Lediga jobb som Maskinkonstruktör i Kalmar

Se lediga jobb som Maskinkonstruktör i Kalmar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kalmar som finns hos arbetsgivaren.

Mekkonstruktör

Ansök    Okt 23    Arenco AB    Maskinkonstruktör
VI ERBJUDER Det här är jobbet för dig som önskar ett varierande och utmanande arbete inom konstruktion och utveckling – i ett tekniskt och internationellt företag. Vi är i ett skede där vi fokuserar på nya marknader och nya tekniska lösningar. Vill du utvecklas med oss? ROLL OCH UPPGIFTER Arenco tillverkar och säljer maskiner inom affärsområdena; Tändsticksmaskiner, Förpackningsmaskiner och Fiskprocessmaskiner. Rollen är placerad vid Arencos kontor i Kal... Visa mer
VI ERBJUDER
Det här är jobbet för dig som önskar ett varierande och utmanande arbete inom konstruktion och utveckling – i ett tekniskt och internationellt företag. Vi är i ett skede där vi fokuserar på nya marknader och nya tekniska lösningar. Vill du utvecklas med oss?
ROLL OCH UPPGIFTER
Arenco tillverkar och säljer maskiner inom affärsområdena; Tändsticksmaskiner, Förpackningsmaskiner och Fiskprocessmaskiner. Rollen är placerad vid Arencos kontor i Kalmar. Antalet medarbetare i Kalmar är ca 30, och merparten arbetar inom flera affärsområden.
Rollen hos oss som konstruktör innebär bl.a följande arbetsuppgifter:
· Att vara delaktig i utveckling av produkter och maskiner inom samtliga affärsområden ur ett tekniskt och applikationsbaserat perspektiv.
· Att ansvara för konstruktion och utveckling av nya produkter grundat på våra basmaskiner.
· Att ansvara för kundanpassningar och produktvård inom befintliga och pågående projekt.
· Att ansvara för att konstruktionslösningar uppfyller gällande direktiv och normer med avseende på produktsäkerhet, hygien och miljö.
· Eftersom vi jobbar mot en global marknad, innebär tjänsten även kundkontakter och resor.
Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Kvalifikationer
Vi söker dig som arbetat något eller gärna några år med kvalificerat konstruktionsarbete, gärna med inriktning på maskinkonstruktion. Du är högskoleingenjör eller motsvarande med maskininriktning som bas. Kunskaper inom el, mekatronik, pneumatik samt beräkning och materialkunskap är meriterande.
Förutom konstruktionserfarenhet är det meriterande med goda kunskaper om produktions och bearbetningsmetoder.
Meriterande är även kunskaper inom något affärssystem (Arenco använder Monitor), samt goda kunskaper i 3D-CAD (Arenco använder Inventor). Du behärskar det svenska och engelska språket väl, i såväl tal som i skrift
Som person är du drivande och självständig. Du är innovativ, har ett helhetstänkande och en teknisk-praktisk läggning. Du måste också ha god samarbetsförmåga, ett affärsmässigt tankesätt samt en vilja och förmåga att arbeta med flera uppgifter/projekt parallellt.


INTRESSERAD?
Din intresseanmälan med meritförteckning, märkt ”mekkonstruktör”, sänder du senast 2023-11-22 till: [email protected] Visa mindre

Tekniskt kunnig person till en spännande tjänst

Har du erfarenhet av arbete med maskiner / verktyg? Kan du CAD/CAM? Är du produktionstekniker, konstruktör, - eller maskinoperatör i grunden, med flera års erfarenhet och vill testa något nytt? Är du serviceinriktad och skulle tycka att det vore roligt med ett par resdagar varje vecka? Då är kanske den här tjänsten helt rätt för dig! Kunden står redo att ta emot dig i Kalmar! Om tjänsten : Vara behjälplig kunder, till liten del över telefon och i högre... Visa mer
Har du erfarenhet av arbete med maskiner / verktyg? Kan du CAD/CAM? Är du produktionstekniker, konstruktör, - eller maskinoperatör i grunden, med flera års erfarenhet och vill testa något nytt? Är du serviceinriktad och skulle tycka att det vore roligt med ett par resdagar varje vecka?

Då är kanske den här tjänsten helt rätt för dig! Kunden står redo att ta emot dig i Kalmar!

Om tjänsten :
Vara behjälplig kunder, till liten del över telefon och i högre utsträckning på plats, t.ex. med programmering och produktionslösningar. Att kunna konstruera i CAD och att kunna komma med verktygslösningar är viktigt. Resande 2-3 dagar per vecka, till kunder närliggande Kalmar tex Blekinge, Norra Skåne, Småland, Västervik med omnejd. Övrig tid hanteras de ärenden som du fått med dig efter besök- och förberedelser inför nästa kundbesök. Till huvudkontoret i Kalmar återkommer du med tex ritningar och andra uppdrag. Titeln för tjänsten är "teknisk säljare", med absolut tyngd i den tekniska delen.

Du som söker:
Du har din grund inom industri, du är kunnig på maskiner, tex svarv, fräs och skärande bearbetning. Du är social och lösningsorienterad och nyfiken på att ta din kunskap- och omvandla till något nytt. Du trivs i en serviceinriktad roll där du är expert inom ditt område och finns till hands för att hjälpa- och stötta kunder med tekniska problem. Du har ett intresse för maskiner och verktyg och ett kunnande som är brett. Flexibilitet, lösnigsorienterad, kunnig och serviceinriktad är 4 ledord som lyser starkt för denna tjänst. Du ör kunnig inom CAD CAM.


Är det Du?

Övrig info: Företaget är placerat i Kalmar. Heltid. Provanställning som leder till tills vidare om alla trivs med varandra.

Är du sugen på en ny utmaning? Skynda dig att söka, behovet finns omgående!
Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden löpt ut. Start enligt överrenskommelse. Intervjuer kommer att hållas fortlöpande. Varmt välkommen med din ansökan!
Kontakta gärna oss på Proper Group, om du har några frågor!

Rekryteringsansvarig:
Karin Signell Engelholm
073 150 81 90
[email protected] Visa mindre

Konstruktionsledare

Da Vinci är ett konsultföretag som erbjuder tjänster inom Produktutveckling, Produktionsteknik och Projektledning. Vi jobbar främst mot tillverkande industri och våra kunder återfinns inom tågindustri, lastbilstillverkning, kärnkraft, tillverkande industri och processindustri. Vi är baserade i Kalmar och de flesta av våra kunder finns i regionen. Da Vinci har idag 20 anställda där flera av dessa är delägare. Vi söker nu en Konstruktionsledare/Konstruktör i... Visa mer
Da Vinci är ett konsultföretag som erbjuder tjänster inom Produktutveckling, Produktionsteknik och Projektledning. Vi jobbar främst mot tillverkande industri och våra kunder återfinns inom tågindustri, lastbilstillverkning, kärnkraft, tillverkande industri och processindustri. Vi är baserade i Kalmar och de flesta av våra kunder finns i regionen. Da Vinci har idag 20 anställda där flera av dessa är delägare.
Vi söker nu en Konstruktionsledare/Konstruktör inom mekanik för att möta en ökad efterfrågan.
Som Konstruktionsledare/Konstruktör kommer du att balansera mellan att ge teknisk vägledning, stötta teamets professionella utveckling samt utföra eget konstruktionsarbete. Din förmåga att säkerställa projekten både tekniska krav samt tids- och budgetmässiga ramar kommer att vara avgörande för vår framgång.
Som Konstruktionsledare/Konstruktör på Da Vinci kommer du att få ett varierande och utvecklande arbete där du får skapa konstruktionslösningar i olika branscher, vilket ger dig en bred kunskap. Du kommer att få lösa tekniska problem och utveckla produkter för våra kunder.
Som anställd på Da Vinci får du relevanta utbildningar och utmanande arbetsuppgifter. Vi strävar efter långa relationer både med anställda och kunder och lägger därför stor vikt vid att du som anställd ska få ett uppdrag som passar dig bra. Vi har en familjär stämning på företaget och träffas ofta på olika aktiviteter.


Arbetsuppgifter

Planering och bemanning av kundprojekt med fokus på teknik och ekonomi.
Arbetsledning och stöd för mekanikkonstruktörer i deras dagliga arbete.
Aktivt deltaga i att välja och implementera tekniska lösningar, design, material etc för varje enskilt projekt.
Utföra eget konstruktionsarbete.
Bygga och underhålla långsiktiga relationer med kunder för att säkerställa en konstant hög nivå av kundnöjdhet.
Ansvara för kontinuerlig uppföljning och utvärdering av projektens framdrift.
Stödja personalen i deras professionella utveckling.
Medverka vid intervjuer av konstruktörer för projektens behov.

Vi söker dig som har
Minst 5 års erfarenhet av mekanisk konstruktion.
Flytande engelska är ett krav.
Körkort B
Erfarenhet av CAD gärna Inventor

Vid våra rekryteringar lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är driven, ansvarstagande och som har god samarbetsförmåga. Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor. Visa mindre

Erfaren Mekanikkonstruktör

Ansök    Aug 9    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Vi på sektionen inom Mekanik i Kalmar och Oskarshamn söker nu fler kollegor till vårt team, då vi ser ett stort behov av vår kompetens på markna... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Vi på sektionen inom Mekanik i Kalmar och Oskarshamn söker nu fler kollegor till vårt team, då vi ser ett stort behov av vår kompetens på marknaden och hos våra kunder framöver. Vi är 7 personer i teamet och jobbar framförallt med mekanikkonstruktion och projektledning. Vi arbetar med - och levererar lösningar till - många olika branscher såsom fordons-och tillverkningsindustrin samt energisektorn.


Jobbeskrivning
I rollen som mekanikkonstruktör hos oss kommer du vara en nyckelperson i arbetet med våra projekt. Rollen innefattar medverkan i allt från tidiga skeden vid framtagning av koncept och kalkylering till konstruktion i pågående projekt- och uppdragsleveranser. Du kommer få möjlighet att arbeta med olika delar inom utvecklingskedjan såsom konceptutveckling, kravspecificering, visualisering/modellering, konstruktion, beräkning och produktifiering.
Du jobbar tätt tillsammans med våra kunder när de behöver hjälp med förbättringar eller att utveckla helt nya lösningar. Vi arbetar med - och levererar lösningar till - många olika branscher såsom fordons-och tillverkningsindustrin samt energisektorn.
Placeringsort för tjänsten är Kalmar eller Oskarshamn, det som passar dig bäst!


Kravspecifikation
För att du ska trivas i rollen som konsult och på AFRY ser vi att du är en lagspelare, som tror på att samarbete är vägen till framgång. Att vara noggrann och organiserad i ditt arbete är en självklarhet för dig och du är nyfiken på att ta till dig ny kunskap och drivs av utveckling och problemlösning. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
En lämplig teknisk utbildning i botten och/eller motsvarande relevant erfarenhet.
Erfarenhet inom mekanik och konstruktion.
Kunskaper inom och arbetat i ett eller flera CAD-verktyg såsom Inventor, SolidWorks, Creo eller Catia V5.
Förmåga att kommunicera väl i svenska och engelska.
B-körkort.

Stämmer inte precis allt ovan överens med dig, men du fortfarande är en fantastisk kandidat – testa vingarna!


Ytterligare information
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.
Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta mig som är rekryterande chef, Stefan Löfqvist:
+46 10 505 70 07
[email protected]
Är du vår nästa kollega? Välkommen med din ansökan!
Intervjuer och urval sker löpande, med paus mellan v.27 - 32. Sista ansökningsdag är 2023-08-24. Vi har inte satt ett specifikt startdatum för tjänsten utan detta sätts enligt överenskommelse.


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till Semcon

Nu har du möjligheten att få arbeta hos en av Semcons kunder i Kalmar. Här erbjuds du en utmanande roll där du kommer få vara med och bygga upp ett framgångsrikt bolags olika CAD-processer. Om rollen I rollen som Mekanikkonstruktör kommer du tillsammans med en kollega att arbeta ute hos en av Semcons kunder i Kalmar. Kundföretag har en spännande framtid framför sig och du kommer vara en viktig del i deras fortsatta utveckling. Fokus framåt kommer vara att... Visa mer
Nu har du möjligheten att få arbeta hos en av Semcons kunder i Kalmar. Här erbjuds du en utmanande roll där du kommer få vara med och bygga upp ett framgångsrikt bolags olika CAD-processer.

Om rollen
I rollen som Mekanikkonstruktör kommer du tillsammans med en kollega att arbeta ute hos en av Semcons kunder i Kalmar. Kundföretag har en spännande framtid framför sig och du kommer vara en viktig del i deras fortsatta utveckling. Fokus framåt kommer vara att hjälpa kunden att skapa ordning och reda samt effektivisera arbetet. Mer information om tjänsten ges vid intervjutillfället.

Semcon sätter människan i centrum och under dina utvecklingssamtal kommer du och din chef att prata om vad du vill göra och hur du vill utvecklas framöver.

Din profil
För att lyckas i rollen som Mekanikkonstruktör är du en social person som gillar att träffa nya människor. Du kommer arbeta ute hos kund i Kalmar och därför är det viktigt att du är en god representant för Semcon. Kundens organisation har vuxit snabbt och du kommer få lära känna många nya personer. Därför är det viktigt att du gillar att träffa nya människor samt är social och trevlig. Du har även en förståelse samt respekt för den affär som kunden gör. Därför känner du ett ansvar och en vilja att leverera en slutprodukt som kunden känner sig nöjd med. Du är sugen på att ta dig an en utmanade och viktig roll för att hjälpa Semcons kund att lyckas framöver!

Skallkrav för tjänsten:
•YH-examen/Kandidatexamen/Civilingenjör/motsvarande inom Mekanik/Maskinteknik/Produktutveckling/CAD/Industriell Ekonomi/Motsvarande
•Relevant arbetslivserfarenhet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Kunskaper i olika CAD-program

Meriterande för tjänsten:
•Erfarenhet av arbete i Autodesk Inventor
•B-körkort

Du erbjuds
•Arbeta i en värderingsstyrd organisation som sätter människan och planeten först
•En spännande roll i ett företag som arbetar med de senaste teknologierna
•Möjlighet att testa på flera olika arbetsuppgifter
•Tillgång till fortbildning i Semcons utbildningsportal STEP
•Bra chefer och ett härligt arbetslag
•Roliga teamaktiviteter tillsammans med kollegorna
•Friskvårdsbidrag, flextid

Om Semcon
Semcon är ett internationellt teknikkonsultföretag fördelat på två affärsområden: Product Information samt Engineering och Digital Services. Du kommer ingå i affärsområdet Engineering och Digital Services och ingå i ett distrikt av konsulter fördelade på kontoren Växjö och Oskarshamn, med konsulter utstationerade på olika orter. Gruppen består idag av ca 20 medarbetare. I distriktet är många av Semcons insatser riktade mot anläggningsindustrin. Företaget har över 2 000 medarbetare fördelat på sju länder. Semcon hjälper sina kunder att omvandla teknik till unika användarupplevelser genom att förena fysiska och digitala lösningar. Semcon är en värderingsstyrd organisation, därför är det viktigt att du delar deras värderingar.

Hur du ansöker
För att söka tjänsten som Mekanikkonstruktör, vänligen ansök via: https://www.framtiden.com/. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Lisa Hannerz: [email protected] alt. 073–5168995. Vi arbetar med löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju order i Sverige samt i Oslo.

För tjänsten som Mekanikkonstruktör, kommer du inledningsvis vara anställd konsult via Framtiden AB. Därefter finns mycket goda möjligheter att gå över i anställning direkt hos Semcon.

Villkor
Startdatum: ASAP/Enl. ö.k.
Placeringsort: Kalmar
Arbetstider: Mån-fre, flex
Omfattning: Heltid Visa mindre

Konstruktör till Norden Machinery

Om företaget Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 800 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Dina arbetsuppgifter Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med konstruktionslösningar för tubfyllningsm... Visa mer
Om företaget
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 800 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.

Dina arbetsuppgifter
Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med konstruktionslösningar för tubfyllningsmaskiner och förpackningsmaskiner gentemot Norden Machinerys Customer Service-avdelning. Customer Service är en strategiskt viktig del av företaget, både tekniskt och ekonomiskt. Avdelningen säljer reservdelar, ombyggnationer samt tilläggsutrustning till Nordens tubfyllningslinjer runt om i världen. Linjerna innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.

Ditt arbete innebär att utifrån en given internorder bestämma vilka detaljer som behövs, göra beställningar i administrativt system samt göra kundanpassade konstruktioner. Du gör konstruktionsförbättringar av reservdelar och utrustning samt ombyggnationer av befintliga maskiner. Du är även delaktig i framtagning av tekniskt underlag till offertarbete för Customer Service-avdelningen, och har på det hela taget en nära och tät dialog med kollegorna där.

Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.

Din profil
Du bör vara högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete så är det meriterande. Du har god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är
- Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket
- Öppen och tycker om kontakt med andra människor
- Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på
- Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt
- Noggrann och har ett gott ordningssinne
- Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösning


Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget Premier. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marie Salebäck, telefon 072-0908980 eller e-post [email protected]

Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se, senast den 22 September 2023. Urvalsprocessen startar vecka 32.
Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Funderar du på att flytta till Kalmar län kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På www.flyttahit.nu kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.

Välkommen med din ansökan!

Om Premier
Premier är ett auktoriserat rekrytering- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Premier har verksamhet i 9 städer och är idag cirka 450 anställda. Vi är en helhetsleverantör vad gäller personal, där vi matchar arbetsplatser i alla branscher med rätt kompetens. Vi erbjuder flexibla bemanning- och rekryteringslösningar, vilket gör våra kunder mer konkurrenskraftiga på deras respektive marknad.

Hos oss är det viktigt att vår personal har goda och sunda arbetsvillkor, vilket gynnar både kund och konsult. Vår målsättning är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar samt erbjuda våra kunder och sökande bästa möjliga bemötande. Som vi på Premier brukar säga – vi jobbar med bra folk helt enkelt! Visa mindre

Erfaren Mekanikkonstruktör

Ansök    Jun 22    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Vi på sektionen inom Mekanik i Kalmar och Oskarshamn söker nu fler kollegor till vårt team, då vi ser ett stort behov av vår kompetens på markna... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Vi på sektionen inom Mekanik i Kalmar och Oskarshamn söker nu fler kollegor till vårt team, då vi ser ett stort behov av vår kompetens på marknaden och hos våra kunder framöver. Vi är 7 personer i teamet och jobbar framförallt med mekanikkonstruktion och projektledning. Vi arbetar med - och levererar lösningar till - många olika branscher såsom fordons-och tillverkningsindustrin samt energisektorn.


Jobbeskrivning
I rollen som mekanikkonstruktör hos oss kommer du vara en nyckelperson i arbetet med våra projekt. Rollen innefattar medverkan i allt från tidiga skeden vid framtagning av koncept och kalkylering till konstruktion i pågående projekt- och uppdragsleveranser. Du kommer få möjlighet att arbeta med olika delar inom utvecklingskedjan såsom konceptutveckling, kravspecificering, visualisering/modellering, konstruktion, beräkning och produktifiering.
Du jobbar tätt tillsammans med våra kunder när de behöver hjälp med förbättringar eller att utveckla helt nya lösningar. Vi arbetar med - och levererar lösningar till - många olika branscher såsom fordons-och tillverkningsindustrin samt energisektorn.
Placeringsort för tjänsten är Kalmar eller Oskarshamn, det som passar dig bäst!


Kravspecifikation
För att du ska trivas i rollen som konsult och på AFRY ser vi att du är en lagspelare, som tror på att samarbete är vägen till framgång. Att vara noggrann och organiserad i ditt arbete är en självklarhet för dig och du är nyfiken på att ta till dig ny kunskap och drivs av utveckling och problemlösning. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
En lämplig teknisk utbildning i botten och/eller motsvarande relevant erfarenhet.
Erfarenhet inom mekanik och konstruktion.
Kunskaper inom och arbetat i ett eller flera CAD-verktyg såsom Inventor, SolidWorks, Creo eller Catia V5.
Förmåga att kommunicera väl i svenska och engelska.
B-körkort.

Stämmer inte precis allt ovan överens med dig, men du fortfarande är en fantastisk kandidat – testa vingarna!


Ytterligare information
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.
Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta mig som är rekryterande chef, Stefan Löfqvist:
+46 10 505 70 07
[email protected]
Är du vår nästa kollega? Välkommen med din ansökan!
Intervjuer och urval sker löpande, med paus mellan v.27 - 32. Sista ansökningsdag är 2023-08-24. Vi har inte satt ett specifikt startdatum för tjänsten utan detta sätts enligt överenskommelse.
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Mechanical Design Engineer Modig Machine Tool in Kalmar

We are facing an extensive growht with several exciting machine projects underway and are now looking for a Machine Designer who wants to be involved in designing and developing our CNC machines. Do you have a great interest in mechanics, technology and innovation?You will be part of a team of experienced national and international colleagues who are committed, unpretentious and solution-focused. As a machine designer at MODIG, you will develop and design ... Visa mer
We are facing an extensive growht with several exciting machine projects underway and are now looking for a Machine Designer who wants to be involved in designing and developing our CNC machines.
Do you have a great interest in mechanics, technology and innovation?You will be part of a team of experienced national and international colleagues who are committed, unpretentious and solution-focused. As a machine designer at MODIG, you will develop and design technical solutions and functions. You are responsible for drawings, technical documents and work closely with sales, projects and purchasing department.
You thrive to contribute with your experience in design, mechanical engineering and machining.
We offer you favorable terms with good opportunities to develop and making a difference in an international environment.
To succeed, we believe that you;
· Have a technical education at university level
· Have experience in mechanical design in machine tools, motion or media
· Have good knowledge of CAD programs, preferably Solid Works
· Is a committed, responsive and curious team player
· Works in a structured and thorough manner
· Are fluent in both spoken and written English

ABOUT US
Modig Machine Tool is a family-owned company known as the world's leading manufacturer of customized premium machines for the aerospace and automotive industries. Our strong commitment to quality is rewarded with orders from leading OEMs and Tier 1 companies. Modig innovates and differentiates itself from the competition through an integrated flexible solution that includes problem-solving, tailor-made manufacturing, testing, training and ongoing technical customer support. Production is permeated by innovation, creativity and development. Read more on www.modig.se

APPLICATION
Take the opportunity to grow and develop with us! We will continuously make selections for the position, so do not wait with your application.
Want to know more? Contact recruiting manager Henrik Dankelmann at [email protected] or HR manager Heléne Gustafsson on 072 995 07 80.
Welcome with your application to [email protected], mark your application with "Mechanical Design Engineer” Visa mindre

Konstruktör till Norden Machinery

Om företaget Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 800 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Dina arbetsuppgifter Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med konstruktionslösningar för tubfyllningsm... Visa mer
Om företaget
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 800 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.

Dina arbetsuppgifter
Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med konstruktionslösningar för tubfyllningsmaskiner och förpackningsmaskiner gentemot Norden Machinerys Customer Service-avdelning. Customer Service är en strategiskt viktig del av företaget, både tekniskt och ekonomiskt. Avdelningen säljer reservdelar, ombyggnationer samt tilläggsutrustning till Nordens tubfyllningslinjer runt om i världen. Linjerna innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.

Ditt arbete innebär att utifrån en given internorder bestämma vilka detaljer som behövs, göra beställningar i administrativt system samt göra kundanpassade konstruktioner. Du gör konstruktionsförbättringar av reservdelar och utrustning samt ombyggnationer av befintliga maskiner. Du är även delaktig i framtagning av tekniskt underlag till offertarbete för Customer Service-avdelningen, och har på det hela taget en nära och tät dialog med kollegorna där.

Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.

Din profil
Du bör vara högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete så är det meriterande. Du har god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är
- Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket
- Öppen och tycker om kontakt med andra människor
- Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på
- Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt
- Noggrann och har ett gott ordningssinne
- Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösning


Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget Premier. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marie Salebäck, telefon 072-0908980 eller e-post [email protected]

Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se, senast den 6 Augusti 2023. Urvalsprocessen startar vecka 32.
Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Funderar du på att flytta till Kalmar län kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På www.flyttahit.nu kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.

Välkommen med din ansökan!

Om Premier
Premier är ett auktoriserat rekrytering- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Premier har verksamhet i 9 städer och är idag cirka 450 anställda. Vi är en helhetsleverantör vad gäller personal, där vi matchar arbetsplatser i alla branscher med rätt kompetens. Vi erbjuder flexibla bemanning- och rekryteringslösningar, vilket gör våra kunder mer konkurrenskraftiga på deras respektive marknad.

Hos oss är det viktigt att vår personal har goda och sunda arbetsvillkor, vilket gynnar både kund och konsult. Vår målsättning är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar samt erbjuda våra kunder och sökande bästa möjliga bemötande. Som vi på Premier brukar säga – vi jobbar med bra folk helt enkelt! Visa mindre

Norden Machinery söker en engagerad konstruktör

Ansök    Jan 13    Norden Machinery AB    Maskinkonstruktör
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledand... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.

VI ERBJUDER
Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.

ROLL OCH UPPGIFTER
Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med konstruktionsuppdrag för förpackningsmaskiner. Dessa innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.


KVALIFIKATIONER
Du bör vara högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete så är det meriterande. Du har god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Du är:
Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket
Öppen och tycker om kontakt med andra människor
Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på
Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt
Noggrann och har ett gott ordningssinne
Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösning


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta gruppchefen på Konstruktion, Magnus Karlsson tel 0480-44 78 12 eller Mary Winblad, HR, tel 0480-44 78 33 eller via [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida www.nordenmachinery.se


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Erfaren maskinprojektör/konstruktör inom VA-process

Ansök    Mar 17    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle. Making Future. Jobbeskrivning AFRY är en av de ledande aktörerna inom VA-området. Vi befinner oss i ett expansivt skede och då vi ständigt... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.
Making Future.
Jobbeskrivning
AFRY är en av de ledande aktörerna inom VA-området. Vi befinner oss i ett expansivt skede och då vi ständigt får möjlighet att arbeta med nya spännande projekt behöver vi utöka vår verksamhet med fler medarbetare. Sektion Water West/South är en sektion med många duktiga VA-ingenjörer inom projektering, utredning och maskin/process. Våra uppdrag kan exempelvis vara processoptimering, principförslag, projektering samt framtagande av förfrågningsunderlag men även riskanalyser, drift- och skötselinstruktioner och strategiska utredningar. Våra kunder är privata, kommunala eller statliga.
Vi söker nu erfarna och drivna maskinprojektörer.
Som maskinprojektör inom VA- process projekterar och designar du anläggningar med alla de maskiner, pumpar och rördragningar som krävs i inom dricksvattenproduktion, avloppsrening och pumpstationer m.m. Vi ser att du som erfaren projektör tar en ledande roll för designen av anläggningen i uppdragen tillsammans med våra processexperter. Hos oss kan du utvecklas mot teknikansvarig för maskin, projekteringsledare och i förlängningen uppdragsansvarig eller fördjupa dig inom maskinprojektering och bli expert inom det teknikområdet.
I förlängningen kan du också få ansvar för yngre kollegor och få en viktig roll som förebild, mentor och i att ge stöd åt dem i deras utveckling.
Tillsammans med medarbetare inom ditt teknikområde verkar du inom hela infrastruktur- och samhällsbyggnadssektorn. Varje uppdrag är unikt och kräver därigenom en unik laguppställning som anpassas efter uppdraget. En uppdragsorganisation kan därigenom bestå av kollegor från flera olika kontor inom företaget, ofta med någon kollega med lokal förankring för närhet till kunden
Du kommer arbeta med uppdrag i hela landet. Resor i tjänsten kan förekomma i begränsad omfattning. Du kommer däremot ha ett av våra kontor som din ordinarie arbetsplats. Ange därför önskad stationeringsort i din ansökan.
Kravspecifikation
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du gillar utmaningar och har en naturlig fallenhet för att skapa långa och hållbara relationer med kollegor och kunder. Du är kommunikativ och vet att samarbete en förutsättning för att nå resultat.
Du har relevant ingenjörsutbildning och mer än fem års erfarenhet av maskinprojektering och är van att arbeta i 3D CAD miljö. Det är meriterade om du har erfarenhet av maskinprojektering från exempelvis processindustrin eller kommunal VA-verksamhet samt att du kan Autodesk Plant 3D eller Autodesk Inventor. Vi ser även konsulterfarenhet som en merit. Du har minst B-körkort Då AFRY är ett internationellt företag ser vi att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift, för att kunna tillmötesgå våra kunders behov.
På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave –Devoted– Team players” vilket även säger mycket om den vi söker!
Ytterligare information
Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga. Vi kan erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.
Sista ansökningsdag är 30 april, men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter för frågor
Martin Cedergren, Gruppchef Water
[email protected]
0721-73 36 89
Anders Janson, Marknadschef Water West/South
[email protected]
0722-38 24 08


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Är du erfaren inom mekanik och industri? Kom och jobba med oss!

Ansök    Mar 10    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Vi på sektionen inom Mekanik i Kalmar och Oskarshamn söker nu fler kollegor till vårt team, då vi ser ett stort behov av vår kompetens på markna... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Vi på sektionen inom Mekanik i Kalmar och Oskarshamn söker nu fler kollegor till vårt team, då vi ser ett stort behov av vår kompetens på marknaden och hos våra kunder framöver. Vi är 7 personer i teamet och jobbar framförallt med mekanikkonstruktion och projektledning. Vi arbetar med - och levererar lösningar till - många olika branscher såsom fordons-och tillverkningsindustrin samt energisektorn.


Jobbeskrivning
I rollen som mekanikkonstruktör hos oss kommer du vara en nyckelperson i arbetet med våra projekt. Rollen innefattar medverkan i allt från tidiga skeden vid framtagning av koncept och kalkylering till konstruktion i pågående projekt- och uppdragsleveranser. Du kommer få möjlighet att arbeta med olika delar inom utvecklingskedjan såsom konceptutveckling, kravspecificering, visualisering/modellering, konstruktion, beräkning och produktifiering.
Du jobbar tätt tillsammans med våra kunder när de behöver hjälp med förbättringar eller att utveckla helt nya lösningar. Vi arbetar med - och levererar lösningar till - många olika branscher såsom fordons-och tillverkningsindustrin samt energisektorn.
Placeringsort för tjänsten är Kalmar eller Oskarshamn, det som passar dig bäst!


Kravspecifikation
För att du ska trivas i rollen som konsult och på AFRY ser vi att du är en lagspelare, som tror på att samarbete är vägen till framgång. Att vara noggrann och organiserad i ditt arbete är en självklarhet för dig och du är nyfiken på att ta till dig ny kunskap och drivs av utveckling och problemlösning. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
En lämplig teknisk utbildning i botten och/eller motsvarande relevant erfarenhet.
Erfarenhet inom mekanik och konstruktion.
Kunskaper inom och arbetat i ett eller flera CAD-verktyg såsom Inventor, SolidWorks, Creo eller Catia V5.
Förmåga att kommunicera väl i svenska och engelska.
B-körkort.

Stämmer inte precis allt ovan överens med dig, men du fortfarande är en fantastisk kandidat – testa vingarna!


Ytterligare information
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.
Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta mig som är rekryterande chef, Stefan Löfqvist:
+46 10 505 70 07
[email protected]
Är du vår nästa kollega? Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är 15 maj. Urval sker löpande så sök idag! Vi ser fram emot att höra ifrån dig!


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Maskinkonstruktörer till Kalmar

Ansök    Jul 29    Semcon Sweden AB    Maskinkonstruktör
På Semcon märks kulturen i både människa och teknik. Vi lever efter "People first, then technology" och är övertygade om att ett bra arbetsklimat kommer från delaktighet och gemenskap. Vår positiva, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade och då kan vi skapa de riktigt bra produkterna, tillsammans. Produkter som gör vår egen vardag lite enklare och mer hållbar. Som konsult på Semcon får du möjlighet att arbeta i roliga uppdrag... Visa mer
På Semcon märks kulturen i både människa och teknik. Vi lever efter "People first, then technology" och är övertygade om att ett bra arbetsklimat kommer från delaktighet och gemenskap. Vår positiva, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade och då kan vi skapa de riktigt bra produkterna, tillsammans. Produkter som gör vår egen vardag lite enklare och mer hållbar.

Som konsult på Semcon får du möjlighet att arbeta i roliga uppdrag hos olika kunder. Vi skapar tillsammans utmaningar för dig så du får utvecklas i en bra takt. Samtidigt vet vi att balans i livet är viktigt och vi förstår att du har ett liv utanför arbetet. Du kan känna dig trygg i att vi tar hänsyn till det och stöttar dig både i och mellan uppdrag för att du ska lyckas.

Vi söker nu konstruktörer med god förståelse för mekanisk konstruktion, produktionsteknik eller robotteknik. Vi tror att du har en teknisk utbildning bakom dig, antagligen på högskole- eller universitetsnivå. Du behöver ha erfarenhet av något CAD-verktyg t ex Catia, Creo, Solidworks eller Inventor.

För oss är det viktigt att du som konsult passar in i vår kultur och vill samma sak som vi. Med det inte sagt att vi alltid kommer vara överens, vi värdesätter olika synpunkter för att slutprodukten ska bli så bra som möjligt. Slutanvändarna är ingen homogen grupp och därför kan inte heller våra konstuktörer vara det.

Våra konsulter behöver ha en god förmåga att samarbeta med andra människor. VIktigt är också att du är strukturerad och lyhörd samt har en stor vilja att lära. Som konsult hos Semcon är du vårt ansikte ute hos kund. Vi har alla de förmåner du kan förvänta dig av ett modernt företag samt en och annan överraskning, t ex bidrag till ditt hemmakontor. Vi tillåter förövrigt remote work i den utsträckning konsulterna önskar och det fungerar gentemot kund.

Vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att du vill följa med på vår resa när vi tillsammans bygger ett riktigt vasst team inom produkt och produktionsutveckling.

Frågor och funderinger? Kontakta Team Manager Jonas Kallenberg, 0765698061, [email protected] Visa mindre

Epiroc söker Dokumentationsingenjör

Ansök    Maj 6    Experis AB    Maskinkonstruktör
Om Epiroc Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och... Visa mer
Om Epiroc

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har 14 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se.

Epirocs division Tools & Attachments utvecklar, tillverkar och marknadsför bergborrverktyg och grävmaskinsmonterade hydrauliktillbehör. Produkterna används för bergbrytning, gruvdrift, bygg och anläggning samt demolering och återvinning. Divisionen tillhandahåller även relaterad service. Divisionen har produktionsenheter på sex kontinenter, varav de största ligger i Sverige och Tyskland.

På Epiroc i Kalmar kombinerar vi det bästa av två världar. Samtidigt som vi tillhör en stor global koncern i världsklass är vi en självständig, flexibel och snabbrörlig organisation med stark kultur.

Är du en duktig skribent med ett stort tekniskt intresse och en hög teknisk förståelse? Brinner du för att låta din talang skapa värde för organisationen och kunderna? Låter detta intressant så ska du söka detta spännande jobb hos en internationell arbetsgivare med många möjligheter!

Om tjänsten

I rollen som Dokumentationsingenjör kommer du att arbeta att ta fram och underhålla teknisk dokumentation såsom instruktions- och säkerhetsmanualer samt reservdelskataloger. I samband med lansering av nya produkter är det din uppgift att producera teknisk information i form av bilder och text på engelska. Du deltar i olika projekt och produktreleaser och arbetar nära vår utvecklingsavdelning och vårt eftermarknadsteam. Du stödjer våra kundcenter att ha tillgång till korrekt teknisk dokumentation på våra digitala plattformar. Du förväntas också vara uppdaterad på och följa de juridiska aspekterna av att skapa teknisk dokumentation. Vi arbetar med moderna programvaror för att producera och leverera dokumentation av hög kvalitet. Dokumentationsteamet består idag av tre medarbetare med placering i Kalmar respektive Essen i Tyskland. I denna roll rapporterar du till Business System Manager. Tjänsten är placerad i Kalmar.

Om dig

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning inom teknik eller teknisk information alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet och med erfarenhet av liknande roll. Du har ett tekniskt intresse och en hög teknisk förståelse. I rollen förväntas att du är en god skribent och god administratör med mycket goda dator- och systemkunskaper. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift, även när det gäller teknisk engelska. Goda kunskaper i tyska är meriterande.

I den här rekryteringen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och för att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk och noggrann. Du är driven, självgående och med god struktur i ditt arbete. Din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer är mycket hög då tjänsten jobbar gentemot många kontaktytor. Som person är du lätt att samarbeta och har ett öga för detaljer.

Kontakt och ansökan

Epiroc samarbetar i den här rekryteringen med Jefferson Wells, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vid frågor, eller för mer information, vänligen kontakta rekryteringskonsult Magnus Carlhielm på 0708-546740, alternativt [email protected]. Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 25 maj Välkommen med din ansökan!

United. Inspired. Performance unites us, innovation inspires us, and commitment drives us to keep moving forward. In the 150 countries where you can find Epiroc, we encourage our employees to take ownership of their own development and careers with the support from their leaders.

We are committed to give you every opportunity to succeed in a culture of innovation, diversity and collaboration, combined with a caring atmosphere. Diversity and sustainability are key to grow fresh and innovative ideas and solutions for our customers. Visa mindre

Maskinkonstruktörer till Kalmar

Ansök    Jun 15    Semcon Sweden AB    Maskinkonstruktör
På Semcon märks kulturen i både människa och teknik. Vi lever efter "People first, then technology" och är övertygade om att ett bra arbetsklimat kommer från delaktighet och gemenskap. Vår positiva, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade och då kan vi skapa de riktigt bra produkterna, tillsammans. Produkter som gör vår egen vardag lite enklare och mer hållbar. Som konsult på Semcon får du möjlighet att arbeta i roliga uppdrag... Visa mer
På Semcon märks kulturen i både människa och teknik. Vi lever efter "People first, then technology" och är övertygade om att ett bra arbetsklimat kommer från delaktighet och gemenskap. Vår positiva, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade och då kan vi skapa de riktigt bra produkterna, tillsammans. Produkter som gör vår egen vardag lite enklare och mer hållbar.

Som konsult på Semcon får du möjlighet att arbeta i roliga uppdrag hos olika kunder. Vi skapar tillsammans utmaningar för dig så du får utvecklas i en bra takt. Samtidigt vet vi att balans i livet är viktigt och vi förstår att du har ett liv utanför arbetet. Du kan känna dig trygg i att vi tar hänsyn till det och stöttar dig både i och mellan uppdrag för att du ska lyckas.

Vi söker nu konstruktörer med god förståelse för mekanisk konstruktion, produktionsteknik eller robotteknik. Vi tror att du har en teknisk utbildning bakom dig, antagligen på högskole- eller universitetsnivå. Du behöver ha erfarenhet av något CAD-verktyg t ex Catia, Creo, Solidworks eller Inventor.

För oss är det viktigt att du som konsult passar in i vår kultur och vill samma sak som vi. Med det inte sagt att vi alltid kommer vara överens, vi värdesätter olika synpunkter för att slutprodukten ska bli så bra som möjligt. Slutanvändarna är ingen homogen grupp och därför kan inte heller våra konstuktörer vara det.

Våra konsulter behöver ha en god förmåga att samarbeta med andra människor. VIktigt är också att du är strukturerad och lyhörd samt har en stor vilja att lära. Som konsult hos Semcon är du vårt ansikte ute hos kund. Vi har alla de förmåner du kan förvänta dig av ett modernt företag samt en och annan överraskning, t ex bidrag till ditt hemmakontor. Vi tillåter förövrigt remote work i den utsträckning konsulterna önskar och det fungerar gentemot kund.

Vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att du vill följa med på vår resa när vi tillsammans bygger ett riktigt vasst team inom produkt och produktionsutveckling.

Frågor och funderinger? Kontakta Team Manager Jonas Kallenberg, 0765698061, [email protected] Visa mindre

Konstruktör CNC-maskiner

Modig Machine Tool är ett internationellt företag som tillverkar världsledande CNC-maskiner till prestigekunder som Boeing, Spirit, SAAB och Toyota. Brinner du för bearbetningsmaskiner och konstruktion, läs vidare! Vi söker dig som har hjärta och brinnande intresse för CNC-maskiner. Kanske är du ingenjör med inriktning mot maskinteknik, kanske har du arbetat många år med maskiner och tagit klivet över till design och konstruktion, ja då kallar vi det livet... Visa mer
Modig Machine Tool är ett internationellt företag som tillverkar världsledande CNC-maskiner till prestigekunder som Boeing, Spirit, SAAB och Toyota.
Brinner du för bearbetningsmaskiner och konstruktion, läs vidare!
Vi söker dig som har hjärta och brinnande intresse för CNC-maskiner. Kanske är du ingenjör med inriktning mot maskinteknik, kanske har du arbetat många år med maskiner och tagit klivet över till design och konstruktion, ja då kallar vi det livets skola.
Så länge du är en fena på konstruktion, maskinteknik och bearbetning och vill vara en del av ett familjärt och innovativt företag, vill vi komma i kontakt med dig!


ARBETSBESKRIVNING
Jobbtitel: Konstruktör
Rapporterar till: VD
Som konstruktör på Modig kommer du att ta fram konstruktionslösningar, utveckla tekniska lösningar, ta fram relevanta uppdragsunderlag och ansvara för ritningar och andra tekniska handlingar.
Du ansvarar för design och konstruktion baserat på lösningar framtagna av ledningen. Det framtagna materialet kommer att användas i offertfaser samt som inköpsunderlag för egendesignade maskiner.
I dina arbetsuppgifter ingår design och dimensionering av komponenter och maskiner samt framtagning av dokumentation som ritningsunderlag för inköp och produktion.
Du blir en aktiv och viktig del i det tekniska teamet och bidrar med konstruktions- och tillverkningstekniska frågor.


KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna sökande med erfarenhet från verkstadsgolvet.
Meriterande är om du har designat inom CNC-teknik och har erfarenhet av ett eller flera CAD-konstruktionsverktyg, gärna Solid Works.
Vi ser gärna att du har en vana av att rita tolerans- och passningsbilder, utföra FEM-beräkningar och/eller erfarenhet av att konstruera gjutgods och gjutgodsmodeller.
Som person är du noggrann, har god initiativförmåga, kan arbeta självständigt, är kommunikativ och trivs bra med att arbeta med många olika kontaktytor, både internt i organisationen och externt.
Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.


OM ARBETSGIVAREN
Modig Machine Tool är ett familjeägt företag känt som världens ledande tillverkare av specialtillverkade CNC-maskiner. Det finns inget utrymme för kompromisser i kvaliteten hos Modig. Läs mer på www.modig.se


ANSÖKAN
För frågor är du varmt välkommen att vända dig till, Therese Kälvö på 076-338 7443. Välkommen med din ansökan till [email protected]. Vi kommer löpande kalla till intervjuer men vill ha din ansökan senast 28 februari. Visa mindre

Konstruktör till AquaTeq® Sweden AB

Ansök    Okt 30    Aquateq Sweden AB    Maskinkonstruktör
Vi förstärker vår organisation och söker en konstruktör till AquaTeq® Sweden AB På AquaTeq® får du vara med och göra skillnad – varje dag. Kan du konstruktion, gillar utmaningar och vill ha en central roll på vår resa för hållbar och lönsam tillväxt? Då ska du läsa mer om tjänsten! Om tjänsten Som ansvarig mekanisk konstruktör på AquaTeq arbetar du med utveckling av nya såväl som befintliga produkter. Du arbetar också med inköp, produktionsberedning och te... Visa mer
Vi förstärker vår organisation och söker en konstruktör till AquaTeq® Sweden AB
På AquaTeq® får du vara med och göra skillnad – varje dag. Kan du konstruktion, gillar utmaningar och vill ha en central roll på vår resa för hållbar och lönsam tillväxt? Då ska du läsa mer om tjänsten!
Om tjänsten
Som ansvarig mekanisk konstruktör på AquaTeq arbetar du med utveckling av nya såväl som befintliga produkter. Du arbetar också med inköp, produktionsberedning och teknisk kommunikation, både på svenska och engelska. Rollen innefattar stödfunktion till egen produktion, försäljningsorganisation samt leverantörer och kunder. I anslutning till kontoret finns även produktion och lager.
Om dig
Vi söker dig med högskoleutbildning inom mekanisk konstruktion och som har arbetslivserfarenhet inom området. Du pratar och skriver flytande svenska och god engelska. Du har både teoretisk och praktisk erfarenhet av att arbeta i 3D CAD samt erfarenhet att arbeta i affärssystem
Som person är du driven, kommunikativ och systematisk. Du gillar att jobba enskilt men även i grupp. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och ser lösningar istället för problem.
Viktigt för tjänsten
• Relevant utbildning
• Erfarenhet av att arbeta med konstruktion, 3 D-CAD (ex. Inventor)
• Flytande svenska och god engelska i tal och skrift
• Vi ser erfarenhet från arbete i affärssystem som meriterande
Om anställningen
Uppdragsgivare: AquaTeq® Sweden AB
Ort: Kalmar
Omfattning: Heltid
Kollektivavtal: Teknikföretagen
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Om AquaTeq® Sweden AB
AquaTeq® är marknadsledande inom utveckling och tillverkning av kostnadseffektiva och miljösmarta produkter för underhåll av rör genom högtrycksspolning. Våra kunder återfinns i Sverige och internationellt. AquaTeq® är det goda valet när det krävs nytänkande, effektivitet och speciallösningar med grönt fokus. Visa mindre

Maskinkonstruktör

MODIG Machine Tool är ett internationellt företag som tillverkar världsledande CNC-maskiner till prestigekunder som Boeing, Airbus, SAAB och Toyota. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för CNC-maskiner. Kanske är du ingenjör med inriktning mot maskinteknik eller har du arbetat många år med maskiner och tagit klivet över till design och konstruktion. Har du lång erfarenhet av konstruktion, maskinteknik och bearbetning och vill vara en del av ett fam... Visa mer
MODIG Machine Tool är ett internationellt företag som tillverkar världsledande CNC-maskiner till prestigekunder som Boeing, Airbus, SAAB och Toyota.
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för CNC-maskiner. Kanske är du ingenjör med inriktning mot maskinteknik eller har du arbetat många år med maskiner och tagit klivet över till design och konstruktion. Har du lång erfarenhet av konstruktion, maskinteknik och bearbetning och vill vara en del av ett familjärt och innovativt företag, är du välkommen med din ansökan!
Arbetsbeskrivning
Som konstruktör på MODIG kommer du att ta fram konstruktionslösningar och utveckla tekniska lösningar i enlighet med ledningens beslut. Positionen inkluderar design och dimensionering av komponenter och CNC- maskiner. Du ansvarar för ritningar, tekniska handlingar och tillhandahåller ritningsunderlag till produktionen och inköpsavdelningen.
Du blir en aktiv och viktig del i vår R&D-avdelning och bidrar med erfarenhet av konstruktion, maskinteknik och bearbetning.
Kvalifikationer
Du har en examen som högskoleingenjör eller motsvarande, med erfarenhet av maskinkonstruktion.
Meriterande är om du har designat inom CNC-teknik och har erfarenhet av ett eller flera CAD- konstruktionsverktyg, gärna Solid Works.
Vi ser gärna att du har en vana av att rita tolerans- och passningsbilder samt utföra FEM-beräkningar.
Meriterande är även om du har erfarenhet av att konstruera gjutgods och gjutgodsmodeller.
Som person är du noggrann, har god initiativförmåga, kan arbeta självständigt, är kommunikativ och trivs bra med att arbeta med många olika kontaktytor, både internt i organisationen och externt.
Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.
Om arbetsgivaren
MODIG Machine Tool grundades 1947 i Virserum, Sverige och är känt som ett av världens ledande företag inom höghastighetsbearbetnings-teknik. MODIG utvecklar, konstruerar och tillverkar premiummaskiner för högpresterande bearbetning i hård- och lättmetall för bland annat flyg- och fordonsindustrin.
MODIG’s maskiner och avancerade processer säkerställer tillverkning och driftkvalitet genom ökad produktivitet, kostnadseffektivitet och enastående precision. Visa mindre