med start snarast möjligt. Du bör vara en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta oc... Visa mer
Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag!
Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjöld Gymnasiet.
Vi söker en förskollärare med start snarast möjligt. Du bör vara en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och intresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som den unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en waldorfförskola är det meriterande om du har utbildning eller erfarenhet från waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Har du inte bakgrund inom waldorfpedagogiken önskar vi att du ställer dig positiv till att lära dig mer om denna pedagogik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi arbetar för att skapa en rofylld och stimulerande miljö där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus. Rytmen är också av stor vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.


Hur du ansöker:
För att få veta mer kring tjänsten kontakta förskolerektor Paula Tågerud Valdivia tel. 0708-888523 alt. maila [email protected].
Ansökan och CV skickas till till [email protected].
Varmt välkommen med din ansökan!


#jobbjustnu Visa mindre

Förskolan Vimpeltorpet söker förskollärare

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På vår förskola inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi med utgångspunkt kring en gemensam människosyn och barnsyn. Ett ställningstagande som innebär att vi ser ett barn som är rikt och kompetent med en stark inneboende kraft att utforska värden. Barn måste få lära sig genom att använda alla sina sinnen, utifrån ett forskande förhållningssätt, att själva få ställa de frågor och konstruera de problem som de vill undersöka. Att ha en reflekterande pedagogik tillsammans med barnen där vi tillsammans diskuterar och går i dialog med varandra och omgivningen Vad är det som fångar barnens intresse just nu och hur utmanar vi deras teorier och hypoteser om världen de undersöker., det går att tänka på fler sätt kring någonting.

De vuxna är medskapande av kunskap och undervisar från situation från situation. Undervisning handlar om att upptäcka, ställa frågor, väcka barnets intresse och sätta saker i rörelse, berika och ge barnen tid att göra om och om igen på olika sätt.

Genom pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg kan vi synliggöra vårt arbetssätt och pedagogiska tänkande. Att försöka förstå och lyssna in det som pågår bland barnen och dokumentera detta men också ge barnen själva möjligheter att dokumentera sitt eget eller andras lärande och undersökande.ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med engagerade kollegor som består av förskollärare, barnskötare, IT-pedagog samt specialpedagog.
Vi är en nyöppnad förskola och är i uppstarten av uppbyggandet av vår enhet. Förskolan Snurrom är belägen i en ny stadsdel i Kalmar och öppnades i mars 2018. Vår andra förskola Kapten Karlsson är öppnades i mars 2020. Är du nyfiken på vilken plats en förskola får i nya stadsdelar i en stad då är detta rätt plats för dig!

Dina arbetsuppgifter hos oss innebär att organisera och leda det pedagogiska arbetet framåt med ett systematisk kvalitetsarbetestänk. Du ska även bedriva ett projekterande arbetssätt som grund för lärande och utforskande tillsammans med barnen och kollegorna. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att skapa kreativa och utmanande miljöer på hela förskolan samt för att ni bedriver en pedagogisk verk-samhet som möjliggör ett utforskande och lärande hela dagen både inomhus och utomhus.
I ditt arbete som förskollärare ingår det även att samarbeta med hela arbetslaget för att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling för alla våra barn. Du ska också motivera och leda dina kollegor till att arbeta mot våra mål, du ska dela med dig av din kunskap samt skapa ett klimat av engagemang och delaktighet i på förskolan.

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med att utveckla förskolan utifrån läroplanens intentioner och mål.

Det är av största vikt att du är med och skapar en bra kultur och arbetsmiljö på förskolan.
Du ska bidra med en värme och omtanke som barn, föräldrar, kollegor och besökande kan känna av på förskolan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskolan. Du är professionell i din yrkesroll och vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i förskola.

Som förskollärare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta. Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

Vi ser gärna att du har erfarenhet/intresse för Reggio Emilia inspirationen samt arbete med TAKK och språkutvecklande arbetssätt.
Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare.

Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.


Tidigare erfarenhet av arbete i förskola är önskvärt.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Öppna förskolan Smedby

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Öppna förskolan i familjecentral Smedby är en av fem i Kalmar kommun Vi har en verksamhet för barn 0-6 år som besöker oss tillsammans med vårdnadshavare eller annan vuxen.
I öppna förskolan vistas du i en pedagogisk miljö tillsammans med ditt barn i en verksamhet som bedrivs av förskollärare. Här kan du låta dig inspireras av sång, musik, skapande m.m.
Du stärks även i din föräldraroll och knyter nya kontakter.
På familjecentralen sammarbetar den öppna förskolan med socialtjänsten och barn och mödrahälsovården för att bidra till att föräldrarnas behov av medicinsk, och social service tillgodoses.


ARBETSUPPGIFTER
På öppna förskolan bedrivs pedagogiskt arbete tillsammans med barn 0-6 år och deras vårdnadshavare. Som pedagog på öppna förskolan arbetar du med att skapa förutsättningar för barns och familjers positiva utveckling. Att vara en förebild och att stödja och stärka föräldrar i föräldraskapet är en viktig arbetsuppgift, liksom att stimulera samspel, anknytning och språkutveckling. Du arbetar för en integration för att stärka det sociala nätverket som främjar gemenskap oavsett bakgrund. Arbetssättet på familjecentralen förutsätter att verksamheterna samverkar utifrån ett barn- och familjeperspektiv, genom att alltid sätta barnets bästa i främsta rummet

KVALIFIKATIONER
Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument.
I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.
För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Påryds förskola - endast 30 minuter från Kalmar centrum

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och ett aktivt arbete för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

Påryds förskola ligger centralt i samhället Påryd, ca 30 minuter från Kalmar centrum. Här finns även skola och fritidshem för elever upp till åk 6. Samhället har nyrenoverad utomhusbassäng, nyrenoverat bibliotek, affär, restaurang, pizzeria. Här finns både villakvarter och flerfamiljshus.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en förskollärare som vill vara med och fortsätta att utveckla en förskola med tre avdelningar med tillsammans ca 30 barn och 8 pedagoger. Du kommer att arbeta med barn i åldern 3 till 5 år. Under året som gått har vi installerat smartboard så vi förväntar oss att du är it-intresserad och vill lära mer tillsammans med förskolans barn. Vi vill även att du tycker om att undervisa utomhus då närheten till naturen är central. Du kommer att planera och ha det övergripande ansvaret för undervisningen, delta i förskolans systematiska kvalitetsarbete, ansvara för utvecklingssamtal och föräldramöten.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara legitimerad förskollärare.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Rockneby är ett samhälle ca 2 mil norr om Kalmar med förskola, skola och äldreomsorg mitt i byn. I samhällets hjärta ligger Förskolan Rockneby med verksamhet för barn 1-5 år.

Förskolan har tio avdelningar/hemvister i tre olika byggnader, dessa är uppdelade i småbarnsgrupper 1-3 år och äldrebarnsgrupper 3-5 år. Förskolan arbetar tematiskt med sagan som grund.ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare
Vi söker en legitimerad förskollärare som är engagerad, initiativrik och vill driva det pedagogiska arbetet framåt. Du behöver ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl förtrogen med styrdokumenten. Du behöver också vara lösningsfokuserad, drivande och ha god samarbetsförmåga.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare Lindeberga Sjöängen

• Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar ak... Visa mer
• Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.
Förskolan Lindeberga Sjöängen ligger i Lindsdal, en villaförort ca 1 mil norr om Kalmar.


ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare bedriver du undervisning som stimulerar och utmanar barnets nyfikenhet och lust att lära. I nära samarbete med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet.

KVALIFIKATIONER
Du har förskollärarexamen och förskollärarlegitimation. I nära samarbete med övriga kollegor på enheten driver du och säkerhetsställer en förskola med hög kvalitet. Du samarbetar bra med kollegor och vårdnadshavare.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Kalmar Waldorfförskola Ekan

Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag! Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet. Vi söker en förskollärare för att starta upp höstterminen med oss 2021-08-12. Du bör vara en trygg och stabil vuxen som kan jobba själv... Visa mer
Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag!
Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet.
Vi söker en förskollärare för att starta upp höstterminen med oss 2021-08-12. Du bör vara en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och intresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som den unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en waldorfförskola är det meriterande om du har utbildning eller erfarenhet från waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Har du inte bakgrund inom waldorfpedagogiken önskar vi att du ställer dig positiv till att lära dig mer om denna pedagogik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi arbetar för att skapa en rofylld och stimulerande miljö där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus. Rytmen är också av stor vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga.
Tjänstegraden kan diskuteras mellan 80-100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.


Hur du ansöker:
För att få veta mer kring tjänsten kontakta förskolerektor Paula Tågerud Valdivia tel. 0708910131 alt. maila [email protected].
Ansökan och CV skickas till till [email protected].
Varmt välkommen med din ansökan!


#jobbjustnu Visa mindre

Ambulerande förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.ARBETSUPPGIFTER
Har du engagemang och stort intresse för att utveckla undervisningen i förskolan? Vi söker dig som vill utveckla undervisningskvaliteten i förskolan. Som ambulerande förskollärare med kompetens i matematik och svenska kommer du att arbeta med att planera och genomföra kompetensutvecklingsinsatser mot personal samt genomföra planerade aktiviteter i barngrupperna runt om i kommunen. Den här annonsen gäller 3 heltidstjänster som förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag.

Mer specifikt kommer arbetet innebära att du ska tillsammans med andra två kollegor leda och genomföra utbildningsinsatser i barngrupperna 4-5 år i kommunen. Detta utifrån det obligatoriska kartläggningsmaterialet i förskoleklass, Hitta matematiken och Hitta språket samt bedömningsstödet i årskurs 1. Du förväntas även uppmuntra samt inspirera till utveckling av ämnesmetodik i matematik och svenska.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare/ tidigarelärare med dokumenterad kompetens inom både matematik och svenska. Tjänsten kräver att du har en betydande erfarenhet i yrkeslivet och att du av arbetsgivaren bedöms som särskilt skicklig i din yrkesutövning.
Vi förväntar oss att du kontinuerligt underhållit och utvecklat din kompetens inom ämnesområden matematik och svenska och kan därför betraktas som en kunskapsresurs för andra. Din pedagogiska insikt är mycket god och du är väl insatt i förskolans uppdrag och styrdokument. Likaså är du väl förtrogen med IT som pedagogiskt verktyg.
Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du är strukturerad och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Ambulerande förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.ARBETSUPPGIFTER
Har du engagemang och stort intresse för att utveckla undervisningen i förskolan? Vi söker dig som vill utveckla undervisningskvaliteten i förskolan. Som ambulerande förskollärare med kompetens i matematik och svenska kommer du att arbeta med att planera och genomföra kompetensutvecklingsinsatser mot personal samt genomföra planerade aktiviteter i barngrupperna runt om i kommunen. Den här annonsen gäller 3 heltidstjänster som förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag.

Mer specifikt kommer arbetet innebära att du ska tillsammans med andra två kollegor leda och genomföra utbildningsinsatser i barngrupperna 4-5 år i kommunen. Detta utifrån det obligatoriska kartläggningsmaterialet i förskoleklass, Hitta matematiken och Hitta språket samt bedömningsstödet i årskurs 1. Du förväntas även uppmuntra samt inspirera till utveckling av ämnesmetodik i matematik och svenska.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare/ tidigarelärare med dokumenterad kompetens inom både matematik och svenska. Tjänsten kräver att du har en betydande erfarenhet i yrkeslivet och att du av arbetsgivaren bedöms som särskilt skicklig i din yrkesutövning.
Vi förväntar oss att du kontinuerligt underhållit och utvecklat din kompetens inom ämnesområden matematik och svenska och kan därför betraktas som en kunskapsresurs för andra. Din pedagogiska insikt är mycket god och du är väl insatt i förskolans uppdrag och styrdokument. Likaså är du väl förtrogen med IT som pedagogiskt verktyg.
Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du är strukturerad och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare sökes till Kalmar Waldorfförskola Ekan

Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag! Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet. Vi söker en utbildad och legitimerad förskollärare för att starta upp höstterminen med oss 2021-08-12. Du bör vara en trygg och stabil ... Visa mer
Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag!
Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet.
Vi söker en utbildad och legitimerad förskollärare för att starta upp höstterminen med oss 2021-08-12. Du bör vara en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och intresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som den unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en waldorfförskola är det meriterande om du har utbildning eller erfarenhet från waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Har du inte bakgrund inom waldorfpedagogiken önskar vi att du ställer dig positiv till att lära dig mer om denna pedagogik.
Vi lägger stor vikt vid att skapa en rofylld och stimulerande miljö för barnen där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus. Rytmen är också av stor vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga.
Tjänstegraden kan diskuteras mellan 80-100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.


Hur du ansöker:
För att få veta mer kring tjänsten kontakta förskolerektor Paula Tågerud Valdivia tel. 0708910131 alt. maila [email protected].
Ansökan och CV skickas till till [email protected].
Varmt välkommen med din ansökan!


#jobbjustnu Visa mindre

Förskollärare i Kalmar kommun

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Till hösten kommer vi att behöva förskollärare till flera av våra förskolor och detta är en samlingsannons för dem.
Om du enbart är intresserad av en specifik tjänst eller arbetsplats får du gärna ange det i ditt personliga brev. Vi hanterar ansökningarna löpande så skicka in din ansökan redan idag!


ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och bidra till barns utveckling och lärande i ett framtidsperspektiv? Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. I Kalmars förskolor har vi en hög andel legitimerade förskollärare.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

I våra förskolor satsar vi på din yrkesmässiga utveckling. Är du ny i rollen kommer du, utöver samarbetet med kunniga kollegor, att ha regelbunden kontakt med en av våra erfarna mentorer.

För dig som har arbetat ett antal år inom förskolan finns det flera möjligheter till karriärvägar, hos oss i Kalmar kommun.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har ett stort engagemang för ditt yrke. Som person är du positiv, flexibel, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att vara med och utveckla verksamheten och en förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kanske passar du extra bra för just någon av tjänsterna? Beroende på din kompetens och ditt intresse, kanske du skulle vilja arbeta extra med något av följande: pedagogisk dokumentation, interkulturell pedagogik, estetiska lärprocesser, jämställdhet, läs- och skrivinlärning, matematik, utomhuspedagogik, naturvetenskap och teknik, specialpedagogik, IT som pedagogiskt verktyg, idrott och hälsa eller Reggio Emilia.

Är du utbildad förskollärare med intresse av att vara med och utveckla vår förskola så ser vi fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Öppna förskolan Måsen

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Måsen är en av fem öppna förskolor i Kalmar kommun och har en verksamhet för barn 0-12 år som besöker oss tillsammans med vårdnadshavare eller annan vuxen. Vi erbjuder skapande verksamhet som ska väcka nyfikenhet hos barn och vuxna kring konsten och möjlighet till utforskande skapande.


ARBETSUPPGIFTER
Som pedagog på öppna förskolan arbetar du med att skapa förutsättningar för barns och familjers positiva utveckling. Att vara en förebild och att stödja och stärka föräldrar i föräldraskapet är en viktig arbetsuppgift, liksom att stimulera samspel, anknytning och språkutveckling. Arbetet innebär även planering och genomförande av konstpedagogisk verksamhet. Du arbetar i ett litet arbetslag och det innebär att du är prestigelös i ditt förhållningssätt och uppskattar den mindre arbetsplatsens kreativa möjligheter. Du ansvarar för idé, planering, genomförande och avslut av arbetet tillsammans med din kollega. Du ser estetiken som en viktig del av barnens lärprocesser.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola/skola, alternativt en annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.
I din roll som pedagog ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument.
I din roll som pedagog ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Vi söker dig med fördjupat intresse för konst. Tjänsten kräver att du har goda digitala kunskaper och kan uttrycka dig väl, i både tal och skrift.
En flexibel och kreativ person med erfarenhet av att arbeta med barn och pedagoger. Nyfikenhet inför mötet med konst och människor.


Du ska ha ett professionellt förhållningssätt och
• ha förmåga att samarbeta i arbetslag
• vara positiv till utveckling av verksamheten och dig själv
• kunna se och möta varje barn utifrån barnets förutsättningar
• kunna sätta gränser, men ha en varm och öppen personlighet
• kunna skapa goda möten
• ha god kunskap om pedagogisk dokumentation
• ha god kännedom om material

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Vikarierande Förskollärare

Till ett föräldravikariat på minst ett år söker vi dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. På Stinsen jobbar du med alla uppgifter som förekommer på en förskola där barngruppen består av barn mellan 1-5 år och du har ett varierande schema. Du har kännedom om förskolans styrdokument och förståelse för hur det kan omsättas i praktiken samt hur pedagogisk dokumentation används som en del i kva... Visa mer
Till ett föräldravikariat på minst ett år söker vi dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. På Stinsen jobbar du med alla uppgifter som förekommer på en förskola där barngruppen består av barn mellan 1-5 år och du har ett varierande schema. Du har kännedom om förskolans styrdokument och förståelse för hur det kan omsättas i praktiken samt hur pedagogisk dokumentation används som en del i kvalitetsarbetet. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser samt har en stark drivkraft i att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.
OM DIG
Du är engagerad, lyhörd och initiativtagande med ett tydligt barnfokus, vilket återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Vidare är du tillmötesgående och professionell i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor samt bidrar till ett gott arbetsklimat och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och den verksamhet du befinner dig i. Som person är du ansvarstagande, strukturerad, engagerad och intresserad av att utveckla förskolans verksamhet vidare och har också goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och god datorvana.
OM OSS
Föräldrakooperativet Stinsen i Läckeby har funnits i över 25 år, och ligger i en naturskön miljö, med en härlig trädgård, gångavstånd till skola, skog, affär och gymnastiksal. Varje dag serveras det hemlagad, näringsrik mat utifrån bra råvaror och så långt som det är möjligt försöker vi välja ekologiska och närproducerade matvaror. Då förskolan drivs som en ekonomisk förening, där medlemmarna är de som har barn på Stinsen, ger detta föräldrarna insyn, ansvar och engagemang i verksamheten. Personalen är anställd av den ekonomiska föreningen, vilken leds av en vald styrelse som består av föräldrar och rektor. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande arbete i en trevlig miljö där öppenhet, god samarbetsförmåga, kreativ pedagogik och positiv människosyn genomsyrar vår verksamhet.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt! Blir du aktuell för tjänsten behöver du lämna ett registerutdrag från Polisens belastningsregister, vilket ska gälla för anställning inom förskola m.m. Blankett finns att ladda ner på: http://www.polisen.se Visa mindre

Förskollärare sökes till Kalmar Waldorfförskola Ekan

Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag! Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet. Vår förskoleverksamhet växer och vi är nu redo att skapa en ny barngrupp. Vi söker därför ännu en utbildad och legitimerad förskoll... Visa mer
Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag!


Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet.


Vår förskoleverksamhet växer och vi är nu redo att skapa en ny barngrupp. Vi söker därför ännu en utbildad och legitimerad förskollärare. Du bör vara en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och intresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som den unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en waldorfförskola är det meriterande om du har utbildning eller erfarenhet från waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Har du inte bakgrund inom waldorfpedagogiken önskar vi att du ställer dig positiv till att lära dig mer om denna pedagogik.


Vi lägger stor vikt vid att skapa en rofylld och stimulerande miljö för barnen där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus. Rytmen är också av stor vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga.


Tjänsten är på 80-100% och vi tillämpar 6 månaders provanställning.


Hur du ansöker:
För att få veta mer kring tjänsten kontakta förskolerektor Paula Tågerud Valdivia tel. 0708910131 alt. maila [email protected].
Ansökan och CV skickas till till [email protected].


Varmt välkommen med din ansökan!


#jobbjustnu Visa mindre

Förskollärare Vikariat 1 år

Förskollärarvikariat på minst 1 år på Förskolan Stora Hjärtat som ligger i Hossmo och är en privat förskola med barngrupp mellan 1-5 år Visa mer
Förskollärarvikariat på minst 1 år på Förskolan Stora Hjärtat som ligger i Hossmo och är en privat förskola med barngrupp mellan 1-5 år Visa mindre

Förskolan Vimpeltorpet söker förskollärare

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På vår förskola inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi med utgångspunkt kring en gemensam människosyn och barnsyn. Ett ställningstagande som innebär att vi ser ett barn som är rikt och kompetent med en stark inneboende kraft att utforska värden. Barn måste få lära sig genom att använda alla sina sinnen, utifrån ett forskande förhållningssätt, att själva få ställa de frågor och konstruera de problem som de vill undersöka. Att ha en reflekterande pedagogik tillsammans med barnen där vi tillsammans diskuterar och går i dialog med varandra och omgivningen Vad är det som fångar barnens intresse just nu och hur utmanar vi deras teorier och hypoteser om världen de undersöker., det går att tänka på fler sätt kring någonting.

De vuxna är medskapande av kunskap och undervisar från situation från situation. Undervisning handlar om att upptäcka, ställa frågor, väcka barnets intresse och sätta saker i rörelse, berika och ge barnen tid att göra om och om igen på olika sätt.

Genom pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg kan vi synliggöra vårt arbetssätt och pedagogiska tänkande. Att försöka förstå och lyssna in det som pågår bland barnen och dokumentera detta men också ge barnen själva möjligheter att dokumentera sitt eget eller andras lärande och undersökande.ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med engagerade kollegor som består av förskollärare, barnskötare, IT-pedagog samt specialpedagog.
Vi är en nyöppnad förskola och är i uppstarten av uppbyggandet av vår enhet. Förskolan Snurrom är belägen i en ny stadsdel i Kalmar och öppnades i mars 2018. Vår andra förskola är öppnades i mars 2020. Är du nyfiken på vilken plats en förskola får i nya stadsdelar i en stad då är detta rätt plats för dig!

Dina arbetsuppgifter hos oss innebär att organisera och leda det pedagogiska arbetet framåt med ett systematisk kvalitetsarbetestänk. Du ska även bedriva ett projekterande arbetssätt som grund för lärande och utforskande tillsammans med barnen och kollegorna. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att skapa kreativa och utmanande miljöer på hela förskolan samt för att ni bedriver en pedagogisk verksamhet som möjliggör ett utforskande och lärande hela dagen både inomhus och utomhus.
I ditt arbete som förskollärare ingår det även att samarbeta med hela arbetslaget för att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling för alla våra barn. Du ska också motivera och leda dina kollegor till att arbeta mot våra mål, du ska dela med dig av din kunskap samt skapa ett klimat av engagemang och delaktighet i på förskolan.

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med att utveckla förskolan utifrån läroplanens intentioner och mål.

Det är av största vikt att du är med och skapar en bra kultur och arbetsmiljö på förskolan.
Du ska bidra med en värme och omtanke som barn, föräldrar, kollegor och besökande kan känna av på förskolan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskolan. Du är professionell i din yrkesroll och vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i förskola.

Som förskollärare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta. Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

Vi ser gärna att du har erfarenhet/intresse för Reggio Emilia inspirationen samt arbete med TAKK och språkutvecklande arbetssätt.
Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare.

Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.

Tidigare erfarenhet av arbete i förskola är önskvärt.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till förskolan Smedby

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Vi arbetar med utgångspunkt från läroplanens mål. Våra läroplansplaneringar innehåller det som vi tror behövs för ett professionellt arbete med barn. Målen integreras i förskolans miljö, i vardagsrutiner samt i teman eller aktiviteter.
Tillsammans med ditt arbetslag ska du lägga grunden till det livslånga lärandet. Din undervisning ska vara rolig, trygg och lärorik.
I tjänsten ingår alla arbetsuppgifter som finns beskrivna i Läroplanen.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker yrkesstolta förskollärare till förskolan Smedby. Vi söker dig, som i ditt uppdrag är engagerad, initiativrik och arbetar för att skapa goda relationer. Du förväntas också ha ett genuint intresse och fokus på barns förmågor, nyfikenhet och intressen i ett lärande- såväl som i ett omsorgsperspektiv. Att barnen erbjuds en god och utmanande pedagogisk verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet är viktigt för "en förskola i toppklass". Vi vill att du ser reflektion och pedagogisk dokumentation som naturliga arbetsredskap för att kvalitetssäkra verksamhetens mål. Som medarbetare hos oss finns det goda möjligheter till kompetensutveckling. I det dagliga arbetet finns också förskolans specialpedagog tillgänglig för reflektion, handledning och samverkan i olika former. Du ansvarar för att tillsammans med övrig personal arbeta så att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Du ska vara väl förtrogen med styrdokumenten samt ha förmåga att omsätta dem i praktiken. Du sätter barnens, ditt och det kollegiala lärandet i fokus. Vidare ser vi att du är lösningsinriktad, drivande, har en god samarbetsförmåga, har ett positivt förhållningssätt, är en närvarande pedagog och ser olikheter som en tillgång.

KVALIFIKATIONER
Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Förskolan Smedby bedriver verksamhet i tre hus, Smedängen, Tingbydal och Kroggärdet. Vår strävan är att vara en enhet med barnen i fokus, med gemensam barnsyn, värdegrund och förhållningssätt.

Vi arbetar med utgångspunkt från läroplanens mål. Våra läroplansplaneringar innehåller det som vi tror behövs för ett professionellt arbete med barn. Målen integreras i förskolans miljö, i vardagsrutiner samt i teman eller aktiviteter.

Tillsammans med ditt arbetslag ska du lägga grunden till det livslånga lärandet. Din undervisning ska vara rolig, trygg och lärorik.

Vi söker dig som gillar utmaningar och vågar tänka både utanför och innanför "boxen". Du ska ha god förståelse för barns sätt att kunskapa och hur du som pedagog utmanar barnen i att ta nya steg i sitt lärande.

Samarbete och nytänkande är viktigt för oss och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska vara legitimerad förskollärare. Antingen om du precis tagit din examen eller om du arbetat några år.

Vi kommer löpande under ansökningstiden att kalla till intervju, så vänta inte med att skicka in en ansökan.ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annoserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till förskolan Trekanten

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.ARBETSUPPGIFTER

Vi söker förskollärare till förskolan Trekanten. Du som ser dig som engagerad, initiativrik och arbetar för att skapa goda relationer är rätt person för oss. Vi förväntar oss att du har ett genuint intresse och fokus på barns förmågor, nyfikenhet och intressen i ett lärande- såväl som i ett omsorgsperspektiv. Att barn erbjuds en utmanande och rolig pedagogisk verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Vi vill att du ser reflektion och pedagogisk dokumentation som naturliga arbetsredskap för att kvalitetssäkra verksamhetens mål.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och blivande ansvarstagare. Du ska vara väl bekant med styrdokumenten, samt ha förmåga att omsätta dem i praktiken. Du sätter barnens, ditt och det kollegiala lärandet i fokus.
Vidare ser vi att du är lösningsinriktad, drivande, har en god samarbetsförmåga, har ett positivt förhållningssätt, är en närvarande pedagog och ser olikheter som en tillgång.

Din profil
Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Förskolan Trekanten har sex avdelningar, fyra avdelningar arbetar med yngre barn 1-3 år och två avdelningar arbetar med äldre barn i åldrarna 4-5 år.

Vi arbetar utifrån läroplanens mål. Våra dokument innehåller det som vi tror behövs för ett professionellt arbete med barn. Målen integreras i förskolans miljö, samt vardagsrutiner såsom tematiskt arbete/projekt.

I tjänsten ingår alla arbetsuppgifter som finns beskrivna i Läroplanen. Tillsammans med ditt arbetslag ska du lägga grunden till det livslånga lärandet. Din undervisning ska vara inspirerande, rolig, trygg och lärorik.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara legitimerad förskollärare. Antingen om du precis tagit din examen eller om du arbetat några år.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till förskolan Hagby - Södermöre kommundelsförvaltning

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 600 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och aktivt arbetandes för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 380 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

På förskolorna i Hagby jobbar vi med utgångspunkt från Reggio Emilia inspirationen.

Hagby förskola har en gemensam vision: Vi vill uppnå att barnen får med sig en positiv framtidstro nyfikenhet och glädje. Vårt gemensamma tema är: Hållbar utveckling och hälsosam livsstil.

Syftet är att väcka barnens lust och nyfikenhet för fysisk aktivitet, måltider och hälsosam livsstil, ge barnen verktyg till att möta sin framtid, skapa en positiv framtidstro som ger nyfikenhet och lust till att lära samt väcka förundran i vardagen.

Vi arbetar med gemensamt tema i olika projekt, utifrån barnens intressen. Det som genomsyrar vår utbildning är lusten att lära genom lek och olika projekt samt engagemang hos pedagogerna. Att utgå från barnens tankar och teorier är viktigt för oss och att barnen får tid att utforska tillsammans med andra barn och vuxna.


ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och bidra till barns utveckling? Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är examinerad förskollärare och som har kunskap och erfarenhet av pedagogisk dokumentation och ett Reggio Emiliainspirerat arbetssätt.

Som person är du flexibel, strukturerad, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att vara med och utveckla verksamheten och en förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare alt. Barnskötare sökes till Kalmar Waldorfförskola Ekan

Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare alternativt barnskötare. Anställningen är 60% omgående men med möjlighet till ett vikariat på 100% efter jul. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag! Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet. Vi söker dig som är ut... Visa mer
Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare alternativt barnskötare. Anställningen är 60% omgående men med möjlighet till ett vikariat på 100% efter jul. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag!


Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet.


Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller barnskötare. Vi söker dig som är en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och intresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som den unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en waldorfförskola är det meriterande om du har utbildning eller erfarenhet från waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Har du inte bakgrund inom waldorfpedagogiken önskar vi att du ställer dig positiv till att lära dig mer om denna pedagogik.


Vi lägger stor vikt vid att skapa en rofylld och stimulerande miljö för barnen där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus. Rytmen är också av stor vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga.


Hur du ansöker:
För att få veta mer kring tjänsten kontakta förskolerektor Paula Tågerud Valdivia tel. 0708910131 alt. maila [email protected].
Ansökan, CV och ev. löneanspråk skickas till till [email protected].


Varmt välkommen med din ansökan!
#jobbjustnu Visa mindre

Förskollärare sökes till Kalmar Waldorfförskola Ekan

Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag! Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet. Vi söker dig som är utbildad förskollärare med legitimation. Vi söker dig som är en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständ... Visa mer
Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker en förskollärare. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag!


Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet.


Vi söker dig som är utbildad förskollärare med legitimation. Vi söker dig som är en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och intresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som den unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en waldorfförskola är det meriterande om du har utbildning eller erfarenhet från waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Har du inte bakgrund inom waldorfpedagogiken önskar vi att du ställer dig positiv till att lära dig mer om denna pedagogik.


Vi lägger stor vikt vid att skapa en rofylld och stimulerande miljö för barnen där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus. Rytmen är också av stor vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga.


Tjänsten är på 80-100% och vi tillämpar 6 månaders provanställning.


Hur du ansöker:
För att få veta mer kring tjänsten kontakta förskolerektor Paula Tågerud Valdivia tel. 0708910131 alt. maila [email protected].
Ansökan, CV och ev. löneanspråk skickas till till [email protected].


Varmt välkommen med din ansökan!


#jobbjustnu Visa mindre

Förskollärare Förskolan Läckeby placering Sporren

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar akti... Visa mer
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Förskolan Läckeby är vackert belägen i en gammal jordbruksbygd norr om Kalmar. Vi upplever historien i vår hembygd, värnar kulturarvet, arbetar för en gemensam värdegrund och ett ekologiskt tänkande.

Vi erbjuder följande verksamheter:

Förskola
ARBETSUPPGIFTER
Arbete som förskollärare på Förskolan Sporren i Sporrsjö.
Ansvara och driva det pedagogiska arbetet med barn i åldrarna 1-5 år utifrån läroplanen.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarutbildning

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Förskolan Oxhagen-Malmen

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Oxhagen-Malmen har två förskolor som är centralt belägna i Kalmar. I förskolornas närhet finns natursköna miljöer med parker och grönområden som inbjuder till spännande möten, tex Skälby friluftsområde och Kalmar slott, alldeles invid Kalmarsund.
Vi arbetar temainriktat med vårt gemensamma tema ”Stadens områden som pedagogiskt rum i en hållbar framtid”. Vi har ett fokus på delbart lärande som innehåller ett demokratiskt arbetssätt där barnen involveras i ”planering av dagen” och ”återberättande” som är två centrala begrepp i detta arbete. På ett lekfullt och utforskande sätt ger vi barnen möjligheter att undersöka och analysera olika lösningar. Vi ger barnen rika möjligheter till att upptäcka och utforska omvärlden tillsammans med kamrater, pedagoger och individuellt.

ARBETSUPPGIFTER
I ett arbetslag samarbetar du och medverkar till utbildningen som bedrivs. Du dokumenterar verksamheten systematiskt. Du deltar i de vardagliga arbetsuppgifter som finns på förskolan med sådant som iordningsställande av den pedagogiska miljön, för- och efterarbete till den pedagogiska verksamheten och utför omsorg om de inskrivna barnen

KVALIFIKATIONER
Vi ser helst att du är legitimerad förskollärare men vi kommer också att beakta andra utbildningar för pedagogiskt arbete som t.ex barnskötare

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare förskolan Trollet

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!
ARBETSUPPGIFTER

Vill du vara med och bidra till barns utveckling och lärande i ett framtidsperspektiv? Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få arbeta i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. I Kalmars förskolor har vi en hög andel legitimerade förskollärare.
Vi strävar efter en barnsyn där vi ser barnet som en jämbördig medborgare i vårt samhälle. Vi vill skapa en förskola som bygger på värdeorden demokrati, delaktighet, meningsskapande, ömsesidigt beroende, jämställdhet och mångfald. I vår pedagogiska miljö vill vi ge barnen möjlighet att mötas utifrån begreppet förhandling. Genom att använda pedagogisk dokumentation som verktyg så går vi från att säkert veta till att nyfiket undra, det hjälper oss även att få syn på vår barnsyn, vår kunskapssyn och våra valda värden.
Som förskollärare på förskolan Trollet är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.
Vi hämtar mycket av vår inspiration från de kommunala förskolorna i staden Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vårt gemensamma tema på alla 4 förskolorna är:
Hur bygger vi tillsammans en hållbar nutid och framtid. Den biologiska mångfaldens gåtfullhet, vad kan det vara och bli på en plats i Kalmar...
...naturvetenskapen, poesin och fantasin behöver förbindas och ge varandra energi.
Hur bygger vi tillsammans en hållbar nutid och framtid är ett förhållningssätt. Via denna rubrik undersöker vi hur barnen genom att utforska den konkreta fysiska världen skapar värden mellan sig och tillsammans med oss vuxna. I detta utforskande utgår vi ifrån de hundra språkens perspektiv där vi genom att förbinda kan uppleva och förstå att allt hä

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är examinerad förskollärare och som har kunskap och erfarenhet av pedagogisk dokumentation och gärna ett Reggio Emiliainspirerat arbetssätt. Som person är du reflekterande flexibel, strukturerad, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Som Förskollärare ansvarar du för utbildning och undervisning på förskolan och arbetar utifrån våra styrdokument, läroplansuppdrag, verksamhetsuppdrag och Förskolan Trollets verksamhetsidé.
Du har en vilja att vara med att utveckla verksamheten och har förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och föräldrar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

På våra förskolor satsar vi på din yrkesmässiga utveckling. Är du ny i rollen kommer du, utöver samarbetet med kunniga kollegor, att ha regelbunden kontakt med en av våra erfarna mentorer. Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Mångfald är ett ord som speglar verksamheten på Ögonstenen och det berikar vardagen på förskolan.
Barnen på Ögonstenen arbetar temainriktat utifrån ett språkstimulerande arbetssätt.
Temat varierar från år till år beroende på de intressen som finns i gruppen. Samtliga ämnen i läroplanen integreras i barnens lekfulla, utforskande och utmanande undervisning.

Förskolan Ögonstenen har en tydlig språklig inriktning och alla avdelningar jobbar aktivt med att berika och utveckla barnens språk, såväl svenskan som modersmålet, alla medarbetare på förskolan Ögonstenen har genomfört skolverkets utbildning Läslyftet.

Personalen på Ögonstenen har även genomfört Skolverkets kompetensutveckling mattematikfyft.
Arbetet med att integrera matematiken i meningsfulla aktiviteter är ett ständigt pågående projekt. Matematiklyftet, och matematiken följer också sin röda tråd på förskolan.

Förskolan arbetar aktivt och medvetet för alla barns rättigheter och möjligheter, oberoende av könstillhörighet.
Utbildningen organiseras så att barnen möts, leker och lär tillsammans, samt prövar och utvecklar sina förmågor och intressen, med samma möjligheter och på lika villkor, oberoende av könstillhörighet

Förskolan Ögonstenen liggernintill Kalmarsundsundskolan och vi jobbar gemensamt i ett 1-16 årsperspektiv med strävan mot att alla barn och elever ska uppleva en lustfylld tid i förskola och skola. Vi lägger grunden till ett livslångt, meningsfullt lärande och visionen är att alla elever ska nå målen eller längre i årskurs 9.

ARBETSUPPGIFTER
• Driva den pedagogiska verksamheten på förskolan/avdelningen, följa förskolan styrdokument och driva verksamhetsuppdragen framåt.

KVALIFIKATIONER
Förskollärare

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Utbildad förskollärare sökes

Utbildad förskollärare och småbarnspedagog till liten och trivsam förskola i Smedby. Småbarnen ska lära sig svenska och därför är det viktigt med mycket goda kunskaper i det. Du bör vara öppen för och nyfiken på waldorfpedagogik även om vi självklart följer Lpfö 18. Visa mer
Utbildad förskollärare och småbarnspedagog till liten och trivsam förskola i Smedby.
Småbarnen ska lära sig svenska och därför är det viktigt med mycket goda kunskaper i det.
Du bör vara öppen för och nyfiken på waldorfpedagogik även om vi självklart följer Lpfö 18. Visa mindre

Förskollärare till Öppna förskolan i familjecentral Smedby

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Öppna förskolan i familjecentral Smedby är en av fem i Kalmar kommun Vi har en verksamhet för barn 0-5 år som besöker oss tillsammans med vårdnadshavare eller annan vuxen.
I öppna förskolan vistas du i en pedagogisk miljö tillsammans med ditt barn i en verksamhet som bedrivs av förskollärare. Här kan du låta dig inspireras av sång, musik, skapande m.m.
Du stärks även i din föräldraroll och knyter nya kontakter.
På familjecentralen sammarbetar den öppna förskolan med socialtjänsten och barn och mödrahälsovården för att bidra till att föräldrarnas behov av medicinsk, och social service tillgodoses.
ARBETSUPPGIFTER
På öppna förskolan bedrivs pedagogiskt arbete tillsammans med barn 0_5 år och deras vårdnadshavare. Som pedagog på öppna förskolan arbetar du med att skapa förutsättningar för barns och familjers positiva utveckling. Att vara en förebild och att stödja och stärka förldrar i föräldraskapet är en viktig arbetsuppgift, liksom att stimulera samspel, anknytning och språkutveckling. Du arbetar för en integration för att stärka det sociala nätverket som främjar gemenskap oavsett bakgrund. Arbetssättet på familjecentralen förutsätter att verksamheterna samverkar utifrån ett barn- och familjeperspektiv, genom att alltid sätta barnets bästa i främsta rummet.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.
I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument.
I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.
För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning. Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Förskolan Ekan

Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker ny medarbetare! Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet. Tillträde i augusti men vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag! Vi söker dig som är utbildad waldorfförskollärare alt. utbildad förskollärare. Vi söker dig som är en trygg och s... Visa mer
Förskolan Ekan, del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola, söker ny medarbetare!
Vi är en liten förskola med plats för 25 barn. Verksamheten finns i centrala Kalmar, i samma byggnad som Kalmar Waldorfskola och Dag Hammarskjölds Gymnasiet. Tillträde i augusti men vi behandlar ansökningarna fortlöpande så tveka inte med att skicka in din redan idag!
Vi söker dig som är utbildad waldorfförskollärare alt. utbildad förskollärare. Vi söker dig som är en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och intresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som den unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en waldorfförskola är det meriterande om du har erfarenhet från waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Har du inte bakgrund inom waldorfpedagogiken önskar vi att du ställer dig positiv till att vidareutbilda dig inom denna pedagogik.
Vi lägger stor vikt vid att skapa en rofylld och stimulerande miljö för barnen där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus. Rytmen är också av stor vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga.


Hur du ansöker:
För att få veta mer kring tjänsten kontakta förskolerektor Paula Tågerud Valdivia tel. 0708910131 alt. maila [email protected].
Ansökan, CV och ev. löneanspråk skickas till till [email protected].
I denna rekrytering tillämpas det 6 månaders provanställning.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Förskollärare med speciallärar-eller specialpedagogutbildning

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Särskolan i Kalmar är lokalmässigt förlagd till Oxhagsskolan och Tullbroskolan. Särskolan i Kalmar har ca 85 elever från förskoleklass till åk 9 och ca 40 personal.ARBETSUPPGIFTER
Undervisning och omsorgsarbete i grundsärskolans träningsskola för elever i förskoleklass-åk 9.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarexamen samt vidareutbildning till speciallärare eller specialpedagog. Utbildning i teckenspråk eller tecken som stöd är meriterande.

Erfarenhet från undervisning i förskola, grundskola eller grundsärskola krävs.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Förskolan Lindeberga Sjöängen

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.
Förskolan Lindeberga Sjöängen ligger i Lindsdal, en villaförort ca 1 mil norr om Kalmar.


ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare bedriver du undervisning som stimulerar och utmanar barnets nyfikenhet och lust att lära. I nära samarbete med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet.

KVALIFIKATIONER
Du har förskollärarexamen och förskollärarlegitimation. I nära samarbete med övriga kollegor på enheten driver du och säkerhetsställer en förskolan med hög kvalitet. Du samarbetar bra med kollegor och vårdnadshavare.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskolan Vimpeltorpet söker 2-3 förskollärare

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På vår förskola inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi med utgångspunkt kring en gemensam människosyn och barnsyn. Ett ställningstagande som innebär att vi ser ett barn som är rikt och kompetent med en stark inneboende kraft att utforska värden. Barn måste få lära sig genom att använda alla sina sinnen, utifrån ett forskande förhållningssätt, att själva få ställa de frågor och konstruera de problem som de vill undersöka. Att ha en reflekterande pedagogik tillsammans med barnen där vi tillsammans diskuterar och går i dialog med varandra och omgivningen Vad är det som fångar barnens intresse just nu och hur utmanar vi deras teorier och hypoteser om världen de undersöker., det går att tänka på fler sätt kring någonting.

De vuxna är medskapande av kunskap och undervisar från situation från situation. Undervisning handlar om att upptäcka, ställa frågor, väcka barnets intresse och sätta saker i rörelse, berika och ge barnen tid att göra om och om igen på olika sätt.

Genom pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg kan vi synliggöra vårt arbetssätt och pedagogiska tänkande. Att försöka förstå och lyssna in det som pågår bland barnen och dokumentera detta men också ge barnen själva möjligheter att dokumentera sitt eget eller andras lärande och undersökande.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med engagerade kollegor som består av förskollärare, barnskötare, ateljepedagog, IT-pedagog samt specialpedagog.
Vi är en nyöppnad förskola och är i uppstarten av uppbyggandet av vår enhet. Förskolan Snurrom är belägen i en ny stadsdel i Kalmar och öppnades i mars 2018. Förskolan Kapten Karlsson är vår andra förskola och öppnade i mars 2020 på Karlssons äng som också är ett nybyggarområde i Kalmar.
Är du nyfiken på vilken plats en förskola får i nya stadsdelar i en stad då är detta rätt plats för dig!

Dina arbetsuppgifter hos oss innebär att organisera och leda det pedagogiska arbetet framåt med ett systematisk kvalitetsarbetestänk. Du ska även bedriva ett projekterande arbetssätt som grund för lärande och utforskande tillsammans med barnen och kollegorna. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att skapa kreativa och utmanande miljöer på hela förskolan samt för att ni bedriver en pedagogisk verksamhet som möjliggör ett utforskande och lärande hela dagen både inomhus och utomhus.
I ditt arbete som förskollärare ingår det även att samarbeta med hela arbetslaget för att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling för alla våra barn. Du ska också motivera och leda dina kollegor till att arbeta mot våra mål, du ska dela med dig av din kunskap samt skapa ett klimat av engagemang och delaktighet i på förskolan.

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med att utveckla förskolan utifrån läroplanens intentioner och mål.

Det är av största vikt att du är med och skapar en bra kultur och arbetsmiljö på förskolan.
Du ska bidra med en värme och omtanke som barn, föräldrar, kollegor och besökande kan känna av på förskolan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskolan. Du är professionell i din yrkesroll och vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i förskola.

Som förskollärare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta. Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

Vi ser gärna att du har erfarenhet/intresse för Reggio Emilia inspirationen samt arbete med TAKK och språkutvecklande arbetssätt.
Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare.

Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till förskolan i Tvärskog - 20 minuter från Kalmar city

I Kalmar är det alltid nära till rekreation och naturupplevelser. Oavsett var du bor i kommunen, har du aldrig långt till havet. Här finns gott om möjligheter till ett kustnära boende. Tillsammans med en bra kommunal service och ett stort utbud av handel och nöjen ger det en mycket hög livskvalitet. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 150 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi 5 000 anställda. Kalmar kommun arbet... Visa mer
I Kalmar är det alltid nära till rekreation och naturupplevelser. Oavsett var du bor i kommunen, har du aldrig långt till havet. Här finns gott om möjligheter till ett kustnära boende. Tillsammans med en bra kommunal service och ett stort utbud av handel och nöjen ger det en mycket hög livskvalitet.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 150 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi 5 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.

Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning av barnfamiljer. Idag har kommundelen ca 7 400 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och ett aktivt arbete för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun.

Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 350 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.

Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta på en mindre förskola som ligger knappt 20 minuters färd från centrala Kalmar?

Då har du nu chansen att få nyfikna och positiva kollegor med både erfarenhet och kompetens som alla kommer att ta emot dig med både värme och glädje. Du kommer att arbeta på en mindre förskola med två avdelningar. Förskolan ligger mitt i samhället och har nära till skog och mark.

För att stärka barnen i den språkliga utvecklingen går alla pedagoger utbildning i TAKK detta läsår och som förskollärare kommer du även att delta i ämnesträffar, där du mötet kollegor från andra förskolor. Du blir även delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet.

Du förväntas vara väl förankrad i läroplanen för förskolan och ditt dagliga arbete utgår alltid från den. Tillsammans med ditt arbetslag kommer du att arbeta för ett livslångt lärande för alla barn.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du är utbildad och legitimerad förskollärare. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta inom förskolan.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Förskolan Smedby bedriver verksamhet i tre hus, Smedängen, Tingbydal och Kroggärdet. Vår strävan är att vara en enhet med barnen i fokus, med gemensam barnsyn, värdegrund och förhållningssätt.
Vi arbetar med utgångspunkt från läroplanens mål. Våra läroplansplaneringar innehåller det som vi tror behövs för ett professionellt arbete med barn. Målen integreras i förskolans miljö, i vardagsrutiner samt i teman eller aktiviteter.
Tillsammans med ditt arbetslag ska du lägga grunden till det livslånga lärandet. Din undervisning ska vara rolig, trygg och lärorik.
I tjänsten ingår alla arbetsuppgifter som finns beskrivna i Läroplanen.
ARBETSUPPGIFTER
Ansvarig för utbildning i förskolan enligt läroplan.

KVALIFIKATIONER
Förskollärare Legitimerad förskollärare

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskolepedagog

Vi söker dig som är en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och ointresse för att arbeta med barn. Du ska sträva efter att se och möta varje barn som det unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en Waldorfskola är det meriterande om du har erfarenhet från Waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav. Vi lägger stor vikt vid att skapa en rofylld och stimulerande miljö för barnen där den fri... Visa mer
Vi söker dig som är en trygg och stabil vuxen som kan jobba självständigt och har hjärta och ointresse för att arbeta med barn.
Du ska sträva efter att se och möta varje barn som det unika individ det är och vara en god förebild för barnen. Eftersom vi är en Waldorfskola är det meriterande om du har erfarenhet från Waldorfpedagogisk verksamhet, men det är inget krav.
Vi lägger stor vikt vid att skapa en rofylld och stimulerande miljö för barnen där den fria leken och det sociala samspelet står i fokus.
Rytmen är också av vikt hos oss. Varje dag och varje vecka har sin specifika rytm där barnen kan känna igen sig och känna sig trygga


Tjänsten börjar som ett vikariat med möjlighet till fast anställning. Visa mindre

Förskollärare

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Förskolan Trollet med sina fyra förskolor ligger i Kalmars norra stadsdel, och har i första hand barn som tillhör Funkaboskolans upptagningsområde.
Trollet och Lokomotivet ligger vid nya vattentornet, Ringdansen och Funkabotorget inte långt från Funkaboskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Som Förskollärare ansvarar du för utbildning och undervisning på förskolan och arbetar utifrån våra styrdokument, läroplansuppdrag, verksamhetsuppdrag och Förskolan Trollets verksamhetsidé.
I den mån det är möjligt, följer i första hand förskollärarna barngruppen från 1-årsavdelning till 5-årsavdelning.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarexamen

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Backsippans Förskola

Backsippan är en fristående förskola med fokus på EQ och läsning som redskap för att utveckla den upptäckarlust som är vägen till all bestående kunskap. Vi använder olika former och modeller för bästa inlärning och kreativitet och för att möta barnens olika lärstilar och på så vis lyfta fram barnens olika kompetenser för vidare utveckling. Allt med ett stort hjärta för barnen.Förskolan Backsippan ingår i CIS Kalmar AB, som även driver Calmare Internationel... Visa mer
Backsippan är en fristående förskola med fokus på EQ och läsning som redskap för att utveckla den upptäckarlust som är vägen till all bestående kunskap. Vi använder olika former och modeller för bästa inlärning och kreativitet och för att möta barnens olika lärstilar och på så vis lyfta fram barnens olika kompetenser för vidare utveckling. Allt med ett stort hjärta för barnen.Förskolan Backsippan ingår i CIS Kalmar AB, som även driver Calmare Internationella Skola, Södra Skolan och Västra Skolan i Kalmar, samt Östra Skolan och Förskolan Västanvind i Färjestaden.Vi är en förskola som vill ge barnen det bästa och våra medarbetare en trivsam vardag präglad av samarbete, gemenskap, uppmuntran och möjligheter att utvecklas.Vi söker dig som har förskollärarexamen. Som person är du trygg och stabil med varm och positiv inställning till din omvärld. Du tar initiativ och kan strukturera, samt har lätt att skapa goda relationer till barn och vuxna. Du är bra på samarbeta, tycker om att komma med nya ideér och driva projekt framåt. Under året kommer vi att implementera kommunikationsplattformen InfoMentor och baskunskaper i IT är en viktigt kunskap för tjänsten.Vill du bli en i vårt härliga team? Som förskollärare på Backsippan arbetar du för att stödja barnen i att utveckla en trygg grund av självkänsla, lust att lära och ansvarstagande att bära med sig i ett fortsatt livslångt lärande. Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Att arbeta hos oss innebär dagar med engagerade kollegor, utmaning och utveckling, god atmosfär och vällagad mat från eget kök i en lugn och trevlig miljö i Kalmar.Tjänsten innebär ett föräldravikariat på 100 % med start senast 200201 och fram till 210301 med möjlighet till förlängning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För anställning begär vi att se aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och vikariatet kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Förskollärare i Kalmar kommun- ett lätt beslut

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Till våren kommer vi att behöva förskollärare till flera av våra förskolor och detta är en samlingsannons för dem. Vi har tjänster för både dig som är ny i yrkesrollen samt dig som har längre erfarenhet av arbetet.

Om du enbart är intresserad av en specifik tjänst eller arbetsplats får du gärna ange det i ditt personliga brev. Vi hanterar ansökningarna löpande så skicka in din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och bidra till barns utveckling och lärande i ett framtidsperspektiv? Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. I Kalmars förskolor har vi en hög andel legitimerade förskollärare.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

I våra förskolor satsar vi på din yrkesmässiga utveckling. Är du ny i rollen kommer du, utöver samarbetet med kunniga kollegor, att ha regelbunden kontakt med en av våra erfarna mentorer.

För dig som har arbetat ett antal år inom förskolan finns det flera möjligheter till karriärvägar, hos oss i Kalmar kommun.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har ett stort engagemang för ditt yrke. Som person är du positiv, flexibel, ansvarstagande och du har en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att vara med och utveckla verksamheten och en förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kanske passar du extra bra för just någon av tjänsterna? Beroende på din kompetens och ditt intresse, kanske du skulle vilja arbeta extra med något av följande: pedagogisk dokumentation, interkulturell pedagogik, estetiska lärprocesser, jämställdhet, läs- och skrivinlärning, matematik, utomhuspedagogik, naturvetenskap och teknik, specialpedagogik, IT som pedagogiskt verktyg, idrott och hälsa eller Reggio Emilia.

Är du utbildad förskollärare med intresse av att vara med och utveckla vår förskola så ser vi fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Legitimerad förskollärare Förskolan Rockneby

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Rockneby är ett samhälle ca 2 mil norr om Kalmar med förskola, skola och äldreomsorg mitt i byn. I samhällets hjärta ligger Förskolan Rockneby med verksamhet för barn 1-5 år.

Förskolan har tio avdelningar/hemvister i två olika byggnader, dessa är uppdelade i olika åldersgrupper.ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad förskollärare som är engagerad, initiativrik och vill driva det pedagogiska arbetet framåt. Du behöver ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl förtrogen med styrdokumenten. Du behöver också vara lösningsfokuserad, drivande och ha god samarbetsförmåga.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskola där barn får vara barn

Vacker, hemlik miljö med stor trädgård söker engagerad förskollärare. Vi har små barngrupper och är ett positivt team. Tillträde enligt överenskommelse. Visa mer
Vacker, hemlik miljö med stor trädgård söker engagerad förskollärare. Vi har små barngrupper och är ett positivt team. Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Förskollärare Pulpeten - Smedjan

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!


Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

På förskolan Pulpeten-Smedjan arbetar vi utifrån vår verksamhetsidé och de valda värdeorden: Allas lika värde, Trygghet, Glädje, Engagemang och Respekt.
Här bedrivs ett aktivt jämställdhetsarbete samt ett utvecklingsarbete med undervisningsmiljöerna.
Våra förskolor har Grön Flagg-utmärkelse.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar i arbetslag i förskolan där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Du ansvarar för undervisningen och för att planera, genomföra, dokumentera samt utvärdera utbildningen i enlighet med styrdokumenten. Du kommer att samarbeta med vårdnadshavare för att främja barnens utveckling. Du följer pedagogisk forskning och bedriver pedagogiskt utvecklingsarbete.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare.
Innan anställning ska sökande kunna uppvisa utdrag från polisens belastningsregister.
Vikt läggs vid att sökande är flexibel, har god samarbetsförmåga och är engagerad i uppdraget.

ÖVRIGT
Du söker tjänsten genom länken i denna annons. För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Visa mindre

Förskollärare sökes till Förskolan Vimpeltorpet

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

På vår förskola inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi med utgångspunkt kring en gemensam människosyn och barnsyn. Ett ställningstagande som innebär att vi ser ett barn som är rikt och kompetent med en stark inneboende kraft att utforska värden. Barn måste få lära sig genom att använda alla sina sinnen, utifrån ett forskande förhållningssätt, att själva få ställa de frågor och konstruera de problem som de vill undersöka. Att ha en reflekterande pedagogik tillsammans med barnen där vi tillsammans diskuterar och går i dialog med varandra och omgivningen Vad är det som fångar barnens intresse just nu och hur utmanar vi deras teorier och hypoteser om världen de undersöker., det går att tänka på fler sätt kring någonting.

De vuxna är medskapande av kunskap och undervisar från situation från situation. Undervisning handlar om att upptäcka, ställa frågor, väcka barnets intresse och sätta saker i rörelse, berika och ge barnen tid att göra om och om igen på olika sätt.

Genom pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg kan vi synliggöra vårt arbetssätt och pedagogiska tänkande. Att försöka förstå och lyssna in det som pågår bland barnen och dokumentera detta men också ge barnen själva möjligheter att dokumentera sitt eget eller andras lärande och undersökande.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med engagerade kollegor som består av förskollärare, barnskötare, ateljepedagog, IT-pedagog samt specialpedagog.
Vi är en nyöppnad förskola och är i uppstarten av uppbyggandet av vår enhet. Förskolan Snurrom är belägen i en ny stadsdel i Kalmar och öppnades i mars 2018. Vår nästa förskola är under byggnation och öppnar under början av 2020. Är du nyfiken på vilken plats en förskola får i nya stadsdelar i en stad då är detta rätt plats för dig!

Dina arbetsuppgifter hos oss innebär att organisera och leda det pedagogiska arbetet framåt med ett systematisk kvalitetsarbetestänk. Du ska även bedriva ett projekterande arbetssätt som grund för lärande och utforskande tillsammans med barnen och kollegorna. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att skapa kreativa och utmanande miljöer på hela förskolan samt för att ni bedriver en pedagogisk verksamhet som möjliggör ett utforskande och lärande hela dagen både inomhus och utomhus.
I ditt arbete som förskollärare ingår det även att samarbeta med hela arbetslaget för att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling för alla våra barn. Du ska också motivera och leda dina kollegor till att arbeta mot våra mål, du ska dela med dig av din kunskap samt skapa ett klimat av engagemang och delaktighet i på förskolan.

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med att utveckla förskolan utifrån läroplanens intentioner och mål.

Det är av största vikt att du är med och skapar en bra kultur och arbetsmiljö på förskolan.
Du ska bidra med en värme och omtanke som barn, föräldrar, kollegor och besökande kan känna av på förskolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskolan. Du är professionell i din yrkesroll och vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i förskola.

Som förskollärare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta. Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

Vi ser gärna att du har erfarenhet/intresse för Reggio Emilia inspirationen samt arbete med TAKK och språkutvecklande arbetssätt.
Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare.

Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Förskolan Djurängen

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Förskolan Djurängen ligger i ett naturskönt område strax norr om Kalmars innerstad. Vår utemiljö är en naturlig del av vår pedagogiska miljö som vi använder dagligen. Det är blandad bebyggelse med villor och flerfamiljshus.
Vår vision är ”En trygg miljö för lärande” där vi strävar efter att skapa en trygghet för våra barn under hela dagen på förskolan och i alla dagens moment.

På förskolan Djurängen arbetar vi aktivt med en språkstimulerande miljö där vårt mål är att våra barn ska förstå och bli förstådda av sin omgivning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som brinner för ditt uppdrag som förskollärare. Du har också drivkraften att vidareutveckla vår förskola ihop med dina kollegor. Du tydliggör och synliggör vår verksamhet och barnens lärprocesser genom pedagogisk dokumentation. I allt ditt arbete har du som vi andra ett förhållningssätt som utgår från FNs barnkonvention.

Du, tillsammans med dina kollegor arbetar ständigt med att utveckla, reflektera över samt vara en närvarande pedagog. Lärmiljöerna ska skapa nyfikenhet och kreativitet, samt ge stöd för olika organisatoriska lösningar, arbetssätt och metoder. Arbetslaget utformar utbildningen utifrån styrdokument samt barnens behov och intressen.

På förskolan Djurängen vill vi att alla ska känna sig välkomna och stävar efter ett gott samarbete med vårdnadshavare, kollegor och barn. Vi är lyhörda, ser olikheter som något positivt och jobbar ständigt med att skapa goda relationer. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor men känner dig också trygg med att arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor.

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen utifrån styrdokument och barns intressen. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av undervisning och utbildning.

Vi kommer under hösten öppna vår nybyggda förskola Djurängsbacken som består av fyra avdelningar. Här kommer vi att ta emot enhetens äldsta barn. Lokalerna på Djurängsbacken är ljusa, transperenta och rymliga.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare.

Du arbetar pedagogiskt utifrån funktionsbeskrivning i barngrupp med övriga i arbetslaget och på Förskolan Djurängen. Du har god samarbetsförmåga, är lösningsinriktad och ser möjligheter.

Du har ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett socialt och öppet klimat. Du är stolt över ditt yrkesval, inspireras av utmaningar och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi förväntar oss att du är en närvarande, medforskande och "genuint nyfiken" pedagog.

Utifrån våra styrdokument planerar, genomför, följer du upp samt utvärderar arbetet med hjälp av vårt systematiska kvalitetsarbete på enheten.

Du deltar aktivt i pedagogiska reflektionsgrupper, arbetslagsreflektioner och på arbetsplatsträffar och bidrar till enhetens kollegiala lärande.

Erfarenheter och utbildning kring arbete med pedagogisk dokumentation ses som ett plus. Det är en merit om du kan använda TAKK som alternativt kommunikationsmedel.


ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Björkenäs Förskola

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Förskolan Björkenäs är belägen i ett naturskönt område i norra Kalmar centralort med tillgång till skog, vatten och ängsmark som ger en möjlighet för barnen att forska i miljön.

Vi erbjuder följande verksamheter:
Förskola
Kväll, helg och nattverksamhet.
Björkenäs förskola är en mindre enhet och består av 7 förskoleavdelningar. Vi har ett nära samarbete med övriga enheter i Kalmarsundsnätet.
På Björkenäs förskola arbetar vi för att alla barn ska få förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag. Vi strävar efter att alla barn ska känna trygghet i sin egen identitet, ha en god självkänsla och en stark tilltro till sin egen förmåga. Alla barn ska känna att de är betydelsefulla. Vi skapar en meningsfull utbildning som utgår ifrån barnens naturliga lust att lära, där lärandet , kreativitet och trivsel blomstrar.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter hos oss innebär att organisera och leda det pedagogiska arbetet. Du ska vara med och erbjuda en förskola som ger grunden till det livslånga lärandet där verksamheten är trygg, rolig och lärorik.
Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att skapa kreativa och utmanande miljöer på hela förskolan samt för att ni bedriver en pedagogisk verksamhet som möjliggör ett utforskande och lärande hela dagen både inne och ute.
Viss del administrativt arbete kan ingå i tjänsten.
Välkommen att söka tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare Smedby

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Förskolan Smedby erbjuder följande verksamheter:
Förskola 1-5 år
Helg- och kvällsomsorg
Öppen förskola

Förskolan Smedby omfattar 14 avdelningar. I Förskolan Smedby ingår Kroggärdet , Smedängen och Tingbydals förskoleverksamhet , Helg- och kvällsomsorg samt Öppen förskola.

Smedby samhälle är beläget 10 km väster om Kalmar med ca 5000 invånare.

ARBETSUPPGIFTER
Som pedagog är det viktigt att du vill vara med och skapa pedagogiska lek och lärande miljöer. Du ska vara med och erbjuda en förskola som ger grunden till det livslånga lärandet där
verksamheten är trygg, rolig och lärorik.
De första åren i barnens liv lägger grunden för
identitet, självkänsla värderingar. Därför är barns tid hos oss särskilt viktig. Vil DU vara med och skapa denna verksamhet. Välkommen att söka jobbet.

KVALIFIKATIONER
Utbildad förskollärare. Meriterande är erfarenheter av att jobba i ett mångkulturellt sammanhang.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskolan Lindö söker Förskollärare

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en yrkesstolt förskollärare till vår förskola Lindö. Vi söker dig, som i ditt uppdrag är engagerad, initiativrik och har en bra förmåga att skapa goda relationer. Du förväntas också ha ett genuint intresse och fokus på barns förmågor, nyfikenhet och intressen i ett lärande- såväl som i ett omsorgsperspektiv. Att barnen erbjuds en god och utmanande pedagogisk utbildning där omsorg, fostran, lärande och undervisning bildar en helhet är viktigt för "en förskola i toppklass". Vi vill att du ser reflektion och pedagogisk dokumentation som naturliga arbetsredskap för att kvalitetssäkra verksamhetens mål. Som medarbetare hos oss finns det goda möjligheter till kompetensutveckling. I det dagliga arbetet finns också förskolans specialpedagog tillgänglig för reflektion, handledning och samverkan i olika former. Du ansvarar för att tillsammans med övrig personal arbeta så att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Du ska vara väl förtrogen med styrdokumenten samt ha förmåga att omsätta dem i praktiken. Du sätter barnens, ditt och det kollegiala lärandet i fokus. Vidare ser vi att du är lösningsinriktad, drivande, har en god samarbetsförmåga, har ett positivt förhållningssätt, är en närvarande pedagog och ser olikheter som en tillgång.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som gillar utmaningar och vågar tänka både utanför och innanför "boxen". Du ska ha god förståelse för barns sätt att kunskapa och hur du som pedagog utmanar barnen i att ta nya steg i sitt lärande.

Samarbete och nytänkande är viktigt för oss och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska vara utbildad legitimerad förskollärare.

Vi kommer löpande under ansökningstiden att kalla till intervju, så vänta inte med att skicka in en ansökan.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskolelärare sökes till HT 2019

Förskolan Lunden söker schemalagd vikarie till höstterminen 2019.Förskolan Lunden är en waldorfinspirerad förskola med 16 barn varav 2 storbarnsgrupper och 1 småbarnsgrupp med 4 medarbetare. Förskolan är belägen i en lugn och vacker miljö två mil söder om Kalmar. Vi har en fantastisk utemiljö med en stor trädgård samt är omgivna av åkrar och kulturmark. Vår närmsta granne är Solmarka Gård.Förskolan Lunden är en fristående förskola med styrelse och kollegie... Visa mer
Förskolan Lunden söker schemalagd vikarie till höstterminen 2019.Förskolan Lunden är en waldorfinspirerad förskola med 16 barn varav 2 storbarnsgrupper och 1 småbarnsgrupp med 4 medarbetare. Förskolan är belägen i en lugn och vacker miljö två mil söder om Kalmar. Vi har en fantastisk utemiljö med en stor trädgård samt är omgivna av åkrar och kulturmark. Vår närmsta granne är Solmarka Gård.Förskolan Lunden är en fristående förskola med styrelse och kollegie i tätt samarbete. Kika gärna in på vår hemsida för mer information påhttps://forskolanlunden.seVi söker i första hand efter dig som är färdigutbildad förskollärare men även dig som är under utbildning och brinner för att arbeta med barn. Vikariatet startar i Augusti och pågår fram till årsskiftet men kan även leda till en tjänst på längre sikt. Tjänsten är 75%Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Välkommen med din ansökan till [email protected] Visa mindre

Förskolepedagog

Waldorfförskolan Ekan söker en utbildad förskolepedagog.Vi är en lite förskola med tillstånd upp till 25 barn, just nu har vi inte fullsatt.Du ska kunna jobba självständigt och gärna ha en bakgrund inom Waldorfpedagogiken, men det är inget krav.Vi ser gärna att om du inte har en bakgrund inom Waldorfpedagogiken att du ställer dig positiv till att vidareutbilda dig inom Waldorfpedagogiken Visa mer
Waldorfförskolan Ekan söker en utbildad förskolepedagog.Vi är en lite förskola med tillstånd upp till 25 barn, just nu har vi inte fullsatt.Du ska kunna jobba självständigt och gärna ha en bakgrund inom Waldorfpedagogiken, men det är inget krav.Vi ser gärna att om du inte har en bakgrund inom Waldorfpedagogiken att du ställer dig positiv till att vidareutbilda dig inom Waldorfpedagogiken Visa mindre

Förskollärare Förskolan Rockneby

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

Rockneby är ett samhälle ca 2 mil norr om Kalmar med förskola, skola och äldreomsorg mitt i byn. I samhällets hjärta ligger Förskolan Rockneby med verksamhet för barn 1-5 år.

Förskolan har åtta avdelningar/hemvister i två olika byggnader, dessa är uppdelade i småbarnsgrupper 1-3 år och äldrebarnsgrupper 3-5 år. Förskolan arbetar tematiskt med sagan som den röda tråden.ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån internationella, nationella och kommunala styrdokument kring barn i åldrarna 1-5 år i förskolan. Du undervisar barnen, och har ansvaret i uppdraget att främja deras utveckling och lärande.
Du utarbetar handlingsplan för barn i behov av särskilt stöd, genomför kontinuerliga utvecklingssamtal med vårdnadshavare och planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån internationella,
nationella och kommunala styrdokument.
Som förskollärare ansvarar du för att dokumentation, uppföljning, utvärdering och analys omfattar hur läroplansmålen integreras med varandra i det pedagogiska arbetet. Du följer pedagogisk forskning och bedriver pedagogiskt utvecklingsarbete och arbetar med och har ansvaret för den pedagogiska miljön.

KVALIFIKATIONER
Du har genomgången utbildning till förskollärare, gärna förskollärarlegitimation.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare till Förskolan Ljusstaden - kort rekryteringsprocess

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

På förskolan Ljusstaden möts många olikheter. Förskolan är belägen i ett växande, naturskönt område i norra Kalmar centralort med tillgång till skog, vatten och ängsmark runt knuten. Vår verksamhetsidé. ”Glädje, nyfikenhet och framtidstro, väcker lusten att leka och lära” ger rika tillfällen till upptäckande och lärande för barnen. Utepedagogik är en stor del av vår verksamhet och ”Det du inte kan göra inne kan du göra ute” – blir därmed ett tillägg i utforskandet och lärandet tillsammans med barnen. Vi arbetar med ett gemensamt tema för hela förskolan och med pedagogisk dokumentation som en del av vårt pedagogiska förhållningssätt synliggör vi kunskapandet och lärandet för barn, vårdnadshavare och personal. Vi har alltid lärandet i fokus – och fokus på hur vi på många olika sätt lär och ger barnen bästa möjlighet till lärande ex demokrati, empati, matematik, svenska, skapande, naturvetenskap och teknik!

Hos oss är alla lika viktiga och en del i ett sammanhang och ”tillsammansskap”; barn, vårdnadshavare och personal. För oss är det viktigt att se att olikheter föder kreativitet, delaktighet, respekt, nyfikenhet och att vi lär av varandra och för livet. Alla är vi olika och därför lika!


ARBETSUPPGIFTER
Arbete i barngrupp på förskola med ansvar för undervisningen på avdelningen. Det innebär att tillsammans i arbetslaget, som innehåller förskollärare och barnskötare, utifrån ett tematiskt arbetssätt, systematiskt och kontinuerligt planera, genomföra och utvärdera utbildningen för barnen.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har intresse för pedagogisk dokumentation eller att du vill lära dig mer om detta verktyg. Meriterande är också om du har kompetens i att arbeta med utepedagogik, matematik- eller svenska/språk-utveckling, naturvetenskap/teknik eller IT för små barn. Ett plus är om du också arbetar ur ett jämställdhetsperspektiv med barns olika uttrycksformer i centrum.
Den viktigaste kvalifikationen ser vi är att du vill lära och utvecklas tillsammans med oss med barnets lärande i centrum. Det är också viktigt att du trivs med att arbeta i arbetslag där allas olikhet är en styrka!

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Förskollärare Oxhagen - Malmen

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt... Visa mer
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

På utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1650 personer uppdelade på 32 enheter.

På Förskolan Oxhagen-Malmen vill vi att våra förskolor ska vara välkomnande, en plats där alla barns intresse, tankar och erfarenhet tas tillvara och blir hela gruppens angelägenhet
Bemötandet är viktigt, liksom att känna att man lär och utvecklas i ett meningsfullt sammanhang. Att man kan känna sig delaktig och kan påverka sin dag. Förskoletiden ska vara meningsfull och verka för en hållbar framtid.

Vårt gemensamma tema utgår ifrån staden. Vi ser värdet av att temat "kittas" ihop med omvärlden. Vi har en förhoppning av att barnen skapar en större relation till sin stad och kan bli aktiva aktörer i samhället.

Vi tänker att gemensamt innehåll gynnar kreativa möten mellan barnen. Det blir gemensamma beröringspunkter, men också intressanta skillnader. Ett engagerande innehåll gör att barnen och pedagogerna vill söka kunskap tillsammans. Barn och pedagoger ger olika platser och företeelser värde för att de utforskar dem tillsammans.

En viktig del av ett utforskande förhållningssätt är hur vi organiserar miljöer som tillsammans med olika frågor som barn och pedagoger ställer bjuder in till ett kooperativt undersökande. Vi vill erbjuda en miljö där barnen kan utforska med kropp, tanke och sinnen. Kunskap skapas i möte mellan varandra, med den pedagogiska miljön och material.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån internationella, nationella och kommunala styrdokument kring barn i åldrarna 1 5 år i förskolan. Du undervisar barnen, och har ansvaret i uppdraget att främja deras utveckling och lärande
Du utarbetar handlingsplan för barn i behov av särskilt stöd, genomför kontinuerliga utvecklingssamtal med föräldrar/vårdnadshavare och planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån internationella,
nationella och kommunala styrdokument
Som förskollärare ansvarar du för att dokumentation, uppföljning, utvärdering och analys omfattar hur läroplansmålen integreras med varandra i det pedagogiska arbetet. Du följer pedagogisk forskning och bedriver pedagogiskt utvecklingsarbete och arbetar med och har ansvaret för den pedagogiska miljön

Som förskollärare i förskolan medverkar du i Lärarutbildningen samt handleder elever
från gymnasieskola, grundskola mm.

KVALIFIKATIONER
Du har genomgången utbildning till förskollärare

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Vi söker nu legitimerad förskolelärare eller barnskötare

Montessori Regnbågen har Folkuniversitetet som huvudman. Förskolan består av fyra avdelningar för barn i åldern 1-5 år och har för närvarande 70 barn. Grundskolan, som ligger i samma byggnad, har 105 elever i förskoleklass till och med årskurs 6. Sammanlagt arbetar ca 40 personer här. Vi erbjuder en inspirerande, strukturerad och stimulerande miljö, kompetent personal och en positiv framtidstro med Montessoripedagogiken som grund. Vi söker nu leg... Visa mer
Montessori Regnbågen har Folkuniversitetet som huvudman. Förskolan består av fyra avdelningar för barn i åldern 1-5 år och har för närvarande 70 barn. Grundskolan, som ligger i samma byggnad, har 105 elever i förskoleklass till och med årskurs 6. Sammanlagt arbetar ca 40 personer här.

Vi erbjuder en inspirerande, strukturerad och stimulerande miljö, kompetent personal och en positiv framtidstro med Montessoripedagogiken som grund.

Vi söker nu legitimerad förskolelärare eller barnskötare.

Vår förväntan på dig som söker
legitimerad förskolelärare eller motsvarande
barnskötare
Montessoriutbildning eller erfarenhet från arbete på montessoriförskola,
har erfarenhet från arbete i förskola, gärna fristående.
Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med tillträde 190805 till och med 200802.

På avdelningarna Pärlan och Diamanten vistas 13 barn mellan 1-3 år under ansvar av tre pedagoger. Dagen delas in i ett längre arbetspass både ute och inne på förmiddagen, vila efter lunchen och utevistelse på gården med fri lek efter mellanmålet på eftermiddagen.
På Gula och Gröna avdelningen vistas 22 barn mellan 3-5 år under ansvar av tre pedagoger. Dagen delas in i ett längre arbetspass inomhus på förmiddagen och en längre utevistelse på gården med fri lek på eftermiddagen.
Miljön såväl inom- som utomhus är väl förberedd. Barnen kan alltid själva välja om de vill arbeta med något av montessorimaterialet, sy, skapa, spela spel eller vara delaktig i omvårdnaden av inomhusmiljön. Putsa speglar, mata fiskarna eller sopa golvet är en naturlig del av barnens vardag på förskolan.

Vårt förhållningssätt som pedagoger i en montessoriverksamhet är att bemöta varje barn med respekt. Vi försöker alltid att ge barnen den tid de behöver för att klara av så mycket som möjligt själva. Pedagogerna fungerar som vägledare och stöttar barnet till att bli en självständig, stark och trygg individ. Vår miljö är utformad efter barnens behov. Allt materiel som är framme är placerat på låga hyllor så att barnen själva kan ta fram det dm vill arbeta med och också lära sig ta ansvar för att hålla ordning i miljön. Det ska vara inspirerande att komma in på en montessoriförskola. Materielen ska locka och inspirera barnen och utmana till utveckling och lärande.

Sista dag för ansökan är den 10 maj 2019. Ansökan tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg.

Kontaktpersoner
Maria Isaksson, 0480-432216 direktnummer eller [email protected]
Carina Björk Johansson, 0480-432217 direktnummer, 0733-477170 eller [email protected], Rektor och förskolechef
Facklig företrädare för Lärarförbundet är Jonas Lundqvist 0480-45 02 13.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Folkuniversitetet, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Förskollärare

Kalmar Waldorfsskola söker en förskolepedagog till hösten.Vi har en liten grupp på runt 10 barn som söker dig som vill ta ansvar för klassen.Helst ser vi att du är utbildad inom Waldorfpedagogiken, om inte att du har ett intresse för och gärna vill utbilda dig inom Waldorfpedagogiken, ta till dig allt vad pedagogiken har att erbjuda Visa mer
Kalmar Waldorfsskola söker en förskolepedagog till hösten.Vi har en liten grupp på runt 10 barn som söker dig som vill ta ansvar för klassen.Helst ser vi att du är utbildad inom Waldorfpedagogiken, om inte att du har ett intresse för och gärna vill utbilda dig inom Waldorfpedagogiken, ta till dig allt vad pedagogiken har att erbjuda Visa mindre

Förskollärare / lärare i förskola

Förskolan Hjärtat söker en förskollärare/lärare i förskola till föräldravikariatet som börjar 12/8-19 och sträcker sig ett år framåt och ev förlängning. Förskolan Hjärtat finns i Trekanten och har en barngrupp med 1-5 års verksamhet. För mer information om oss gå in på www.hjartat.com och även välkommen att kontakta Lotta förskolechef. Visa mer
Förskolan Hjärtat söker en förskollärare/lärare i förskola till föräldravikariatet som börjar 12/8-19 och sträcker sig ett år framåt och ev förlängning.
Förskolan Hjärtat finns i Trekanten och har en barngrupp med 1-5 års verksamhet. För mer information om oss gå in på www.hjartat.com och även välkommen att kontakta Lotta förskolechef. Visa mindre