Lediga jobb Norden Machinery AB i Kalmar

Se alla lediga jobb från Norden Machinery AB i Kalmar. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Kalmar som finns inom det yrket.

CNC-operatör / Operatör lasergravyr

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 800 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Som CNC-operatör på Norden Machinery får du möjlighet att arbeta med maskinbearbetning i ett kvalitetsmedvetet, internationellt, ex... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 800 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Som CNC-operatör på Norden Machinery får du möjlighet att arbeta med maskinbearbetning i ett kvalitetsmedvetet, internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.

ROLL OCH UPPGIFTER
?CNC-operatör / Operatör Lasergravyr
Som operatör av märkutrusning hanterar du tillverkning av skyltar, märkning av bearbetade detaljer samt ett stöd till övriga inom verkstadsteamet.
Uppgiften som CNC-operatör omfattas framför allt av att tillverka maskindetaljer, i plastmaterial men även i rostfritt och aluminium, främst i CNC-styrda svarvar. Efter individuellt anpassad upplärning har CNC-operatören totalansvar, från utskriven tillverkningsorder till färdig detalj, i form av riggning maskin, programmering, tillverkning och montering av ingående komponenter.
I rollen ingår även viss hantering av vårt affärssystem IFS i form av skapande av beredningar samt efterföljande tillverkningsorders till vår bearbetningsenhet.
Avdelningen består idag av sju medarbetare och tillsammans hanterar dessa främst fem CNC-maskiner, 3D-printer samt lasergravyrmaskiner.
Tjänsten är en visstidsanställning på ca ett år.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har 3-årig gymnasieutbildning, gärna inom industriteknik och någon form av erfarenhet inom CNC-bearbetning.
Som person drivs du av att alltid leverera kvalitet samt av att vilja lära mer och utvecklas inom yrket. Arbetet ställer krav på noggrannhet, hög finish och ett gott ordningssinne. Vi lägger stor vikt vid din flexibilitet då målsättningen är att du hanterar flera maskiner och förväntas rotera mellan dessa i någon form. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp.
Goda kunskaper i svenska är ett krav.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta produktionsledare Rickard Petersson 0480-44 77 97 eller HR-chef Mary Winblad, [email protected] eller 0480-44 78 33. IF Metalls representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Du söker tjänsten via vår hemsida, www.nordenmachinery.se. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer att hållas löpande dock senast 18 juni 2023.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktionstekniker/Kostnadsutredning

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö där tekniken står i fokus – och som vill vara del i ett h... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö där tekniken står i fokus – och som vill vara del i ett högteknologiskt internationellt maskintillverkningsföretag.
Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av och vi tillämpar en generös flextid.

ROLL OCH UPPGIFTER
I rollen som produktionstekniker ska du kunna läsa och granska konstruktionsritningar, göra kalkyler på tillverkningskostnader för detaljer som sedan skall tillverkas av våra leverantörer. Kalkyler avseende tid och materialåtgång där du undersöker om vi kan tillverka vår produkt på ett mer kostnadseffektivt sätt.
Först och främst kommer du arbeta tillsammans i projektteam, bestående av konstruktörer, inköpare och produktionstekniker inom montering. Projekten är både nyutveckling- och kostnadsreduceringsprojekt.
Arbetet kräver god förståelse för olika tillverkningsmetoder, att kunna bedöma om våra krav på kvalitét kommer att uppfyllas. Syftet är att kunna göra rätt val av lösningar och konstruktioner tidigt i projekten och dessutom kunna vara vägledande vi senare inköp av detaljer.
Du kommer att ha nära kontakt med konstruktörer, inköp, projektgrupper och leverantörer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet från arbete inom tillverkande industri och gärna tidigare erfarenhet som beredare.
Du har relevant utbildning och erfarenhet från ovanstående arbetsuppgifter inom verkstadsindustrin. Det är viktigt att du har kunskaper inom bearbetning då tyngdpunkten i tjänsten ligger på att kalkylera tidsåtgång och kostnad för olika egenkonstruerade detaljer till våra maskiner som vi bygger.
Kunskaper inom mekanisk konstruktion såsom konstruktionsritningar, toleranser, materiallära samt funktionalitet är också av stor vikt.
Du är en person som skapar en positiv drivkraft runt de frågor du ansvarar för. Vidare är du är analytisk och systematisk i ditt sätt att arbeta. Du är kommunikativ och prestigelös och förstår värdet med att dela med dig av dina kunskaper till övriga i företaget. Engagemang och lösningsfokus är viktiga egenskaper för att trivas i verksamheten. Du måste kunna sätta dig in i våra maskiner och våra kvalitetskrav.
Du tilltalas av att jobba i teknikens framkant.
Dina kunskaper i svenska och engelska är goda.

INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Björn Liljegren, Gruppchef tel 0480-44 76 87 eller Mary Winblad, HR via [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida www.nordenmachinery.se senast den 11 juni. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjlighet eftersom urvalet sker löpande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery rekryterar en Inköpare med strategisk inriktning

Ansök    Maj 24    Norden Machinery AB    Inköpare
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 800 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER En spännande nyckelroll roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du en bred er... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 800 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
En spännande nyckelroll roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du en bred erfarenhet inom inköp och ett genuint intresse för teknik och internationella affärer kan det här vara jobbet för dig!

ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Norden Machinery’s inköpsavdelning består av tolv personer, varav en inköpschef, en inköpscontroller, fyra materialplanerare och sex inköpare. I din roll som inköpare har du huvudansvar för alla inköpsfrågor inom ditt produktsortiment.
Du kommer att ingå i ett engagerat inköpsteam som arbetar i nära relation med företagets leverantörer och interna kunder. Avdelningen ansvarar för att anskaffa varor och tjänster i rätt tid, till rätt kvalitet och till bästa totalkostnad för företaget på ett affärsmässigt och professionellt sätt. Rollen har också kontinuerlig kontakt med den centrala inköpsorganisationen i moderbolaget, Coesea. Allt arbete sker med fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för att realisera företagets strategier, uppnå våra långsiktiga mål och möta våra utmaningar.
I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för förhandlingar, teckna, vidareutveckla och förvalta avtal. Du upprätthåller leverantörsrelationer och utvärderar kontinuerligt befintliga och potentiellt nya leverantörer och verifiera deras förmåga att uppfylla ställda krav. Du driver också projekt på inköp samt mellan inköp och andra interna avdelningar. Rollen innehåller varierande och omväxlande arbetsuppgifter vilket innebär vilket innebär både operativt och strategiskt arbete. Arbetet sker med många interna och externa kontakter, resor vid några tillfällen per år ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning för tjänsten och flerårig, bred erfarenhet inom kvalificerat inköpsarbete, gärna från tillverkande industri. Du kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift och har en god IT-kompetens.
Som person är du organiserad och initiativtagande med en positiv attityd. Du kommer att ha omfattande kontakter inom och utanför företaget, vilket kräver att du är en utåtriktad person som har förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt. Du är en trygg person som kan ställa krav utan att göra avkall på din ödmjukhet. Vidare är du van att arbeta i team både internt och med externa intressenter. Förmågan att växla mellan operativt och övergripande strategiskt arbete är en naturlig del i din arbetsvardag. Ditt arbete präglas av gott affärsmannaskap där du är analytisk och målfokuserad.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta inköpschef, Marcus Kindberg, 0480-44 76 02 eller HR-chef, Mary Winblad, [email protected] eller 0480-44 78 33.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du söker tjänsten via vår hemsida www.nordenmachinery.se. Intervjuer kommer att hållas löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18 juni 2023.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Engagerad konstruktör

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.


ROLL OCH UPPGIFTER
Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med konstruktionsuppdrag för förpackningsmaskiner. Dessa innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.


KVALIFIKATIONER
Du bör vara högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete så är det meriterande.

Du har god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Du är:
Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket
Öppen och tycker om kontakt med andra människor
Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på
Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt
Noggrann och har ett gott ordningssinne
Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösningINTRESSERAD?
Välkommen att kontakta gruppchefen på Konstruktion, Magnus Karlsson tel 0480-44 78 12 eller Mary Winblad, HR, tel 0480-44 78 33 eller via [email protected].

Din intresseanmälan gör du via vår hemsida www.nordenmachinery.se senast den 21 maj. Vänta inte med att skicka in din ansökan då urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT-tekniker / Supporttekniker

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER En spännande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du erfarenhet inom IT och e... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
En spännande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du erfarenhet inom IT och ett genuint intresse inom området kan det här vara jobbet för dig!


ROLL OCH UPPGIFTER
I rollen som IT-tekniker har du och dina kollegor i teamet ett brett ansvar för support och drift av vår IT-miljö. Fokus är support mot slutanvändare som sköts via vårt ärendehanteringssystem Service Now. Du arbetar även med drift och konfiguration av hela IT-infrastrukturen (Servrar, Nätverk , Office 365).
Rollen kommer starta med support/helpdesk för att sedan bli mer och mer introducerad i drift av infrastrukturen. I slutändan kommer det vara en delad roll som har ansvar för både support och drift.
Ärenden varierar i karaktär och kan handla om uppdatering av programvaror, felsökning av hård- och mjukvara i klientdatorer samt servrar, nätverksenheter (switchar, brandväggar, WIFI) samt Office 365.
Fokus ligger alltid på att hjälpa slutanvändarna att kunna utföra sitt arbete så effektivt som möjligt med hjälp av rätt konfigurerad hård- och mjukvara. Genom din goda service samarbetar du mycket med interna kollegor. Det kan t ex vara de tekniska säljarna, projektledare, konstruktörer som behöver din hjälp. Din prestigelöshet gör att du kan hjälpa interna kollegor med alla slags problem eller frågor gällande IT, högt som lågt.


KVALIFIKATIONER
Högskole-/universitetsutbildning inom IT, alternativt annan relevant utbildning med IT-inriktning eller erfarenhet som bedöms relevant.
Du har kunskaper/erfarenhet inom:
· Slutanvändarsupport med hjälp av ärendehanteringssystem
· Grundläggande nätverkskonfiguration av Switchar, Brandväggar, WIFI
· Windows Server (Active Directory/DNS/DHCP/Group Policy, Print)
· Servervirtualisering
· Deployment av operativsystem och applikationer
Meriterande kunskaper:
· Administrering av Office 365 och dess komponenter (Exchange, Intune, Azure, Sharepoint)
· Backuphantering
· Powershell
· AWS / VMware
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
I rollen som IT-tekniker tar du stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Du är engagerad och räds inte att ta egna initiativ för att lösa problem.
Som person är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt. Din tydliga kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att samarbeta med dina interna kollegor som behöver din hjälp. Vidare är du noggrann och arbetar på ett strukturerat sätt för att hela tiden föra ditt arbete framåt.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta IT-chef, Jonas Lind, 0480-44 77 45 eller HR, Mary Winblad 0480-44 78 33 eller [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida www.nordenmachinery.se senast den 30 april. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjlighet eftersom urvalet sker löpande.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker Automationsingenjör

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Är du intresserad av att arbeta med framtidens teknik inom automation? Vi söker dig som vill jobba med avancerad automation/programmerin... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Är du intresserad av att arbeta med framtidens teknik inom automation? Vi söker dig som vill jobba med avancerad automation/programmering med inriktning mot högautomatiserade förpackningsmaskiner.

ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är en världsledande aktör inom högautomatiserade förpackningsmaskiner. I Kalmar utvecklar och driftsätter vi kompletta maskinlinjer med integrering av avancerade utrustningar, maskininterface och uppkoppling mot överordnadesystem/molntjänster.
Vi levererar kompletta lösningar över hela världen till multinationella företag med allt högre krav på hastighet, flexibilitet och kvalité.
I rollen som automationsingenjör på Norden Machinery arbetar du med ny- och vidareutveckling av förpackningsmaskiner. Maskinerna karaktäriseras av snabba maskinförlopp, avancerad teknik och hög kvalitet. Maskinerna skräddarsys utifrån kundens krav och önskemål, programmeringen varierar därmed från projekt till projekt, både vad gäller omfattning och svårighetsgrad. Utvecklingen syftar till långsiktighet och därför sker utvecklingen i moduler för att snabbt kunna anpassa till kundernas önskemål. Du ansvarar för hela din del i arbetsprocessen samt även för testkörning av dina system, antingen på Norden eller hos kunden. Det innebär att tjänsten innehåller internationella resor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för maskinstyrning och programmering och har mycket god teknisk förståelse.
Du har en teknisk högskoleutbildning inom automation/mekatronik eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har kunskap och förståelse inom programmering/robotprogrammering. Vi söker både juniora och seniora medarbetare till vår automationsavdelning.
Då Norden sätter stort värde på sitt goda rykte och arbetar med stort kundfokus är flexibilitet och hög servicekänsla mycket viktigt. Du känner stort ansvar för dina uppgifter, är initiativtagande och tycker om att möta människor i olika roller. Du har förmågan att agera självständigt och affärsmässigt, stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Vidare är du strukturerad, noggrann och förstår värdet av samarbete med dina kollegor. Du har stort intresse för teknik och trivs i omväxlande miljöer.
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

INTRESSERAD?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Mary Winblad, HR, [email protected] eller 0480-44 78 33.
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida senast 2023-05-21.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktionstekniker/Kostnadsutredning

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö där tekniken står i fokus – och som vill vara del i ett h... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö där tekniken står i fokus – och som vill vara del i ett högteknologiskt internationellt maskintillverkningsföretag.
Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av och vi tillämpar en generös flextid.

ROLL OCH UPPGIFTER
I rollen som produktionstekniker ska du kunna läsa och granska konstruktionsritningar, göra kalkyler på tillverkningskostnader för detaljer som sedan skall tillverkas av våra leverantörer. Kalkyler avseende tid och materialåtgång där du undersöker om vi kan tillverka vår produkt på ett mer kostnadseffektivt sätt.
Först och främst kommer du arbeta tillsammans i projektteam, bestående av konstruktörer, inköpare och produktionstekniker inom montering. Projekten är både nyutveckling- och kostnadsreduceringsprojekt.
Arbetet kräver god förståelse för olika tillverkningsmetoder, att kunna bedöma om våra krav på kvalitét kommer att uppfyllas. Syftet är att kunna göra rätt val av lösningar och konstruktioner tidigt i projekten och dessutom kunna vara vägledande vi senare inköp av detaljer.
Du kommer att ha nära kontakt med konstruktörer, inköp, projektgrupper och leverantörer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet från arbete inom tillverkande industri och gärna tidigare erfarenhet som beredare.
Du har relevant utbildning och erfarenhet från ovanstående arbetsuppgifter inom verkstadsindustrin. Det är viktigt att du har kunskaper inom bearbetning då tyngdpunkten i tjänsten ligger på att kalkylera tidsåtgång och kostnad för olika egenkonstruerade detaljer till våra maskiner som vi bygger.
Kunskaper inom mekanisk konstruktion såsom konstruktionsritningar, toleranser, materiallära samt funktionalitet är också av stor vikt.
Du är en person som skapar en positiv drivkraft runt de frågor du ansvarar för. Vidare är du är analytisk och systematisk i ditt sätt att arbeta. Du är kommunikativ och prestigelös och förstår värdet med att dela med dig av dina kunskaper till övriga i företaget. Engagemang och lösningsfokus är viktiga egenskaper för att trivas i verksamheten. Du måste kunna sätta dig in i våra maskiner och våra kvalitetskrav.
Du tilltalas av att jobba i teknikens framkant.
Dina kunskaper i svenska och engelska är goda.

INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Björn Liljegren, Gruppchef tel 0480-44 76 87 eller Mary Winblad, HR via [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida www.nordenmachinery.se senast den 30 april. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjlighet eftersom urvalet sker löpande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Area Sales Manager, Customer Service

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Vi erbjuder en utmanande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Vi erbjuder en utmanande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!
Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning.


ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. En mycket viktig del för Nordens verksamhet är vår eftermarknad.
Som Area Sales Manager på Norden Machinery Customer Service ansvarar du för försäljningen av service, maskinmoderniseringar och reservdelar inom ditt geografiska område. Du arbetar för att bygga långsiktiga relationer med våra befintliga kunder, men även med representanter som finns på respektive marknad. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent.
Som Area Sales Manager besöker du själv slutkunden eller i vissa fall tillsammans med den lokala representanten. Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera Norden Machinerys möjlighet till maskinuppdateringar, servicepaket och åtaganden, handlar det om att kartlägga kundernas behov och utvecklingsplaner. Det ingår även planering och deltagande i olika mässor i respektive land, konkurrentbevakning m.m.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av teknik och att bygga långsiktiga kundrelationer – och som är duktig på det!
Vi tror att du är ingenjör och har ett tekniskt kunnande för att supporta och hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vi ser att du har internationell erfarenhet och är van att arbeta med många kontaktytor. Du ska vara beredd att resa ca 80 dagar per år. Som Area Sales Manager inom Customer Service kommer du ha en nyckelroll i att utveckla processer och arbetssätt.
Du har en positiv och säljande personlighet med stark känsla för service och resultat. Du fungerar väl som lagspelare och är en skicklig kommunikatör som dessutom kan hantera flera parallella uppgifter i ett högt tempo. För att kunna göra ett arbete med hög kvalitet är det dessutom viktigt att du är ansvarsfull och strukturerad.
Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.

INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Christer Bäck, Customer Service Senior Manager, 0480-44 78 31
eller Mary Winblad, HR, 0480-44 78 33 eller [email protected]
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du söker tjänsten via vår hemsida www.nordenmachinery.se. Intervjuer kommer att hållas löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2023.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden söker en engagerad El-montör

Ansök    Jan 13    Norden Machinery AB    Elmontör
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö med tekniskt fokus – och som vill vara del i ett högtekno... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö med tekniskt fokus – och som vill vara del i ett högteknologiskt internationellt maskintillverkningsföretag. Du kommer tillhöra ett team tillsammans med 14 st el-montörer.
Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning.


ROLL OCH UPPGIFTER
Vi söker en elmontör för arbete med montering av tubfyllnings- och förpackningsmaskiner. Huvuduppgiften är att montera och färdigställa maskiner/reservdelar utifrån ett givet el-underlag. Maskinerna är byggda utifrån kundunika behov och innehåller avancerad mekanik, pneumatik, elektronik, data och elmekanik.
Produktionen är flexibel och sker till stor del under individuellt ansvar. Du samarbetar framförallt med företagets maskinbyggare och elkonstruktörer. Även kundkontakter förekommer, vanligtvis genom att kunden kommer till fabriken för testkörning och godkännande av maskinen. Installations- och serviceresor kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har el-utbildning på gymnasienivå alternativt relevant KY-utbildning eller motsvarande. Du har minst tre års arbetslivserfarenhet inom el och därmed god kunskap vad gäller att läsa elscheman. Kunskap om automation samt erfarenhet inom installation av el på maskiner och skåpsbyggnation är meriterande. Du har praktiskt handlag och trivs i en teknisk miljö. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda.
Då rollen innebär mycket samarbete är det viktigt att du är öppen och uppskattar att ha kontakt med andra människor. Du är drivande, en god problemlösare och har en förmåga att ta ett omfattande arbete från start till mål. Du kännetecknas även av ett gott ordningssinne, en god strukturerad förmåga och tilltalas av att jobba i teknikens framkant.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Fredrik Hammargren, Produktionschef tel 0480-44 76 55 eller Mary Winblad, HR via [email protected].
Din intresseanmälan gör du via våra hemsida www.nordenmachinery.se senast den 31 januari. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjlighet eftersom urvalet sker löpande.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker en engagerad konstruktör

Ansök    Jan 13    Norden Machinery AB    Maskinkonstruktör
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledand... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.

VI ERBJUDER
Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.

ROLL OCH UPPGIFTER
Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med konstruktionsuppdrag för förpackningsmaskiner. Dessa innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.


KVALIFIKATIONER
Du bör vara högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete så är det meriterande. Du har god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Du är:
Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket
Öppen och tycker om kontakt med andra människor
Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på
Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt
Noggrann och har ett gott ordningssinne
Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösning


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta gruppchefen på Konstruktion, Magnus Karlsson tel 0480-44 78 12 eller Mary Winblad, HR, tel 0480-44 78 33 eller via [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida www.nordenmachinery.se


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden söker en Marknadsansvarig

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Nu söker vi en driven, självgående Marknadsansvarig som har erfarenhet inom den tekniska branschen.

ROLL OCH UPPGIFTER
Tjänsten innebär att medverka till att utveckla Norden Machinerys varumärke och ständigt aktivt arbeta med att utföra rätt marknadsföringsaktiviteter för att nå Norden Machinerys affärsmål.
Du kommer att ta fram marknadsplan och aktivt genomföra relevanta arbetsinsatser för att följa och uppnå marknadsmål. Arbetet är delvis strategiskt men väldigt operativt där du arbetar med att planera, genomföra och följa upp olika kampanjer och event. Att producerar information till våra kunder i relevant form är en del av din roll samt att aktivt vidareutveckla synlighet i sociala medier, via hemsida, facebook, linkedin m fl. Detta sker i nära samarbete med vår Produktansvariga.
Du ansvarar för att all extern information, oavsett forum, håller samma linje och kvalité enligt Nordens och Coesias riktlinjer.
Rollen innebär ett stort krav på egen initiativförmåga att skapa marknadsmässiga förutsättningar för Norden Machinerys varumärke och förvalta det med bästa medel.
Rollen innebär också att vara ansvarig för:
- Organisera flertalet mässor runt om i världen.
-Produktkommunikation gällande tekniska broschyrer , kataloger samt power points.
- Kommunikation internt på företaget samt kommunikation med Coesias marknadsavdelning.
- Pressmeddelande, annonsering.


Resor förkommer i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du har en avslutad högskoleutbildning inom Marknad och Kommunikation samt minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Egenskaper som värderas högt är eget driv, initiativförmåga, ett öga för detaljer samt en god förmåga att förmedla kundanpassat budskap i tal, text/skrift och digitalt. Dessutom har du mycket god förståelse samt ett stort intresse för teknik.
Du är lika bekväm med att planera och bygga kommunikationsplaner mot olika målgrupper med ett kommersiellt marknadsföringstänk, som att sprida relevant information internt. Din erfarenhet gör att du förstår vilken kanal som gör vilket jobb under resan och använder detta för att skapa maximal kundnytta.
Som person är du en självgående, strukturerad och proaktiv person som får saker att hända. Vi värdesätter att du har en stor ansvarskänsla och är van att arbeta självständigt.
Att kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

INTRESSERAD?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Lars Hammarstedt, Sales Director 0480-44 76 21 eller Mary Winblad, HR, 0480-44 78 33 eller [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida senast 7 augusti 2022.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Customer Service, Area Sales Operation

Ansök    Dec 19    Norden Machinery AB    Innesäljare
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER På grund av en föräldraledighet behöver vi förstärka vår Customer Service-avdelning med en engagerad säljare i rollen som Customer Service ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
På grund av en föräldraledighet behöver vi förstärka vår Customer Service-avdelning med en engagerad säljare i rollen som Customer Service Sales Operation. Vi erbjuder ett varierande arbete inom försäljning – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.
Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning.


ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.
I rollen Customer Service Sales Operation arbetar du i team med en av våra Customer Service Area Sales Managers på en geografiskt definierad marknad och tillsammans bygger ni långsiktiga relationer, dels med representanter på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent. Arbetet består i huvudsak av att aktivt hantera företagets produktportfölj av eftermarknadsprodukter för installerade maskiner, bl.a. tilläggsutrustningar, reservdelar och uppgraderingar.
Du ansvarar för orderhantering samt offertarbete på aktuell marknad och har en tät kontakt med kunderna. De interna kontaktytorna är många och du ansvarar för att driva arbetet framåt.
Som anställd på Norden förekommer internationella resor.
Tjänsten är en visstidsanställning från mars 2023 – juni 2024.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av teknik, administration och relationer – och som är duktig på det!
Vi tror att du har ett tekniskt kunnande för att ge suppor och hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vi ser att du har internationell erfarenhet på något plan och är van att arbeta med många kontaktytor.
Du har en positiv och säljande personlighet med stark känsla för service och resultat. Du fungerar väl som lagspelare och är en skicklig kommunikatör som dessutom kan hantera flera parallella uppgifter i ett högt tempo. För att kunna göra ett arbete med hög kvalitet är det dessutom viktigt att du är ansvarsfull och strukturerad.
Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Christos Xanthos, Customer Service Sales Manager, 0480-44 78 18 eller HR, Mary Winblad, [email protected] eller 0480-44 78 33.
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida www.nordenmachinery.se.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Internationell Produktansvarig

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Vi... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Vi söker dig som kan axla rollen som Norden Machinerys nya Internationella Produktansvarig.


ROLL OCH UPPGIFTER
Rollen innebär att vara ansvarig för vårt produktsortiment som avser standardprodukter och prislistor där du medverkar i nyutveckling, modifieringar och anpassningar. Du arbetar med uppgifter inom strategisk styrning av vår produktportfölj och vidareutveckling av vårt sortiment för att möta nuvarande samt framtida behov och förväntningar från kunderna gällande vårt produktsortiment där du bidrar med din kompetens inom affärer och teknikområdet.
Din kommunikativa förmåga samt din tekniska förståelse är av stor vikt eftersom du håller dina interna kollegor kontinuerligt uppdaterade gällande produktsortimentet.
Att analysera marknadssituationen gällande företagets ställning på olika marknader är en del av tjänsten där du sköter företagets bevakning av omvärlden och konkurrenter genom att analysera, dra slutsatser och ger förslag till åtgärder. Detta innebär ett nära samarbete med vår marknadsansvariga där du bidrar med din tekniska förståelse samt din kunskap för att tillsammans skapa riktade marknadsstrategier mot våra kunder.
Försäljningsmaterial och presentationsmaterial både internt och mot våra kunder ligger också i ditt ansvar.
Denna tjänst innebär en mängd internationella kontakter och stor möjlighet att planera sitt arbete självständigt.
Resor förekommer i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett stort genuint teknikintresse. Vi vill att du är utbildad högskole-eller civilingenjör och ser det som mycket meriterande om du har en teknisk erfarenhet i kombination med erfarenhet från kundrelationer.
Du har en god analytisk förmåga, stort affärssinne och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt. Som person är du en positiv lagspelare med stort affärssinne och har en förmåga att skapa en stark produktstrategi. För att trivas hos oss är du en person som uppskattar tempo och utveckling där tekniken står i fokus.
Goda kunskaper i svenska och engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten.
Vi värdesätter ett stort engagemang, initiativförmåga och positiv attityd.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Lars Hammarstedt, Sales Director, 0480-44 76 21 eller HR Mary Winblad, 0480-44 78 33 eller [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida, senast den 7 augusti via vår hemsida.


Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Norden Machinery söker Internationell Sales Support

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER En framtida nyckelroll i försäljningsorganisationen i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. ROLL OCH UPPGIFT... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
En framtida nyckelroll i försäljningsorganisationen i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.
ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. I rollen som Sales Support arbetar du mycket nära våra Area Sales Managers och hjälper dem att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent. Du följer med på kundbesök, deltar i utvecklingsprojekt, planerar och deltar i kick-offer, medverkar vid mässor i respektive land, hjälper till med utbildning av agenter, konkurrentbevakning mm. Du hjälper även till med offertskrivande och deltar i avtalsförhandlingar.
Arbetet sker med många interna och externa kontakter, resor vid några tillfällen per år ingår i tjänsten.
KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint teknikintresse. Vi vill att du är utbildad som högskole- eller civilingenjör.
Du får gärna ha en viss internationell erfarenhet och har du dessutom erfarenhet från teknisk försäljning är det meriterande. Som person är du är relationsskapande och har hög kvalitet i ditt arbete. Vi värdesätter ett stort engagemang, initiativförmåga och positiv attityd.
Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.
INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Lars Hammarstedt, Sales Director, 0480-44 76 21 eller HR Mary Winblad, [email protected].
Din intresseanmälan gör du via [email protected], senast den 7 augusti.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker Automationsingenjör

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Är du intresserad av att arbeta med framtidens teknik inom automation? Vi söker dig som vill jobba som automationsingenjör/programmerare m... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
Är du intresserad av att arbeta med framtidens teknik inom automation? Vi söker dig som vill jobba som automationsingenjör/programmerare med inriktning mot industriell automation.
ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery har som vision att utveckla maskiner och automation för en fortsatt position som världsledande aktör inom tubfyllningsområdet. Hög automationsgrad och integrering av olika utrustningar, som t.ex. visionssystem och uppkoppling mot kundernas produktionssystem, arbetar vi ständigt med för att förbättra för att på det sättet öka servicen till våra kunder.
I rollen som automationsingenjör på Norden Machinery arbetar du med vidare-och nyutveckling av förpackningsmaskiner. Maskinerna karaktäriseras av snabba maskinförlopp, avancerad teknik och hög kvalitet. Maskinerna skräddarsys utifrån kundens krav och önskemål, programmeringen varierar därmed från projekt till projekt, både vad gäller omfattning och svårighetsgrad. Utvecklingen syftar till långsiktighet och därför sker utvecklingen i moduler för att snabbt kunna anpassa till kundernas önskemål.
Du ansvarar för din del i arbetsprocessen samt ansvarar även för testkörning av dina system i verkstadsmiljö, antingen på Norden eller hos kunden. Det innebär att tjänsten innehåller internationella resor.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för maskinstyrning och programmering och har mycket god teknisk förståelse.
Du har en teknisk högskoleutbildning inom automation/mekatronik eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har kunskap inom programmering/PLC-programmering och/eller robot programmering samt minst tre års erfarenhet inom området.
Då Norden sätter stort värde på sitt goda rykte och arbetar med stort kundfokus är flexibilitet och hög servicekänsla ett krav. Du känner stort ansvar för dina uppgifter, är initiativtagande och tycker om att möta människor i olika roller.
Du har förmågan att agera självständigt och affärsmässigt, stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Vidare är du strukturerad, noggrann och förstår värdet av samarbete med dina kollegor. Du har stort intresse för teknik och trivs i omväxlande miljöer.
INTRESSERAD?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Magnus Möller, Gruppchef 0480-44 77 82 eller Mary Winblad, HR, [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida senast 7 augusti 2022.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker Area Sales Manager

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. ROL... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.
ROLL OCH UPPGIFTER
Som Area Sales Manager på Norden ansvarar du för försäljningen av nya maskiner inom ditt geografiska område.
Du arbetar mycket på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag (Indien, Kina, Tyskland, Frankrike, UK, Brasilien, Indonesien samt USA) eller en fristående agent.
Som Area Sales Manager besöker du ibland själv slutkunden eller så gör du det tillsammans med den lokala representanten. Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera eventuella nyheter från Norden och kartlägga kundens behov och utvecklingsplaner ingår även planering och deltagande i kick-offer, deltagande i olika mässor i respektive land, utbildning av agenter, agentbyten, konkurrentbevakning m.m.
Förutom det rena säljarbetet, med offertskrivande och avtalsdiskussioner måste man vara mycket bekväm i tekniska frågor, ett genuint tekniskt intresse är ett krav för att klara av tjänsten. Du är en s.k. Product Specialist i organisationen inom Coesia. Speciellt i arbetet i de länder där Coesia har en representation får du mer en koordinerande roll.
Som ny Area Sales Manager förväntas du vara med och aktivt utveckla gruppens sätt att arbeta. Maskinerna blir mer och mer komplexa, vilket kräver ett bra samarbete dels med olika leverantörer och dels internt från olika avdelningar. Där är man spindeln i nätet.
Man ska vara beredd att resa 80-100 dagar per år. Resorna förekommer ibland på obekväm arbetstid, ex resor på helger, även offertarbete kan ibland behöva göras på helger om det är bråttom. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språk är det meriterande, gärna i spanska och/eller portugisiska. Denna tjänst innebär en mängd internationella kontakter och stor möjlighet att planera sitt arbete självständigt.
KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint teknikintresse. Vi vill att du är utbildad som högskole- eller civilingenjör. Du får gärna ha en viss internationell erfarenhet och har du dessutom erfarenhet från teknisk försäljning är det meriterande. Som person är du är relationsskapande och har hög kvalitet i ditt arbete. Vi värdesätter ett stort engagemang, initiativförmåga och positiv attityd.
Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.
INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Lars Hammarstedt, Sales Director, 0480-44 76 21 eller HR Mary Winblad, [email protected].
Din intresseanmälan gör du via hemsidan, senast den 7 augusti.
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Produktionstekniker/CAM beredare

Franssons Maskinbearbetning AB är ett företag som arbetar med lego-tillverkning för verkstadsindustrin. Vi specialiserar oss på skärande bearbetning av komplicerade detaljer. Franssons har en modern maskinpark som ständigt växer och förnyas som gör det möjligt att klara av avancerade skärande bearbetning. Maskinpark och mjukvara i kombination med medarbetarnas kompetens gör Franssons till en högteknologisk partner. Vi finns i Smedby utanför Kalmar och har... Visa mer
Franssons Maskinbearbetning AB är ett företag som arbetar med lego-tillverkning för verkstadsindustrin. Vi specialiserar oss på skärande bearbetning av komplicerade detaljer. Franssons har en modern maskinpark som ständigt växer och förnyas som gör det möjligt att klara av avancerade skärande bearbetning. Maskinpark och mjukvara i kombination med medarbetarnas kompetens gör Franssons till en högteknologisk partner.
Vi finns i Smedby utanför Kalmar och har idag 30 medarbetare. Franssons Maskinbearbetning AB ägs av Norden Machinery AB, som ingår i den italienska gruppen Coesia. Läs gärna mer om oss på: www.franssonsmb.se


Vi erbjuder
Ett tekniskt stimulerande arbete i ett kvalitetsmedvetet och utvecklingsinriktat maskinbearbetningsföretag.
Vi har under senaste åren investerat i nya maskiner för över 12 miljoner och tänker fortsätta att investera i samma takt för att ligga i teknikens framkant.
Är du en teknikintresserad person så ges här möjlighet till en väldigt stimulerande framtid.


Roll och uppgifter
Uppgiften är framför allt att tillverka maskindetaljer efter ritning och 3D-modell i styrd maskin. Volymerna är små, från enstyckstillverkning till ett tjugotal. Utifrån ett ritningsunderlag programmerar CNC-operatören maskinen för att sedan rigga och köra den. Vi använder oss av maskinleverantörens eget dialogsystem för programmering samt GibbsCAM vid beredning av kundanpassade detaljer.
Varje operatör arbetar självständigt ”från ax till limpa”. Samarbete sker framför allt med de andra CNC-operatörerna. Skiftgång förekommer.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3-årig utbildning i industriteknik eller flerårig erfarenhet av styrda maskiner. Du har goda kunskaper inom mätteknik, ritningsläsning samt har dokumenterad erfarenhet av skärande bearbetning. Vi använder oss av Mazatrol styrsystem samt Gibbs CAM som programmeringsverktyg så kunskap i dessa eller liknande system är en stor merit. Har du inte programmeringskunskap skall du ha ett engagemang och intresse av att vilja lära dig.
Som person drivs du av att alltid leverera kvalité samt av att vilja lära mer och utvecklas inom yrket. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, hög finish och ett gott ordningssinne.


Intresserad?
Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Platschef Jan Einarsson, 0480-42 77 44, eller HR Mary Winblad, [email protected].
Du söker tjänsten via [email protected] senast 7 augusti 2022.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktionstekniker/CAM-beredare

Franssons Maskinbearbetning AB är ett företag som arbetar med lego-tillverkning för verkstadsindustrin. Vi specialiserar oss på skärande bearbetning av komplicerade detaljer. Franssons har en modern maskinpark som ständigt växer och förnyas som gör det möjligt att klara av avancerade skärande bearbetning. Maskinpark och mjukvara i kombination med medarbetarnas kompetens gör Franssons till en högteknologisk partner. Vi finns i Smedby utanför Kalmar och har... Visa mer
Franssons Maskinbearbetning AB är ett företag som arbetar med lego-tillverkning för verkstadsindustrin. Vi specialiserar oss på skärande bearbetning av komplicerade detaljer. Franssons har en modern maskinpark som ständigt växer och förnyas som gör det möjligt att klara av avancerade skärande bearbetning. Maskinpark och mjukvara i kombination med medarbetarnas kompetens gör Franssons till en högteknologisk partner.
Vi finns i Smedby utanför Kalmar och har idag 30 medarbetare. Franssons Maskinbearbetning AB ägs av Norden Machinery AB, som ingår i den italienska gruppen Coesia. Läs gärna mer om oss på: www.franssonsmb.se


Vi erbjuder
Ett tekniskt stimulerande arbete i ett kvalitetsmedvetet och utvecklingsinriktat maskinbearbetningsföretag.
Vi har under senaste åren investerat i nya maskiner för över 12 miljoner och tänker fortsätta att investera i samma takt för att ligga i teknikens framkant.
Är du en teknikintresserad person så ges här möjlighet till en väldigt stimulerande framtid.

Roll och uppgifter
I rollen som produktionstekniker/CAM-beredare ansvarar du och blir experten för vår styrda svarvgrupp i företagets produktion. Du har ett nära samarbete med kollegor i form av produktionstekniker, maskinoperatörer, beredare etc.
Vi använder oss av GibbsCam samt i viss mån maskinleverantörens eget dialogsystem för programmering och beredning av kundanpassade detaljer. Volymerna är små, från enstyckstillverkning till ett tjugotal.
Som CAM-beredare skapar du nya och utvecklar befintliga NC-program för svarvgruppen där du ansvarar för uppstart, metodval och verktygsval. Våra maskinoperatörer har olika kunskapsnivåer så du anpassar din hjälp till respektive operatör. Du är inte främmande för att köra en komplex detalj själv om det krävs.
I dina arbetsuppgifter ingår även att räkna på nya jobb. Detta sker i nära samarbete med ansvarig säljare. Du är även behjälplig vid programmering av detaljer till fräsavdelning om behov finns.
Produktionsteknikerna har gruppansvar för maskinerna i verkstaden vilket innebär att ni säkerställer att de fungerar som de ska och ser till att maskinerna underhålls med jämna mellanrum. Ni är även kontaktperson mot eventuell reperationspersonal.
Ni har kontakt med leverantörer av skärande verktyg och ser till att vi jobbar med bästa verktygen ur kostnad och effektivitetshänseende för ändamålet.
Som Produktionstekniker ingår också att arbete med LEAN. Där har du ett ansvar att utveckla vår produktion till att arbeta mer effektivt och ständigt lyfta blicken för att se vad vi kan förbättra i våra processer.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3-årig utbildning i industriteknik eller flerårig erfarenhet av skärande bearbetning. Du har goda kunskaper inom mätteknik, ritningsläsning samt har dokumenterad erfarenhet av svarvning. Vi använder oss av Heidenhain, Mazatrol samt GibbsCam som programmeringsverktyg så kunskap i dessa eller liknande system är ett krav.
Som person drivs du av att alltid leverera kvalitet samt av att vilja lära mer och utvecklas inom yrket. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, hög finish och ett gott ordningssinne.
Vi tror att du har ett stort tekniskt intresse och vill bli en del av ett team där du har nära samarbete med dina kollegor. Som person är du självgående med förmågan att driva ditt arbete framåt utifrån befintliga ramar. Du tycker om att arbeta utifrån detaljer och ritningar och säkerställer att det blir rätt utifrån dessa specifikationer.


Intresserad?
Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Platschef Jan Einarsson, 0480-42 77 44, eller HR Mary Winblad, 0480-44 78 33 eller [email protected].
Din intresseanmälan gör du via mail till [email protected] senast 29 maj 2022. Skicka gärna in din ansökan så snart du kan eftersom rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag har gått ut.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker Area Sales Manager

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. ROL... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.
ROLL OCH UPPGIFTER
Som Area Sales Manager på Norden ansvarar du för försäljningen av nya maskiner inom ditt geografiska område.
Du arbetar mycket på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag (Indien, Kina, Tyskland, Frankrike, UK, Brasilien, Indonesien samt USA) eller en fristående agent.
Som Area Sales Manager besöker du ibland själv slutkunden eller så gör du det tillsammans med den lokala representanten. Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera eventuella nyheter från Norden och kartlägga kundens behov och utvecklingsplaner ingår även planering och deltagande i kick-offer, deltagande i olika mässor i respektive land, utbildning av agenter, agentbyten, konkurrentbevakning m.m.
Förutom det rena säljarbetet, med offertskrivande och avtalsdiskussioner måste man vara mycket bekväm i tekniska frågor, ett genuint tekniskt intresse är ett krav för att klara av tjänsten. Du är en s.k. Product Specialist i organisationen inom Coesia. Speciellt i arbetet i de länder där Coesia har en representation får du mer en koordinerande roll.
Som ny Area Sales Manager förväntas du vara med och aktivt utveckla gruppens sätt att arbeta. Maskinerna blir mer och mer komplexa, vilket kräver ett bra samarbete dels med olika leverantörer och dels internt från olika avdelningar. Där är man spindeln i nätet.
Man ska vara beredd att resa 80-100 dagar per år. Resorna förekommer ibland på obekväm arbetstid, ex resor på helger, även offertarbete kan ibland behöva göras på helger om det är bråttom. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språk är det meriterande, gärna i spanska och/eller portugisiska. Denna tjänst innebär en mängd internationella kontakter och stor möjlighet att planera sitt arbete självständigt.
KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint teknikintresse. Vi vill att du är utbildad som högskole- eller civilingenjör. Du får gärna ha en viss internationell erfarenhet och har du dessutom erfarenhet från teknisk försäljning är det meriterande. Som person är du är relationsskapande och har hög kvalitet i ditt arbete. Vi värdesätter ett stort engagemang, initiativförmåga och positiv attityd.
Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.
INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Lars Hammarstedt, Sales Director, 0480-44 76 21 eller HR Mary Winblad, 0480-44 78 33.
Din intresseanmälan gör du via hemsidan, senast den 17 april men skicka gärna in dina ansökan snarast eftersom rekryteringen sker löpande.
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Norden Machinery söker en engagerad marknadsförings- och produktansvarig

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Vi s... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Vi söker dig som kan axla rollen som Norden Machinerys nya Marknadsförings- och produktansvarig.


ROLL OCH UPPGIFTER
Som Marknadsförings- och Produktansvarig på Norden Machinery kommer du röra dig i ett brett spektrum av arbetsuppgifter där du bland annat utformar kommunikationsstrategier i våra digitala kanaler samt kontinuerligt tar temperaturen på omvärlden. I ditt arbete kombinerar du teknisk affärsförståelse med marknadsföringskunskaper och den digitala världens ständigt växande möjligheter.
Du arbetar delvis strategiskt men väldigt operativt med kampanjer och annan kundkommunikation där du planerar, genomför och följer upp olika kampanjer och event. Rollen innebär att du säkerställer att vi ständigt skapar en röd tråd genom alla kanaler i tätt samarbete med interna kollegor, med Coesias centrala funktioner samt andra bolag inom Coesia.
Du är lika bekväm med att planera och bygga kommunikationsplaner mot olika målgrupper, som att sprida kundinsikter internt.
Rollen innebär ansvar för analys av marknadssituationen gällande företagets ställning på olika marknader. Du sköter företagets bevakning av omvärld och konkurrenter där du analyserar, drar slutsatser och ger förslag till åtgärder.
Arbetet innebär också ansvar för vårt produktsortiment som avser standardprodukter och prislistor där du medverkar i nyutveckling, modifieringar och anpassningar. Det är också viktigt att hålla dina interna kollegor kontinuerligt uppdaterade gällande produktsortimentet.
Försäljningsmaterial och presentationsmaterial både internt och mot våra kunder ligger också i ditt ansvar.
Denna tjänst innebär en mängd internationella kontakter och stor möjlighet att planera sitt arbete självständigt.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett stort genuint teknikintresse. Vi vill att du är utbildad högskole-eller civilingenjör och ser det som mycket meriterande om du har en teknisk erfarenhet i kombination med digital marknadsföring.
Som person är du en självgående, strukturerad och proaktiv person som får saker att hända.
Du är lika bekväm med att planera och bygga kommunikationsplaner mot olika målgrupper med ett kommersiellt marknadsföringstänk, som att sprida kundinsikter internt.
Du har djup kunskap i utformning av effektiv kommunikation för produkternas respektive målgrupper där tekniken står i centrum. Din erfarenhet gör att du förstår vilken kanal som gör vilket jobb under resan och använder detta för att skapa maximal kundnytta.
Du har också en vana att utforma och organisera aktiveringar i sociala medier i alla skalor med ett kommersiellt syfte. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten.
Vi värdesätter ett stort engagemang, initiativförmåga och positiv attityd.

INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Lars Hammarstedt, Sales Director, 0480-44 76 21 eller HR, Mary Winblad, 0480-44 78 33 eller via [email protected].
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida, senast den 8 maj men skicka gärna in dina ansökan snarast eftersom rekryteringen sker löpande.
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

CNC-operatör

Franssons Maskinbearbetning AB är ett företag som arbetar med lego-tillverkning för verkstadsindustrin. Vi specialiserar oss på skärande bearbetning av komplicerade detaljer. Franssons har en modern maskinpark som ständigt växer och förnyas som gör det möjligt att klara av avancerade skärande bearbetning. Maskinpark och mjukvara i kombination med medarbetarnas kompetens gör Franssons till en högteknologisk partner. Vi finns i Smedby utanför Kalmar och har... Visa mer
Franssons Maskinbearbetning AB är ett företag som arbetar med lego-tillverkning för verkstadsindustrin. Vi specialiserar oss på skärande bearbetning av komplicerade detaljer. Franssons har en modern maskinpark som ständigt växer och förnyas som gör det möjligt att klara av avancerade skärande bearbetning. Maskinpark och mjukvara i kombination med medarbetarnas kompetens gör Franssons till en högteknologisk partner.
Vi finns i Smedby utanför Kalmar och har idag 30 medarbetare. Franssons Maskinbearbetning AB ägs av Norden Machinery AB, som ingår i den italienska gruppen Coesia. Läs gärna mer om oss på: www.franssonsmb.se


Vi erbjuder
Ett tekniskt stimulerande arbete i ett kvalitetsmedvetet och utvecklingsinriktat maskinbearbetningsföretag.
Vi har under senaste åren investerat i nya maskiner för över 12 miljoner och tänker fortsätta att investera i samma takt för att ligga i teknikens framkant.
Är du en teknikintresserad person så ges här möjlighet till en väldigt stimulerande framtid.


Roll och uppgifter
Uppgiften är framför allt att tillverka maskindetaljer efter ritning och 3D-modell i styrd maskin. Volymerna är små, från enstyckstillverkning till ett tjugotal. Utifrån ett ritningsunderlag programmerar CNC-operatören maskinen för att sedan rigga och köra den. Vi använder oss av maskinleverantörens eget dialogsystem för programmering samt GibbsCAM vid beredning av kundanpassade detaljer.
Varje operatör arbetar självständigt ”från ax till limpa”. Samarbete sker framför allt med de andra CNC-operatörerna. Skiftgång förekommer.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3-årig utbildning i industriteknik eller flerårig erfarenhet av styrda maskiner. Du har goda kunskaper inom mätteknik, ritningsläsning samt har dokumenterad erfarenhet av skärande bearbetning. Vi använder oss av Mazatrol styrsystem samt Gibbs CAM som programmeringsverktyg så kunskap i dessa eller liknande system är en stor merit. Har du inte programmeringskunskap skall du ha ett engagemang och intresse av att vilja lära dig.
Som person drivs du av att alltid leverera kvalité samt av att vilja lära mer och utvecklas inom yrket. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, hög finish och ett gott ordningssinne.


Intresserad?
Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Platschef Jan Einarsson, 0480-42 77 44, eller HR Mary Winblad 0480-44 78 33 eller [email protected]. Du söker tjänsten via [email protected] senast 29 maj 2022. Skicka gärna in din ansökan så snart du kan eftersom rekryteringsprocessen sker löpande.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker konstruktör

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – en tjänst för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – en tjänst för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.
ROLL OCH UPPGIFTER
Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med att konfigurera och kundanpassa samt konstruera funktioner för tubfyllningssmaskiner. Dessa innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Tjänsten innebär att du anpassar maskinen efter kundens önskemål.
Rollen innebär stort eget ansvar och självständigt arbete men det är också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.
KVALIFIKATIONER
Du bör ha en ingenjörsutbildning på högskolenivå med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner.
Du har god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Som person är du:
· Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket
· Öppen och tycker om kontakt med andra människor
· Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på
· Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt
· Noggrann och har ett gott ordningssinne
· Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösning
Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete är det meriterande.
INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Björn Liljegren, Gruppchef 0480-44 76 87 eller Mary Winblad, HR, 0480-44 78 33 eller via [email protected]
Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker Internationell Sales Support

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER En framtida nyckelroll i försäljningsorganisationen i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. ROLL OCH UPPGIFT... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
En framtida nyckelroll i försäljningsorganisationen i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.
ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. I rollen som Sales Support arbetar du mycket nära våra Area Sales Managers och hjälper dem att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent. Du följer med på kundbesök, deltar i utvecklingsprojekt, planerar och deltar i kick-offer, medverkar vid mässor i respektive land, hjälper till med utbildning av agenter, konkurrentbevakning mm. Du hjälper även till med offertskrivande och deltar i avtalsförhandlingar.
Arbetet sker med många interna och externa kontakter, resor vid några tillfällen per år ingår i tjänsten.
KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint teknikintresse. Vi vill att du är utbildad som högskole- eller civilingenjör.
Du får gärna ha en viss internationell erfarenhet och har du dessutom erfarenhet från teknisk försäljning är det meriterande. Som person är du är relationsskapande och har hög kvalitet i ditt arbete. Vi värdesätter ett stort engagemang, initiativförmåga och positiv attityd.
Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.
INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Lars Hammarstedt, Sales Director, 0480-44 76 21 eller HR Mary Winblad, 0480-44 78 33.
Din intresseanmälan gör du via [email protected], senast den 10 april men skicka gärna in dina ansökan snarast eftersom rekryteringen sker löpande.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norden Machinery söker Automationsingenjör

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Är du intresserad av att arbeta med framtidens teknik inom automation? Vi söker dig som vill jobba som automationsingenjör/programmerare m... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.
VI ERBJUDER
Är du intresserad av att arbeta med framtidens teknik inom automation? Vi söker dig som vill jobba som automationsingenjör/programmerare med inriktning mot industriell automation.
ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery har som vision att utveckla maskiner och automation för en fortsatt position som världsledande aktör inom tubfyllningsområdet. Hög automationsgrad och integrering av olika utrustningar, som t.ex. visionssystem och uppkoppling mot kundernas produktionssystem, arbetar vi ständigt med för att förbättra för att på det sättet öka servicen till våra kunder.
I rollen som automationsingenjör på Norden Machinery arbetar du med vidare-och nyutveckling av tubfyllningsmaskiner. Maskinerna karaktäriseras av snabba maskinförlopp, avancerad teknik och hög kvalitet. Maskinerna skräddarsys utifrån kundens krav och önskemål, programmeringen varierar därmed från projekt till projekt, både vad gäller omfattning och svårighetsgrad. Utvecklingen syftar till långsiktighet och därför sker utvecklingen i moduler för att snabbt kunna anpassa till kundernas önskemål.
Du ansvarar för din del i arbetsprocessen, främst med programmeringen. Du ansvarar även för testkörning av dina system i verkstadsmiljö, antingen på Norden eller hos kunden. Det innebär att tjänsten innehåller internationella resor.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för maskinstyrning och programmering och har mycket god teknisk förståelse.
Du har en teknisk högskoleutbildning inom automation/mekatronik eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har kunskap inom programmering/PLC-programmering och/eller robot programmering samt minst tre års erfarenhet inom området.
Då Norden sätter stort värde på sitt goda rykte och arbetar med stort kundfokus är flexibilitet och hög servicekänsla ett krav. Du känner stort ansvar för dina uppgifter, är initiativtagande och tycker om att möta människor i olika roller.
Du har förmågan att agera självständigt och affärsmässigt, stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Vidare är du strukturerad, noggrann och förstår värdet av samarbete med dina kollegor. Du har stort intresse för teknik och trivs i omväxlande miljöer.
INTRESSERAD?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Magnus Möller, Gruppchef 0480-44 77 82 eller Mary Winblad, HR, 0480-44 78 33.
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida senast 10 april 2022.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vi söker engagerad projektplanerare

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. I och med den stora projektbasen utökar vi på planerings-sidan och rekryterar en projektplanerare som stöd till vår huvudplanerare. Vi erbjuder ett varierande arbete med många kontaktytor – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.
Anställningen är vikariat perioden 2022-03-01-2023-06-30. Kan bli permanent beroende på orderingång.
Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självständigt i hög utsträckning.


ROLL OCH UPPGIFTER
Rollen som projektplanerare är central för att våra projekt ska bli framgångsrika och våra kunder nöjda. Arbetet sker med många interna och externa kontakter, där olika viljor ska hanteras för att hitta lösningar och möta de krav och önskemål som våra kunder har. I stort handlar rollen om intern planering av maskinbyggnation och utrustningsmontage, där detta görs i form av blockplanering utifrån maskinens eller utrustningens struktur.
Exempel på arbetsuppgifter:
Beräkna ledtid för säljarnas offerter
Planera in erhållna order samt lagermaskiner och utvecklingsprojekt
Tillsammans med Inköp planera beställning av grundmaskiner, prognosbeställningar av vissa kritiska detaljer
Resursplanering tillsammans med Montering, Konstruktion och Automation
Uppdatera MPS-system (IFS) avseende maskinplaneringen
Identifiera och jobba med förbättringarKVALIFIKATIONER
Du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kunskap/erfarenhet. Vi tror att du har arbetat brett inom verkstadsindustri, gärna i varierande roller med många kontaktytor, men det viktigaste är att du förstår tillverkningsprocesser och vad som påverkar dessa.
Erfarenhet inom planering är önskvärt men inget krav, har du förståelse för projektledarrollen ser vi positivt på det. Vidare trivs du i en internationell teknisk miljö där du får användning av dina goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Ditt intresse av produktion och teknik är avgörande.
Viktigt är också vem du är på det personliga planet. Vi söker dig som är sansad och trygg med god beslutsförmåga, du är engagerad i det du gör. Du har en positiv grundsyn och respekt för komplexiteten i tillverkningsprocessens olika skeden.
Flexibilitet och hög servicekänsla är självklara egenskaper för att vilja motsvara våra kunders högt ställda förväntningar och värdesätta förbättringsarbete. Du tycker om att möta människor i olika roller, är analytisk och dessutom strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Carl-Johan Karlsson, Sales Quotation Supervisor, 0480-44 77 81 eller HR Mary Winblad, mary.winbla[email protected] om du vill veta mer eller har några frågor.
Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Din intresseanmälan skickar du in via vår hemsida senast den 7 januari 2022. Urvalet sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Automationsingenjör

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 260 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Ett jobb för dig som vill utvecklas i ett internationellt företag där du får möjlighet att kombinera din kommunikativa förmåga med dina ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 260 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Ett jobb för dig som vill utvecklas i ett internationellt företag där du får möjlighet att kombinera din kommunikativa förmåga med dina kunskaper inom teknik.


ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery har som vision att utveckla maskiner och automation för en fortsatt position som världsledande aktör inom tubfyllningsområdet. Hög automationsgrad och integrering av olika utrustningar, som t.ex. visionssystem och uppkoppling mot kundernas produktionssystem, arbetar vi ständigt med att förbättra för att på det sättet öka servicen till våra kunder.
I rollen som automationsingenjör på Norden Machinery arbetar du med programmering, elkonstruktion, support och service mot kunder och agenter. Maskinerna karaktäriseras av snabba maskinförlopp, avancerad teknik och hög kvalitet. Maskinerna skräddarsys utifrån kundens krav och önskemål, programmeringen varierar därmed från projekt till projekt, både vad gäller omfattning och svårighetsgrad. Arbetet syftar till långsiktighet och därför kommer din utveckling på Norden anpassas efter din erfarenhet och kunskap för att uppfylla kundernas önskemål. Du ansvarar för din del i arbetsprocessen och ansvarar för testkörning av dina system i verkstadsmiljö, på Norden och hos kunden. Det innebär internationella resor vid några tillfällen per år.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för maskinstyrning och programmering och har mycket god teknisk förståelse.
Du har en teknisk högskoleutbildning inom programmering/automation, relevant YH-utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig och därmed en god grund för att utveckla din kunskap inom maskinprogrammering och drifttagning.
Har du kunskap inom robotteknik är det meriterande. Du har goda kunskaper i engelska både muntligt och skriftligt. Då Norden sätter värde på sitt goda rykte och arbetar med stort kundfokus är flexibilitet och hög servicekänsla ett krav.
Du känner ansvar för dina uppgifter, är initiativtagande och tycker om att möta människor i olika roller. Du har förmågan att agera självständigt och affärsmässigt, stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Vidare är du strukturerad, noggrann och förstår värdet av samarbete med dina kollegor.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Automationschef Customer Service Johan Petersson, 0480-44 77 75 eller Jenny Smith via [email protected].
Unionens representanter når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Din intresseanmälan gör du via vår hemsida senast den 8 augusti.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Area Sales Manager

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Vi erbjuder en utmanande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Vi erbjuder en utmanande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!
Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning.


ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. En mycket viktig del för Nordens verksamhet är vår eftermarknad.
Som Area Sales Manager på Norden Machinery Customer Service ansvarar du för försäljningen av service, maskinmoderniseringar och reservdelar inom ditt geografiska område. Du arbetar för att bygga långsiktiga relationer med våra befintliga kunder, men även med representanter som finns på respektive marknad. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent.
Som Area Sales Manager besöker du själv slutkunden eller i vissa fall tillsammans med den lokala representanten. Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera Norden Machinerys möjlighet till maskinuppdateringar, servicepaket och åtaganden, handlar det om att kartlägga kundernas behov och utvecklingsplaner. Det ingår även planering och deltagande i olika mässor i respektive land, konkurrentbevakning m.m.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av teknik och att bygga långsiktiga kundrelationer – och som är duktig på det!
Vi tror att du är ingenjör och har ett tekniskt kunnande för att supporta och hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vi ser att du har internationell erfarenhet och är van att arbeta med många kontaktytor. Du ska vara beredd att resa ca 80 dagar per år. Som Area Sales Manager inom Customer Service kommer du ha en nyckelroll i att utveckla processer och arbetssätt.
Du har en positiv och säljande personlighet med stark känsla för service och resultat. Du fungerar väl som lagspelare och är en skicklig kommunikatör som dessutom kan hantera flera parallella uppgifter i ett högt tempo. För att kunna göra ett arbete med hög kvalitet är det dessutom viktigt att du är ansvarsfull och strukturerad.
Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta Christer Bäck, Customer Service Senior Manager, 0480-44 78 31 eller Mary Winblad, HR, 0480-44 78 33 eller [email protected]
Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du söker tjänsten via [email protected]. Intervjuer kommer att hållas löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 december 2021.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Teknikinformatör med fokus på kvalitet

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 850 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER Som teknikinformatör på Norden blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Du a... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 850 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
Som teknikinformatör på Norden blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Du arbetar i ett team med tydligt fokus på att leverera en produkt med hög kvalitet i både språk och bild.
Vill du trivas och utvecklas i ett internationellt företag med starkt teknikfokus kan det här vara rollen för dig! Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning.

ROLL OCH UPPGIFTER
Du välkomnas till arbetsgruppen Teknisk Dokumentation. Under många år har gruppen införskaffat en gedigen kompetens och en stor kunskapsbas och är öppen för nya infallsvinklar och kunskaper.
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att ta fram teknisk dokumentation i form av instruktioner och reservdelsmanualer till maskin- och eftermarknadsleveranser. Informationen behövs för att stödja maskinerna genom hela deras livscykel på plats hos kunden. Ditt dagliga arbete sker i samarbete med kollegor på Norden, exempelvis konstruktörer, automationsingenjörer och maskinbyggare. Alla maskiner som levereras från Norden är kundunika, vilket gör att även alla manualer görs helt kundanpassade. Som teknikinformatör ansvarar du för egna projekt.
En teknikinformatör på Norden skriver texter och skapar bilder själv, vilket gör arbetet omväxlande men också utmanande. Du arbetar nära dina kollegor på avdelningen, allt för att ta fram de bästa lösningarna. Språkhantering, granskning och översättning är också en del av uppdraget. Vi har idag översättningar till 24 olika språk i vårt system. Du blir även delaktig i löpande utvecklingsarbeten samt i specifika projekt kopplade till avdelningen. Ett spännande projekt som vi driver just nu är att vidareutveckla vår webbtjänst med inriktning på digitala manualer och reservdelshantering.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är kommunikativ och nyfiken på teknik! Du har en relevant högskoleutbildning och en god teknisk förståelse med ett intresse av att beskriva produkter och processer. Du kan ha erfarenhet av att producera teknikinformation eller vara nyutexaminerad.
Oavsett bakgrund har du ett genuint intresse av att utvecklas inom teknikinformationsområdet. Vi tror att du har kommit i kontakt och arbetat en del med de vanligt förekommande verktygen inom teknikinformatörsområdet. Vi använder oss av XML-baserad dokumenthantering (Zert CLM), 3D-CAD, IsoDraw, Adobe Illustrator och översättningsverktyg.
Vi utvecklar ständigt vår produkt och går mer mot nätbaserade lösningar varför kunskap inom dessa områden är meriterande. Du har en god språklig förmåga och hanterar svenska och engelska utmärkt i både tal och skrift. All dokumentation produceras på engelska. Då Norden är ett internationellt företag ser vi även mycket positivt på språkkunskaper utöver dessa.
Din inställning och ditt intresse av att utveckla dina kunskaper är för oss viktigare än antalet år i arbetslivet.
Vi söker dig som är drivande, lösningsorienterad och ansvarskännande med förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är strukturerad och metodisk men samtidigt flexibel. Du har en pedagogisk och stilistisk förmåga samt stort intresse för teknik, språk och bild.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta chefen för Teknisk Dokumentation Anna Roos, 0480-44 76 59 eller HR Mary Winblad via mary.wi[email protected]. Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Intervjuer kommer att hållas löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2021-01-24, via [email protected].

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sommarvikarier sökes till Customer Service Sales Support

Ansök    Feb 15    Norden Machinery AB    Innesäljare
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 850 MSEK och har 280 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Vill du skaffa nyttiga erfarenheter och bli del i ett framgångsrikt industriföretag med teknikfokus? Nu söker vi ny personal för sommarvikariat. R... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter drygt 850 MSEK och har 280 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


Vill du skaffa nyttiga erfarenheter och bli del i ett framgångsrikt industriföretag med teknikfokus? Nu söker vi ny personal för sommarvikariat.


ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.


Som extrapersonal på vår avdelning Customer Service Sales hanterar du förfrågningar, offerter, order och leveransbevakning, primärt avseende reservdelar. De externa och interna kontaktytorna är många och du ansvarar för att driva arbetet framåt. Rätt person är en skicklig administratör som drivs av att leverera rätt, snabbt och med god service!

Vi ser helst att du har möjlighet att arbeta under perioden v. 25-32.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av teknik, administration och relationer – och som är duktig på det!
Vi tror att du har ett tekniskt kunnande för att supporta och hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Du har en positiv och säljande personlighet med stark känsla för service och resultat. Du fungerar väl som lagspelare och är en skicklig kommunikatör som dessutom kan hantera flera parallella uppgifter i ett högt tempo. För att kunna göra ett arbete med hög kvalitet är det dessutom viktigt att du är ansvarsfull och strukturerad.

Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.

INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta HR-generalist Mary Winblad på mail [email protected]
eller på telefon 0480-44 78 33.

Din intresseanmälan gör du via mail, [email protected] senast den 10 mars 2021. Visa mindre

System/IT-tekniker

Ansök    Jul 9    Norden Machinery AB    Systemansvarig
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 260 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. VI ERBJUDER En spännande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du erfarenhet inom IT och ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har drygt 260 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia.


VI ERBJUDER
En spännande roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du erfarenhet inom IT och ett genuint intresse inom området kan det här vara jobbet för dig!


ROLL OCH UPPGIFTER
I rollen som System/IT-tekniker har du och dina kollegor i teamet ett brett ansvar där ni ansvarar för allt från Drifta och underhålla hela IT-infratrukturen till first line support med hjälp av vårt ärendehanteringssystem.
Arbetsuppgifterna varierar i karaktär och kan handla om felsökning samt konfigurering av klientdatorer och mjukvara, nätverksutrustning, servervirtualisering med VMware, backuphantering, deployment och applikationspaketering med SCCM, administration av Windows Server, Active directory och administration av Office 365 (Exchange Online, Sharepoint Online, Intune m.m).
Genom din goda service samarbetar du mycket med interna kollegor. Det kan t ex vara de tekniska säljarna, projektledare, kontstruktörer som behöver din hjälp. Din prestigelöshet gör att du kan hjälpa interna kollegor med alla slags problem eller frågor gällande IT, högt som lågt.


KVALIFIKATIONER
Du har minst en eftergymnasial utbildning inom IT eller annat relevant område och minst ett par års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
Du har kunskaper inom:
Microsoft Server (Active Directory/DNS/DHCP/Group Policy/Print)
Virtualisering med VMware
Nätverksadministration av switchar, routrar,brandväggar, Wifi (HPE Aruba, Fortigate)
Felsökning, installation och uppdatering av hårdvara (Servrar, klientdatorer, kringutrustning m.m)
Storage/SAN/NAS administration (Nimble, HP MSA m.m)
Deployment och applikationspaketering
Grundläggande Powershell-kunskaper
Administration av Exchange Online (Office 365)

Du har även god erfarenhet av backuphantering. Har du även kunskaper om Sharepoint online, MDM, MAM med Microsoft intune, Databashantering (MS) eller Microsoft Power Automate är det meriterande. Rollen innebär också administration av telefoniväxel, passersystem/larm.
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
I rollen som System/IT-tekniker tar du stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Du är engagerad och räds inte att ta egna initiativ för att lösa problem och är bra på att dokumentera ditt arbete.
Som person är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt. Din tydliga kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att samarbeta med dina interna kollegor som behöver din hjälp. Vidare är du noggrann och arbetar på ett strukturerat sätt för att hela tiden för ditt arbete framåt.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta IT-chef, Jonas Lind, 0480-44 77 45 eller Rekryteringskonsult Jenny Smith via [email protected].
Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du söker tjänsten via länken nedan. Skicka in din ansökan senast 8 augusti.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ekonomiassistent som trivs med varierande arbetsuppgifter

Ansök    Maj 29    Norden Machinery AB    Ekonomiassistent
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på http://www.nordenmachinery.com/ VI ERBJUDER Ett vikariat på vår ekonomiavdelning där en av våra medarbetare skall vara st... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på http://www.nordenmachinery.com/


VI ERBJUDER
Ett vikariat på vår ekonomiavdelning där en av våra medarbetare skall vara studieledig. Tjänsten är för dig som önskar ett administrativt arbete med varierande uppgifter och som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.


ROLL OCH UPPGIFTER
Huvuduppgiften är att hantera leverantörsfakturor och leverantörsreskontra. Det gäller fakturor för inköp av direkt material mot inköpsorder samt omkostnadsfakturor. Vi hanterar årligen ca 20 000 fakturor, reskontran är fullt integrerad med affärssystemet.
Din kommunikationsförmåga är god eftersom du dagligen har kontakt med kollegorna på ekonomi, inköp samt med företrädare för leverantörer.
En annan uppgift är att stötta kollegorna på speditionsavdelningen, vilka arbetar med skeppning och transporter. Arbetet innebär framför allt att ställa ut kundfakturor och att beställa kurirfrakter. Eftersom arbetet här är tidsstyrt och tempot periodvis kan vara högt är det viktigt att du är stresstålig och van att arbeta under tidspress.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en ekonomisk gymnasieutbildning, relevant KY-utbildning eller motsvarande och önskar varierande administrativa uppgifter.
Du har erfarenhet av liknande uppgifter, framför allt fakturahantering och leverantörsreskontra. Du har arbetat i något större affärs-/ekonomisystem, t.ex. IFS eller SAP. Har du dessutom erfarenhet av speditionsarbete är det meriterande.
Då koncernen är internationell är det viktigt du är bekväm med att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.
Som person är du noggrann, ordningsam samt initiativtagande. Du är en sann lagspelare som också trivs med att arbeta självständigt. Din prestigelöshet och din flexibilitet är hög vilket gör att du har lätt för att ”kavla upp armarna” och jobba på när det behövs, oavsett arbetsuppgift.
En god förmåga att kunna arbeta med flera saker parallellt, även under tidspress, ser vi som en självklarhet. Vidare ser vi att du är en serviceinriktad och positiv person som har ett genuint intresse för ekonomiarbetet.


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta vår Ekonomichef Göran Axelsson, 0480-44 77 52 eller vår HR-generalist Mary Winblad, 0480-44 78 33.
Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.
Din intresseanmälan gör du senast 21 juni via vår hemsida, www.nordenmachinery.se. Urvalet sker löpande så vänta inte med att skicka in din intresseanmälan.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sommarvikarier sökes till Customer Service Sales Support

Vill du skaffa nyttiga erfarenheter och bli del i ett framgångsrikt industriföretag med teknikfokus? Nu söker vi ny personal för sommarvikariat. ROLL OCH UPPGIFTER Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Som extrapersonal på vår avdelning Customer Service Sales hanterar du förfrågningar, offerter, order och leveransbevakning, primärt avseende reservdelar. De... Visa mer
Vill du skaffa nyttiga erfarenheter och bli del i ett framgångsrikt industriföretag med teknikfokus? Nu söker vi ny personal för sommarvikariat.


ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.
Som extrapersonal på vår avdelning Customer Service Sales hanterar du förfrågningar, offerter, order och leveransbevakning, primärt avseende reservdelar. De externa och interna kontaktytorna är många och du ansvarar för att driva arbetet framåt. Rätt person är en skicklig administratör som drivs av att leverera rätt, snabbt och med god service!
Vi ser helst att du har möjlighet att arbeta under perioden v. 25-32.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av teknik, administration och relationer – och som är duktig på det!
Vi tror att du har ett tekniskt kunnande för att supporta och hjälpa våra kunder på bästa sätt.
Du har en positiv och säljande personlighet med stark känsla för service och resultat. Du fungerar väl som lagspelare och är en skicklig kommunikatör som dessutom kan hantera flera parallella uppgifter i ett högt tempo. För att kunna göra ett arbete med hög kvalitet är det dessutom viktigt att du är ansvarsfull och strukturerad.
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande. 


INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta HR-generalist Mary Winblad på mail [email protected]
eller på telefon 0480-44 78 33.
Din intresseanmälan gör du via mail, [email protected] senast den 8 mars 2020. Visa mindre

Maskiningenjör

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på www.nordenmachinery.com Vi erbjuder Vi erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande hos ett internation... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på www.nordenmachinery.com


Vi erbjuder
Vi erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande hos ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Respekt, ansvar, kunskap och passion är Norden Machinery’s ledord.


Roll och uppgifter
Vi har ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet - för dig som vill trivas och utvecklas i ett expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Som konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med maskinutläggning och konstruktionsuppdrag för förpackningsmaskiner. Dessa innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.


Kvalifikationer
Du bör vara högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automatik eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads- / monteringsarbete så är det meriterande. Du har god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 
Som konstruktör är du kreativ, uppfinningsrik och vill utvecklas inom yrket. Du är öppen, kommunikativ och trivs med att samarbeta med andra för att nå den bästa lösningen.


Intresserad?
Välkommen att kontakta Technical Manager Björn Liljegren, 0480-44 76 87 eller HR-generalist Mary Winblad 0480-44 78 33.
Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel 0480-44 77 00.
Din intresseanmälan gör du via vår hemsida, www.nordenmachinery.com senast den 28 februari 2020.
Vi arbetar med löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Systemutvecklare

Om Norden Machinery Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder ett varierande arbete – för dig som vill tr... Visa mer
Om Norden Machinery
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.
Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder ett varierande arbete – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!


Om tjänsten
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med många kontaktytor, där du tillsammans med dina kollegor får möjlighet att påverka och bidra till Nordens fortsatta positiva utveckling. Vi har vuxit så kraftigt de senaste åren att vi nu ökar kapaciteten genom att bygga en helt ny fabrik i Kalmar.
Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med systemutveckling inom affärssystem och relaterade IT-system. Rollen innebär samverkan med Nordens samtliga interna avdelningar. Som Systemutvecklare blir du en del av IT-avdelningen där du ser till att god systemdrift upprätthålls samtidigt som du på ett hängivet sätt tar del i utvecklingen av affärssystemet IFS Applications.


Dina arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att tillgodose en god IT-miljö internt. Ständiga förbättringar finns alltid med på agendan, för vi vill ju ta klivet till nästa nivå. Du utvecklar verksamhetssystem och IT-lösningar för att organisationen ska bli ännu snabbare. Du är även behjälplig i vissa frågor gällande IT-support.
I tjänsten arbetar du med att driva IT-projekt från start till mål. Återigen, vi fokuserar på framsteg! Vår nya Systemutvecklare bygger lösningar i program som Oracle PL/, Microsoft , Novacura Flow, Qlikview och Power BI samt följer den tekniska utvecklingen inom ERP-system med stort intresse.

Din profil
Rätt person för tjänsten är driven och har en förmåga att ta egna initiativ för att på sikt vara självgående. Din samarbetsförmåga är god samtidigt som du värdesätter att arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet.
Du har erfarenhet av Oracle PL/, Microsoft samt integrationer med exempelvis webbportaler. Vidare är kunskaper i Visual Studio och .Net samt Office 365 något du har med dig sedan tidigare studier och/eller arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av affärssystemet IFS Applications är starkt meriterande.
Som Systemutvecklare känner du dig trygg med att kommunicera på såväl svenska som engelska. Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring. Du har en positiv inställning till ditt arbete och trivs med att ge service och förbättra IT-miljön för andra medarbetare.


Intresserad?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor får du gärna höra av dig till ansvarig rekryterare Jenny Smith på 0766 97 36 87 eller chef för HR & IT Eric Pehrsson på 0480 44 76 04.
www.nordenmachinery.se Visa mindre

Inköpare

Ansök    Dec 6    NORDEN MACHINERY AB    Inköpare
VI ERBJUDER En spännande nyckelroll roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du en bred erfarenhet inom inköp och ett genuint intresse för teknik och internationella affärer kan det här vara jobbet för dig! Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 660 MSEK och har ... Visa mer
VI ERBJUDER
En spännande nyckelroll roll med stort ansvar i ett internationellt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du en bred erfarenhet inom inköp och ett genuint intresse för teknik och internationella affärer kan det här vara jobbet för dig!
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 660 MSEK och har drygt 260 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. 


ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Norden Machinery’s inköpsavdelning består av tolv personer, varav en inköpschef, en inköpscontroller, fyra materialplanerare och sex inköpare. I din roll som inköpare har du huvudansvar för alla inköpsfrågor inom ditt produktsortiment.
Du kommer att ingå i ett engagerat inköpsteam som arbetar i nära relation med företagets leverantörer och interna kunder. Avdelningen ansvarar för att anskaffa varor och tjänster i rätt tid, till rätt kvalitet och till bästa totalkostnad för företaget på ett affärsmässigt och professionellt sätt. Du har en viktig roll i att ansvara för inköp av mekaniskt bearbetade komponenter, men även ett stort ansvar i att vara kontaktperson för Nordens leverantörer i Asien. Rollen har också kontinuerlig kontakt med den centrala inköpsorgansiationen i moderbolaget, Coesia. Allt arbete sker med fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för att realisera företagets strategier, uppnå våra långsiktiga mål och möta våra utmaningar.
I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för förhandlingar, teckna, vidareutveckla och förvalta avtal. Du upprätthåller leverantörsrelationer och utvärderar kontinuerligt befintliga och potentiellt nya leverantörer och verifiera deras förmåga att uppfylla ställda krav. Rollen innehåller varierande och omväxlande arbetsuppgifter vilket innebär vilket innebär både operativt och strategiskt arbete. Arbetet sker med många interna och externa kontakter, resor vid några tillfällen per år ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning för tjänsten och flerårig, bred erfarenhet inom kvalificerat inköpsarbete, gärna från tillverkande industri. Du kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift.
Som person är du organiserad och initiativtagande med en positiv attityd. Du kommer att ha omfattande kontakter inom och utanför företaget, vilket kräver att du är en utåtriktad person som har förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt. Du är en trygg person som kan ställa krav utan att göra avkall på din ödmjukhet. Du är van att arbeta i team både internt och med externa intressenter. Förmågan att växla mellan operativt och övergripande strategiskt arbete är en naturlig del i din arbetsvardag. Vidare är du analytisk och målfokuserad, ditt arbete präglas av gott affärsmannaskap.


INTRESSERAD?
Välkommen med din ansökan! Har du några frågor om tjänsten når du ansvarig rekryterare Jenny Smith på: +46766973687 Visa mindre

Sales @ Norden Machinery

Är du driven och en ”do-er” med ett genuint tekniskt intresse? Vill du ha ett ansvarsfyllt arbete inom sälj med internationellt fokus? Då har vi på Norden Machinery tjänsten för dig! Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i ... Visa mer
Är du driven och en ”do-er” med ett genuint tekniskt intresse? Vill du ha ett ansvarsfyllt arbete inom sälj med internationellt fokus? Då har vi på Norden Machinery tjänsten för dig!
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på http://www.nordenmachinery.com/
Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Som del av vårt säljteam har du en nyckelroll i företaget och du fokuserar på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent.
Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera eventuella nyheter från Norden Machinery och kartlägga kundens behov och utvecklingsplaner ingår även planering och deltagande i kick-offer, deltagande i olika mässor i respektive land, utbildning av agenter, agentbyten, konkurrentbevakning m.m. Du får en roll i att utveckla verksamheten på nya områden för ett internationellt ledande företag.
Förutom det rena säljarbetet, med offertskrivande och avtalsförhandlingar måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint tekniskt intresse för att klara av tjänsten. Du kommer att genomföra en del internationella resor och därför ser vi att du är flexibel med detta.


I denna roll ser vi dig som:
Har en teknisk eftergymnasial utbildning och har en bred teknisk förståelse
Har du erfarenhet av internationell försäljning ser vi det som ett stort plus
Har du erfarenhet från B2B försäljning (gärna inom tekniskt systemförsäljning) är detta meriterande
Talar engelska obehindrat med tanke på den internationella verksamheten (ytterligare språk är meriterande)Vi ser även att du som person är pådrivande och får saker gjort. Du har en vilja att alltid komma framåt och att vilja mer och bättre. Din bas kommer att vara Kalmar och ditt geografiska område kommer att bestämmas enligt överenskommelse vid anställning.
Intresserad?
Välkommen med din ansökan! Har du några frågor får du gärna höra av dig till ansvarig rekryterare Jenny Smith på +46 766 97 36 87. OBS! På grund av ledigheterna kring jul och nyår kommer du inte kunna nå Jenny mellan 20/12 – 6/12. Visa mindre

Sales Support

Om Norden Machinery Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Norden Machinery är en del av Coesia Group. Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder... Visa mer
Om Norden Machinery
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Norden Machinery är en del av Coesia Group.
Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder ett varierande arbete inom simulering och bildhantering – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!
 
Om tjänsten
I denna tjänst arbetar du för att försäljningen av nya maskiner kontinuerligt ska öka. Som vår nya Sales Support kommer du att arbeta tillsammans med avdelningens Sales Area Managers med att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag (Indien, Kina, Tyskland, Frankrike, UK, Brasilien, Singapore samt USA) eller en fristående agent.
Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera eventuella nyheter från Norden och kartlägga kundens behov och utvecklingsplaner ingår även planering och deltagande i kick-offer, deltagande i olika mässor i respektive land, utbildning av agenter, agentbyten, konkurrentbevakning m.m. I början sker detta tillsammans med respektive SAM för att sedan allt mer arbeta självständigt. Du hjälper till i säljarbetet, med bl.a. offertskrivande och du deltar även i avtalsdiskussioner. Du kommer att resa en hel del och därför ser vi att du är flexibel med detta.
Dessutom kommer du även att arbeta tillsammans med produktchefer inom organisationen där du återkommer med feedback från kunder och därmed bidrar till företagets utveckling av nya produkter.
Som Sales Support kommer du att bygga en mängd internationella kontakter och tjänsten innebär en stor möjlighet att göra karriär inom Norden Machinery och Coesia Group.


Om dig
Som vår nya Sales Support behöver du vara bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint tekniskt intresse. Dessutom ser vi att du har:
Någon form av teknisk utbildning
Någon form av internationell erfarenhet, t.ex. utbytesstudier
Mycket goda kunskaper i engelska. Andra språk är meriterande.
Har du dessutom erfarenhet av teknisk försäljning är detta meriterande

Du har en drivande personlighet och du visar på engagemang och självständighet. Samtidigt ser vi att du är en team player som skapar relationer, är social och även är intresserad av andra kulturer. Dessutom är du en resultatorienterad person som är strukturerad och noggrann i sitt arbete.


Intresserad?
Välkommen med din ansökan! Har du några frågor får du gärna höra av dig till ansvarig rekryterare Jenny Smith på +46 766 97 36 87. Visa mindre

Sales Area Manager

Är du driven och en ”do-er” med ett genuint tekniskt intresse? Vill du ha ett ansvarsfyllt arbete inom sälj med internationellt fokus? Då har vi på Norden Machinery tjänsten för dig! Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Som Sales Area Manager har du en nyckelroll i företaget och du fokuserar på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala k... Visa mer
Är du driven och en ”do-er” med ett genuint tekniskt intresse? Vill du ha ett ansvarsfyllt arbete inom sälj med internationellt fokus? Då har vi på Norden Machinery tjänsten för dig!


Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Som Sales Area Manager har du en nyckelroll i företaget och du fokuserar på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent.


Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera eventuella nyheter från Norden Machinery och kartlägga kundens behov och utvecklingsplaner ingår även planering och deltagande i kick-offer, deltagande i olika mässor i respektive land, utbildning av agenter, agentbyten, konkurrentbevakning m.m. Du får en nyckelroll i att utveckla verksamheten på nya områden för ett internationellt ledande företag.


Förutom det rena säljarbetet, med offertskrivande och avtalsförhandlingar måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint tekniskt intresse för att klara av tjänsten. Du är en s.k. Product Specialist i organisationen inom Coesia. 


I denna roll ser vi dig som:
Har en teknisk eftergymnasial utbildning och har en bred teknisk förståelse
Har gedigen erfarenhet från B2B försäljning, gärna inom tekniskt systemförsäljning
Har du erfarenhet av internationell försäljning ser vi det som ett stort plus
Talar engelska obehindrat med tanke på den internationella verksamheten (ytterligare språk är meriterande)Vi ser även att du som person är pådrivande och får saker gjort. Du har en vilja att alltid komma framåt och att vilja mer och bättre. Du ska även vara beredd att resa ca 80 dagar per år. Din bas kommer att vara Kalmar och ditt geografiska område kommer att bestämmas enligt överenskommelse vid anställning. 


Intresserad?
Välkommen med din ansökan! Har du några frågor får du gärna höra av dig till ansvarig rekryterare Jenny Smith på +46 766 97 36 87. Visa mindre

Utbildningsansvarig

Har du ett genuint tekniskt intresse och drivet att genomföra utvecklingsarbete i ett internationellt framgångsrikt företag? Norden Machinery har en bred verksamhet med kunder över hela världen. Som utbildningsansvarig har du en nyckelroll i företaget med det övergripande ansvaret för interna och externa utbildningar. Om Norden Machinery Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste... Visa mer
Har du ett genuint tekniskt intresse och drivet att genomföra utvecklingsarbete i ett internationellt framgångsrikt företag? Norden Machinery har en bred verksamhet med kunder över hela världen. Som utbildningsansvarig har du en nyckelroll i företaget med det övergripande ansvaret för interna och externa utbildningar.


Om Norden Machinery
Norden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.
Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder ett varierande arbete inom simulering och bildhantering – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!


Om tjänsten
Utbildning är en viktig produkt i vårt service-sortiment, både vid införsäljning av nya maskiner och i vår eftermarknad. Dessa kan vara standardiserade men också kundanpassade. Norden Machinery har ett utbildningscenter med för ändamålet nödvändig utrustning och lokaler.
Som utbildningsansvarig kommer du ansvara för hela processen från utveckling och utformande av utbildningarna till genomförande och slutligen kvalitetssäkring. Du gör det tillsammans med resurser från olika avdelningar inom företaget och din roll innebär en stor del samordning och koordinering, men också i vissa fall egna utbildningar.
Du kommer vara en viktig del i avdelningen för Customer Service och vi har alla en nära kontakt med kunder från hela världen. Vi önskar att du ser en utmaning och tillfredsställelse i att arbeta i en internationell miljö med olika kulturer. I tjänsten ingår i vissa fall resor till kunder över hela världen.
Du är företagets ansikte utåt mot våra kunder och våra egna medarbetare så vi lägger stor vikt vid din sociala förmåga.


Kvalifikationer
Har ett genuint tekniskt intresse, teknisk utbildning är en merit.
Har en gedigen erfarenhet från utbildning och/eller projektledning.
Har erfarenhet av utbildning av personal på olika nivåer i företag.
Talar engelska obehindrat med tanke på den internationella verksamheten. Ytterligare språkkunskap är meriterande.

Vi ser även att du som person är pådrivande och får saker gjort. Du har en vilja att alltid komma framåt och vilja mer och bättre.


Intresserad?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor får du gärna höra av dig till ansvarig rekryterare Jenny Smith på +46766 97 36 87 eller Chef för Customer Service Christer Bäck på +46734 47 22 55.
www.nordenmachinery.se Visa mindre

Kontorsadministratör till Norden Machinery

OM TJÄNSTENVi rekryterar just nu en Kontorsadministratör till vårt kontor i Kalmar! Tjänsten innebär att bemanna vår reception för att ta emot besök och sköta vår telefonväxel. En stor del av arbetat innefattar att boka resor, boende, boka flyg samt tåg och visum för olika länder till vår resande personal.  OM DIGI denna tjänst ser vi dig som har en gymnasieutbildning med goda kunskaper i diverse kontorsprogram som t.ex. MS Office. Om du har tidigare ... Visa mer
OM TJÄNSTENVi rekryterar just nu en Kontorsadministratör till vårt kontor i Kalmar! Tjänsten innebär att bemanna vår reception för att ta emot besök och sköta vår telefonväxel. En stor del av arbetat innefattar att boka resor, boende, boka flyg samt tåg och visum för olika länder till vår resande personal.  OM DIGI denna tjänst ser vi dig som har en gymnasieutbildning med goda kunskaper i diverse kontorsprogram som t.ex. MS Office. Om du har tidigare erfarenhet av arbete på en affärsresebyrå är detta meriterande. Du behöver kunna tala och skriva obehindrat på både svenska och engelska. På det personliga planet är du en person som prioriterar service, är noggrann samt flexibel och får saker gjort. Vi tror dessutom att du är strukturerad och ansvarsfull för de uppgifter du har framför dig. OM NORDEN MACHINERYNorden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på http://www.nordenmachinery.com/ INTRESSERAD?Vi ser fram emot din ansökan! Välkommen att kontakta Eric Pehrsson på +46 480 447 604 om du har några frågor om tjänsten. Visa mindre

3D Illustratör

Ansök    Sep 18    NORDEN MACHINERY AB    Illustratör
Är du kreativ med en teknisk bakgrund och söker en drivande roll med mål att skapa högkvalitativa bilder och animerade filmer för försäljningsmaterial och utbildningsmaterial till Norden Machinery? Vi söker just nu en 3D Illustratör till oss i Kalmar! Om Norden MachineryNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer kompl... Visa mer
Är du kreativ med en teknisk bakgrund och söker en drivande roll med mål att skapa högkvalitativa bilder och animerade filmer för försäljningsmaterial och utbildningsmaterial till Norden Machinery? Vi söker just nu en 3D Illustratör till oss i Kalmar! Om Norden MachineryNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder ett varierande arbete inom simulering och bildhantering – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!Om tjänstenI rollen som 3D Illustratör fokuserar du på att arbeta fram bildmaterial och animeringar. Programmen som används idag är 3DS Max, Adobe Photoshop och Creo. Arbetet sker i samarbete med konstruktionsavdelningen och marknads-försäljningsavdelningen. Programmen och utrustningen som vi arbetar med kan till viss del påverkas av dina önskemål.Norden befinner sig i ett expansivt och dynamiskt skede varför förändrings- och utvecklingsarbete är en del av vardagen. Tjänsten innebär många interna kontakter, varför du behöver vara bra på att kommunicera och samarbeta runt våra gemensamma projekt. Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.Om digFör denna roll ser vi dig som har vana och erfarenhet av att arbeta i Creo/CAD, 3DS Max och Photoshop. Dessutom har du en en teknisk utbildningsinriktning och bakgrund samt har god förmåga att sätta dig in i tekniskt komplexa produkter. Dessutom har du förmåga att ta fram fotorealistiska bilder för att illustrera maskiner och funktioner i maskinerna för att skapa ett realistiskt bildmaterial med intresse för ljussättning samt reflektioner. Vi ser också att du talar både svenska och engelska utan hinder (övriga språk är meriterande). Du är även drivande med god förmåga att vara lyhörd. Du är också strukturerad med hög kvalitet i ditt arbete. Är du intresserad? Välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Wirbladh på +46 480 44 76 82 alternativt ansvarig rekryterare Jenny Smith på +46 766 97 36 87.Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.OBS! Vi ser gärna att du bifogar ett kollage eller prover på bilder eller med länk på vad ni gjort tidigare tillsammans med er ansökan. Visa mindre

Sales Area Manager

Är du driven och en ”do-er” med ett genuint tekniskt intresse? Vill du ha ett ansvarsfyllt arbete inom sälj med internationellt fokus? Då har vi på Norden Machinery tjänsten för dig!Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Som Sales Area Manager har du en nyckelroll i företaget och du fokuserar på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kund... Visa mer
Är du driven och en ”do-er” med ett genuint tekniskt intresse? Vill du ha ett ansvarsfyllt arbete inom sälj med internationellt fokus? Då har vi på Norden Machinery tjänsten för dig!Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Som Sales Area Manager har du en nyckelroll i företaget och du fokuserar på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent.Frånsett sedvanliga kundbesök för att presentera eventuella nyheter från Norden Machinery och kartlägga kundens behov och utvecklingsplaner ingår även planering och deltagande i kick-offer, deltagande i olika mässor i respektive land, utbildning av agenter, agentbyten, konkurrentbevakning m.m. Du får en nyckelroll i att utveckla verksamheten på nya områden för ett internationellt ledande företag.Förutom det rena säljarbetet, med offertskrivande och avtalsförhandlingar måste du vara mycket bekväm i tekniska frågor och ha ett genuint tekniskt intresse för att klara av tjänsten. Du är en s.k. Product Specialist i organisationen inom Coesia. I denna roll ser vi dig som:Har en teknisk eftergymnasial utbildning och har en bred teknisk förståelseHar gedigen erfarenhet från B2B försäljning, gärna inom tekniskt systemförsäljningHar du erfarenhet av internationell försäljning ser vi som ett stort plusTalar engelska obehindrat med tanke på den internationella verksamheten (ytterligare språk är detta meriterande)Vi ser även att du som person är pådrivande och får saker gjort. Du har en vilja att alltid komma framåt och att vilja mer och bättre. Du ska även vara beredd att resa ca 80 dagar per år. Din bas kommer att vara Kalmar och ditt geografiska område kommer att bestämmas enligt överenskommelse vid anställning. Intresserad?Välkommen med din ansökan! Har du några frågor får du gärna höra av dig till ansvarig rekryterare Jenny Smith på +46 766 97 36 87. Visa mindre

Administratör med inriktning leverantörsreskontra

Ansök    Aug 6    NORDEN MACHINERY AB    Ekonomiassistent
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. www.nordenmachinery.seVI ERBJUDEREtt vikariat på vår ekonomiavdelning där en medarbetare skall vara studieledig. Den här tjänsten är för dig som önskar ett ... Visa mer
Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. www.nordenmachinery.seVI ERBJUDEREtt vikariat på vår ekonomiavdelning där en medarbetare skall vara studieledig. Den här tjänsten är för dig som önskar ett administrativt arbete med varierande uppgifter, och som som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag.ROLL OCH UPPGIFTERHuvuduppgiften är att hantera leverantörsfakturor och leverantörsreskontra. Det gäller dels fakturor för inköp av direkt material mot inköpsorder, dels omkostnadsfakturor. Vi hanterar årligen 20 000 fakturor. Reskontran är fullt integrerad med affärssystemet. I ditt arbete har du daglig kontakt med kollegorna på ekonomiavdelningen samt på inköpsavdelningen. Du har också kontakt med företrädare för leverantörer.En annan uppgift är att stötta kollegorna på speditionsavdelningen, vilka arbetar med skeppning och transporter, och då framför allt med att ställa ut kundfakturor och att beställa kurirfrakter. Arbetet här är tidsstyrt varför tempot periodvis kan vara högt.KVALIFIKATIONERVi söker dig som önskar varierande administrativa uppgifter, som har ekonomisk gymnasieutbildning, relevant KY-utbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet av liknande uppgifter, framför allt fakturahantering och leverantörsreskontra. Erfarenhet av speditionsarbete är meriterande. Du har arbetat i något större affärs-/ekonomisystem, t.ex. IFS eller SAP, samt har god kunskap i svenska och engelska, i tal och skrift.Som person är du noggrann och ordningssam samt serviceinriktad och initiativtagande. Du är en sann lagspelare som också arbetar bra på egen hand. Du förmår, och trivs med att, arbeta med flera saker parallellt, också under tidspress. INTRESSERAD?Välkommen att kontakta Göran Axelsson, Ekonomichef 0480-447752 eller Eric Pehrsson, Personalchef 0480-447604Din intresseanmälan med meritförteckning sänder du senast den 18 augusti till: [email protected] Visa mindre

Elmontör

Ansök    Jul 23    NORDEN MACHINERY AB    Elmontör
Vi söker elmontörer för arbete med montering av tubfyllnings- och förpackningsmaskiner. Huvuduppgiften är kort sagt att montera och färdigställa maskiner/reservdelar utifrån ett givet underlag. Maskinerna är komplexa och innehåller avancerad mekanik, pneumatik, elektronik och automation. Produktionen är flexibel och sker till stor del under individuellt ansvar. Du samarbetar framförallt med företagets mekanikmontörer och elkonstruktörer. Kundkontakter före... Visa mer
Vi söker elmontörer för arbete med montering av tubfyllnings- och förpackningsmaskiner. Huvuduppgiften är kort sagt att montera och färdigställa maskiner/reservdelar utifrån ett givet underlag. Maskinerna är komplexa och innehåller avancerad mekanik, pneumatik, elektronik och automation. Produktionen är flexibel och sker till stor del under individuellt ansvar. Du samarbetar framförallt med företagets mekanikmontörer och elkonstruktörer. Kundkontakter förekommer, vanligtvis genom att kunden kommer till fabriken för testkörning och godkännande av maskinen. Läs mer och ansök på www.nordenmachinery.com Visa mindre

HR Generalist

OM NORDEN MACHINERYNorden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på http://www.nordenmachinery.com/?VI ERBJUDER En möjlighet för dig som söker ett operativt och brett HR ar... Visa mer
OM NORDEN MACHINERYNorden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns mer än 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 270 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Mer information hittar du på http://www.nordenmachinery.com/?VI ERBJUDER En möjlighet för dig som söker ett operativt och brett HR arbete med strategiska inslag i ett koncernbolag. Sammanhanget är tekniskt, innovativt och internationellt. För Norden är kvalitet, service och kundfokus ledstjärnor. Med din hjälp ska vi fortsätta att utvecklas!ROLL OCH UPPGIFTERSom HR generalist kommer du att jobba mycket med rekryteringen av nya medarbetare enligt våra fastlagda processer. Rekryteringsprocessen täcker allt från budgetering, godkännande, framtagning av kravprofiler, annonsering, intervjuer och tester, anställningsavtal, introduktion och uppföljning samt registrering av uppgifter i våra HR system. Vi har under de senaste åren rekryterat mer än 20 personer per år och har fortsatt tillväxt som mål. I rollen ingår det att hålla kontakt med olika utbildningssamordnare för att säkerställa framtida kompetensförsörjning. Vi samarbetar också med Coesia-gruppens Talent Acquisition Team i många av rekryteringarna.I rollen ingår också att budgetera HR- och utbildningskostnader, planera utbildningar (företagsgemensamma), uppföljningar av hur nyanställda upplever anställningen, avgångsamtal, introduktion av nyanställda i Coesias olika HR processer som PPD, ta emot studiebesök och besöka skolor och berätta om Norden.KVALIFIKATIONERVi söker dig som har 3-4 års erfarenhet av HR arbete från ett större företag, gärna inom en teknisk bransch. Det är positivt om du är certifierad användare av tester och personlighetsformulär (OPQ).Du har en högskoleutbildning inom HR eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift, kunskaper i Italienska och Franska är meriterande. Du har vana att jobba i större administrativa HR system (vi använder SAP HR). Du har också mycket goda kunskaper i Excel. Kunskaper i lönesystem är meriterande (vi använder AGDA-lön).Viktigt är också vem du är på det personliga planet. Vi söker dig som är serviceinriktad, social och hjälpsam samtidigt som du kan ställa krav och driva på arbetet. Du jobbar strukturerat, är noggrann och har hög kvalitet på ditt arbete. Du är också informativ och pedagogisk. Du har ett intresse för teknik, affärsmässig verksamhet och människor.INTRESSERAD?Välkommen att kontakta rekryteringsansvarige, Jenny Smith, på +46766973687 om du har några frågor om tjänsten. Ansökning sker via email till: [email protected] och vi ser gärna att du inkluderar CV och personligt brev i din ansökan.  Visa mindre

Teknisk Grafiker / Illustratör

Ansök    Jun 5    NORDEN MACHINERY AB    Illustratör
Är du kreativ och söker en drivande roll med mål att skapa högkvalitativa bilder och animerade filmer för försäljningsmaterial och utbildningsmaterial till Norden Machinery? Vi söker just nu en Teknisk Grafiker/Illustratör till oss i Kalmar! Om Norden MachineryNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och teknike... Visa mer
Är du kreativ och söker en drivande roll med mål att skapa högkvalitativa bilder och animerade filmer för försäljningsmaterial och utbildningsmaterial till Norden Machinery? Vi söker just nu en Teknisk Grafiker/Illustratör till oss i Kalmar! Om Norden MachineryNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder ett varierande arbete inom simulering och bildhantering – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!Om tjänstenI rollen som teknisk grafiker fokuserar du på att arbeta fram bildmaterial och animeringar. Programmen som används idag är 3DS Max, Adobe Photoshop och Creo. Arbetet sker i samarbete med konstruktionsavdelningen och marknads-försäljningsavdelningen. Programmen och utrustningen som vi arbetar med kan till viss del påverkas av dina önskemål.Norden befinner sig i ett expansivt och dynamiskt skede varför förändrings- och utvecklingsarbete är en del av vardagen. Tjänsten innebär många interna kontakter, varför du behöver vara bra på att kommunicera och samarbeta runt våra gemensamma projekt. Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.Om digFör denna roll ser vi dig som har vana och erfarenhet av att arbeta i Creo/CAD, Photoshop och 3DS Max. Dessutom tror vi att du har en teknisk utbildningsinriktning samt har god förmåga att sätta dig in i tekniskt komplexa produkter. Dessutom har du konstnärlig bildtalang för att skapa ett realistiskt bildmaterial med intresse för ljussättning samt reflektioner. Vi ser också att du talar både svenska och engelska utan hinder (övriga språk är meriterande). Du är även drivande med god förmåga att vara lyhörd. Du är även strukturerad med hög kvalitet i ditt arbete. Är du intresserad? Välkommen att kontakta Martin Wirbladh (Technical Manager) på +46 480 44 76 82 alternativt Jenny Smith (Talent Acquisition Specialist) på +46 766 97 36 87.Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00.Din intresseanmälan gör du via vår hemsida och rekryteringsplattform senast den XXXXXXXXXX.OBS! Vi ser gärna att du bifogar ett kollage eller prover på bilder eller med länk på vad ni gjort tidigare tillsammans med ert CV. Visa mindre

Mekanisk Konstruktör till Norden Machinery

Om Norden Machinery i KalmarNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder Ett intressant och utmanande arbete ... Visa mer
Om Norden Machinery i KalmarNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!Om rollenSom konstruktör för mekanisk konstruktion på Norden Machinery arbetar du med maskinutlägg och konstruktionsuppdrag för förpackningsmaskiner. Dessa innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.Om digVi ser att du är högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete så är det meriterande. Du har även god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Dessutom tror vi att du är:·       Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket·       Öppen och tycker om kontakt med andra människor·       Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på ·       Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt·       Noggrann och har ett gott ordningssinne·       Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösningÄr du intresserad? Välkommen att kontakta Björn Liljegren (Technical Manager/Tube Fillers) på +46 480 44 76 87 alternativt Jenny Smith (Talent Acquisition Specialist) på +46 766 97 36 87.Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00. Visa mindre

Mekanisk Konstruktör Eftermarknad

Om Norden Machinery i KalmarNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder Ett intressant och utmanande arbete ... Visa mer
Om Norden Machinery i KalmarNorden Machinery är världsledande inom maskiner för tubfyllning och har stadigt utvecklats och vuxit under de senaste åren, då projekten blivit större, tubfyllningsmaskinerna mer komplexa och tekniken fått ett ännu större fokus än tidigare. Företaget har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen.Vi arbetar i ett internationellt och affärsmässigt sammanhang och vi erbjuder Ett intressant och utmanande arbete inom konstruktionsområdet – för dig som vill trivas och utvecklas i ett internationellt, expansivt och tekniskt ledande maskintillverkningsföretag. Har du, som vi, en stark vilja att lyckas kan det här vara jobbet för dig!Om rollenSom konstruktör för mekanisk konstruktion inom eftermarknad på Norden Machinery arbetar du med maskinutlägg och konstruktionsuppdrag för förpackningsmaskiner. Dessa innehåller avancerad mekanik med snabba mekaniska förlopp, styrsystem och servomekanik. Rollen innebär eget ansvar och självständigt arbete men också mycket samarbete med kollegor inom flera avdelningar på företaget.I denna roll arbetar du i eftermarknadsgruppen med mekaniskt underlag, uppgraderingar, utrustningar, ombyggnationer samt reservdelar för befintliga maskiner.Om digVi ser att du är högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet av allmänna maskinkonstruktioner. Har du tidigare arbetat med förpackningsmaskiner är det ett stort plus, men du kan också ha arbetat med automat- eller verktygsmaskiner. Har du insikt i eller någon erfarenhet av verkstads-/monteringsarbete så är det meriterande. Du har även god erfarenhet av arbete i 3D-CAD och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Dessutom tror vi att du är:·       Kreativ och uppfinningsrik som konstruktör och vill utvecklas inom yrket·       Öppen och tycker om kontakt med andra människor·       Självgående och har en förmåga att ta initiativ och att driva på ·       Flexibel, kan arbeta med flera uppgifter parallellt·       Noggrann och har ett gott ordningssinne·       Ansvarskännande och tycker om att samarbeta för att nå bästa lösningÄr du intresserad? Välkommen att kontakta Martin Lindvall på +46 480 44 77 43 alternativt Jenny Smith (Talent Acquisition Specialist) på +46 766 97 36 87.Unionens representanter vid Norden Machinery når du via företagets växel, tel. 0480-44 77 00. Visa mindre

Maskinbyggare

Ansök    Apr 24    NORDEN MACHINERY AB    Maskinbyggare
VI ERBJUDER Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö med tekniskt fokus – och som vill vara del i ett högteknologiskt internationellt maskintillverkningsföretag. Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning. ROLL OCH UPPGIFTER Vi söker genuint teknikintresserade maskinbyggare för arbete med avancerad montering och installat... Visa mer
VI ERBJUDER
Det här är ett jobb för dig som trivs i en varierad och serviceorienterad miljö med tekniskt fokus – och som vill vara del i ett högteknologiskt internationellt maskintillverkningsföretag.

Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning.

ROLL OCH UPPGIFTER
Vi söker genuint teknikintresserade maskinbyggare för arbete med avancerad montering och installation av tubfyllnings- och förpackningsmaskiner. Maskinerna är byggda utifrån kundunika behov och innehåller avancerad mekanik, pneumatik, elektronik, data och elmekanik. Produktionen är flexibel och sker till stor del under individuellt ansvar. Du samarbetar framförallt med andra montörer, konstruktörer och projektledare. Även kundkontakter är vanligt förekommande då kunden kommer till fabriken för testkörning och godkännande av maskinen. I rollen ingår även installation av maskinerna på plats hos kund.


Vi söker dig som har någon form av teknisk utbildning och/eller erfarenhet av mekanisk montering, gärna av avancerade maskiner. Du har praktiskt handlag och trivs i en teknisk miljö. Du är van IT-användare och/eller intresserad av att lära mer. Vana av 3D-CAD och ritningsläsning är meriterande.

Då rollen innebär samarbete både internt och externt är det viktigt att du är öppen och uppskattar att ha kontakt med andra människor. Du är drivande, en god problemlösare och har en förmåga att ta ett omfattande arbete från start till mål. Du kännetecknas även av ett gott ordningssinne, en god strukturerad förmåga och tilltalas av att jobba i teknikens framkant. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, i både tal och skrift. Då våra kunder finns över hela världen behöver du vara inställd på installationsresor några veckor per år.

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har ca 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Visa mindre

Teknikinformatör

Ansök    Apr 18    NORDEN MACHINERY AB    Teknikinformatör
VI ERBJUDER Som teknikinformatör på Norden blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Du arbetar i ett team med tydligt fokus på att leverera en produkt med hög kvalitet i både språk och bild. Vill du trivas och utvecklas i ett internationellt företag med tydligt teknikfokus kan det här vara rollen för dig! Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid ... Visa mer
VI ERBJUDER
Som teknikinformatör på Norden blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Du arbetar i ett team med tydligt fokus på att leverera en produkt med hög kvalitet i både språk och bild. Vill du trivas och utvecklas i ett internationellt företag med tydligt teknikfokus kan det här vara rollen för dig!

Som anställd på Norden finns en rad förmåner att ta del av. Vi tillämpar en generös flextid och arbetar självstyrande i hög utsträckning.

ROLL OCH UPPGIFTER
Du välkomnas till arbetsgruppen Teknisk Dokumentation med fyra kollegor. Under många år har gruppen införskaffat en gedigen kompetens och en stor kunskapsbas och är öppen för nya infallsvinklar och kunskaper.

Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att ta fram teknisk dokumentation i form av instruktioner och reservdelsmanualer till maskin- och eftermarknadsleveranser. Informationen behövs för att stödja maskinerna genom hela deras livscykel på plats hos kunden. Ditt dagliga arbete sker i samarbete med kollegor på Norden, exempelvis konstruktörer, automationsingenjörer och maskinbyggare. Alla maskiner som levereras från Norden är kundunika vilket gör att även alla manualer görs helt kundanpassade. Språkhantering, granskning och översättning är en del av uppdraget. Du arbetar nära dina kollegor på avdelningen, allt för att ta fram de bästa lösningarna. En teknikinformatör på Norden skriver texter och skapar bilder själv, vilket gör arbetet omväxlande men också utmanande.

Som teknikinformatör ansvarar du för egna projekt. Du blir även delaktig i löpande utvecklingsarbeten samt i specifika projekt kopplade till avdelningen. Ett spännande projekt som vi driver just nu är att vidareutveckla vår webbtjänst med inriktning på reservdelshantering och digitala manualer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är kommunikativ och nyfiken på teknik! Du har en relevant högskoleutbildning och en god teknisk förståelse med ett intresse av att beskriva produkter och processer. Du kan vara nyutexaminerad eller ha erfarenhet av att producera teknikinformation. Oavsett bakgrund har du ett genuint intresse av att utvecklas inom teknikinformationsområdet.

Vi tror att du har kommit i kontakt och arbetat en del med de vanligt förekommande verktygen inom teknikinformatörsområdet. Vi använder oss av XML-baserad dokumenthantering (Zert CLM), 3D-CAD, IsoDraw, Adobe Illustrator och MS Office. Vi utvecklar ständigt vår produkt och går mer mot nätbaserade lösningar varför kunskap inom dessa områden är meriterande.

Du har en god språklig förmåga och hanterar svenska och engelska utmärkt i både tal och skrift. Då Norden är ett internationellt företag ser vi även positivt på språkkunskaper utöver dessa.

Din inställning och ditt intresse av att utveckla dina kunskaper är för oss viktigare än antalet år i arbetslivet. Vi söker dig som är drivande, lösningsorienterad och ansvarskännande med förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är strukturerad och metodisk men samtidigt flexibel. Du har en pedagogisk och stilistisk förmåga samt stort intresse för teknik, språk och bild.

Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ungefär 750 MSEK och har drygt 300 medarbetare i Kalmar, där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Visa mindre

Automationsingenjör customer service

VI ERBJUDER Ett jobb för dig som vill utvecklas i ett internationellt företag där du får möjlighet att kombinera din kommunikativa förmåga med dina kunskaper inom teknik. ROLL OCH UPPGIFTER Norden Machinery har som vision att utveckla maskiner och automation för en fortsatt position som världsledande aktör inom tubfyllningsområdet. Hög automationsgrad och integrering av olika utrustningar, som t.ex. visionsystem och uppkoppling mot kundernas produktionssy... Visa mer
VI ERBJUDER
Ett jobb för dig som vill utvecklas i ett internationellt företag där du får möjlighet att kombinera din kommunikativa förmåga med dina kunskaper inom teknik.

ROLL OCH UPPGIFTER
Norden Machinery har som vision att utveckla maskiner och automation för en fortsatt position som världsledande aktör inom tubfyllningsområdet. Hög automationsgrad och integrering av olika utrustningar, som t.ex. visionsystem och uppkoppling mot kundernas produktionssystem, arbetar vi ständigt med att förbättra för att på det sättet öka servicen till våra kunder. I rollen som automationsingenjör på Norden Machinery arbetar du med programmering, elkonstruktion, support och service mot kunder och agenter. Maskinerna karaktäriseras av snabba maskinförlopp, avancerad teknik och hög kvalitet. Maskinerna skräddarsys utifrån kundens krav och önskemål, programmeringen varierar därmed från projekt till projekt, både vad gäller omfattning och svårighetsgrad.

Arbetet syftar till långsiktighet och därför kommer din utveckling på Norden anpassas efter din erfarenhet och kunskap för att uppfylla kundernas önskemål. Du ansvarar för din del i arbetsprocessen och ansvarar för testkörning av dina system i verkstadsmiljö, på Norden och hos kunden. Det innebär internationella resor vid några tillfällen per år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för maskinstyrning och programmering och har mycket god teknisk förståelse. Du har en teknisk högskoleutbildning inom programmering/automation, relevant YH-utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig och därmed en god grund för att utveckla din kunskap inom maskinprogrammering och drifttagning. Har du kunskap inom robotteknik är det meriterande. Du har goda kunskaper i engelska både muntligt och skriftligt. Då Norden sätter värde på sitt goda rykte och arbetar med stort kundfokus är flexibilitet och hög servicekänsla ett krav. Du känner ansvar för dina uppgifter, är initiativtagande och tycker om att möta människor i olika roller. Du har förmågan att agera självständigt och affärsmässigt, stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Vidare är du strukturerad, noggrann och förstår värdet av samarbete med dina kollegor.


Norden är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och idag finns ca 5 000 maskiner i drift. Norden omsätter ca 750 MSEK och har 300 medarbetare i Kalmar där tillverkning av maskinerna sker. Norden ingår i den italienska gruppen Coesia. Visa mindre